Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (740)

plakát

내가 본 나라 (1988) 

Japonský novinář Takahaši Minoru se po 40 letech vrací do KLDR, kde byl ve 30. letech svědkem utlačování japonskými okupanty, aby na vlastní oči viděl úspěchy země čučche, o kterých pochybuje... Pochybuje samozřejmě naprosto zbytečně a celý film jen uznale pokyvuje hlavou, jak dobře to soudruzi dělají. Přesně tohle jsem chtěl.

plakát

우리 집 이야기 (2016) 

Američané dostávají k 18. narozeninám auto, Severokorejci kolo. Fanoušci špatných filmů ruce pryč, protože tohle je slušně natočené drama volně inspirované skutečnými událostmi, které když už to vypadá, že bude končit, tak třicet minut před koncem nastupuje ta nejhrubší severokorejská propaganda, ve které uslyšíte věci jako „Je pravda, že tě maršál držel za ruku?“, klanění vůdcům a jejich adorace v nejrůznějších podobách. A v anglických titulcích vždy tučným písmem zvýrazněná jména vůdců! Doporučuju.

plakát

ABBAmánie (1977) 

Filmové zpracování nothing special, hudba nadpozemská (stejně jako Agnethin skvostný zadeček ♥ - v té době údajně nejkrásnější pozadí v Evropě).

plakát

ABBA: 30 let (2004) 

Totální "nalejvárna", která snad i toho největšího odpůrce pop-music musí přesvědčit o tom, že ABBA je a byla nejlepší.

plakát

Aferim! (2015) 

Na traileru mě nejvíc bavila hudba. Bohužel jí je v celém filmu sotva minuta. Enough said. Některé dialogy pobavily, ale celé se to táhlo jako neutuchající smrad z baťůžkáře vedle mě.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Nikdy bych nevěřil, že v té dnešní záplavě dokumentů může vzniknout něco tak jedinečného. Jedinou nevýhodou Afriky je, že některé záběry jsou tak majestátní, že v porovnání s nimi jsou jiné části seriálu slabší. Objevil jsem tu nové tvory, kteří mě fascinovali a o kterých jsem doteď neměl zdání (nejošklivější zvíře planety rypoš lysý, mravenci střibřitý) a jiné, které mi svým výskytem udělali obrovskou radost (např. můj oblíbený člunozobec, kterého jsem naposledy obdivoval v pražské zoo). K tomuhle dokumentu se budu vždy rád vracet. A závěrečné vteřiny poslední kapitoly už nemohly být hezčí. David Attenborough krmící slepého nosorožce je tím skutečným touching momentem.

plakát

Aftermath (1994) 

Práce se má dělat naplno a s láskou. Přirážky included.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

1. série - 3,5*, 2. série - 4*

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Vidím vousatého lišáka Muldera. Vidím ustaranou Danu. Vidím hodně sněhu. Vidím těžce zbytečnou paralelní dějovou linku s na smrt nemocným Christianem. Vidím průměrnou režii s ještě podprůměrnějším scénářem. Vidím Akta X bez X. Slyším českou stopu. Cítím průser. Vidím to na dvě.

plakát

Alien Abduction: Incident in Lake County (1998) (TV film) 

Za málo peněz docela dost muziky. Žádné 40minutové intro, ale rychlé seběhnutí událostí a 'Alien Home Invasion' může začít už po pár minutách. Za sebe jsem byl v napětí celý film. Dobří sympatičtí herci a šikovně maskovaný low budget. Ovšem ta urputná snaha o autentičnost nahrávky prokládaná varovnými mezititulky a rozhovory je fakt MEGA FAIL, když vám pak tvůrci v závěrečných titulcích odhalí představitele jednotlivých mimozemšťanů (Alien 1, Alien 2 atd. :))