Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (841)

plakát

Mladý Mesiáš (2016) 

Jeden z lépe zpracovaných biblických témat, navíc bez povinné kvóty na černé herce, takže nemusíme pátrat, kde se v Judei vzali černoši (ne, římští otroci není uspokojivá odpověď). O Ježíšově mládí nic moc z Bible nevíme kromě epizody, kdy se ztratil a našli ho v chrámu rozprávět s mudrci. Film vysvětluje Ježíšovu odmlku do třicet let. Navíc je to víc dobrodružný film pro děti než katechismus. I ateisté si mohou vychutnat dobové kostýmy, židovské reálie a Seana Beana v roli všeho schopného vojáka.

plakát

Frank (2014) 

Film o klukovi, který sní o kariéře hudebníka a slávě, ale přidá se k nesprávnému typu kapely. Komedie to je, pokud vás baví posmívat se postiženým lidem. Chápala jsem, že talentovaní umělci žijí v jiných sférách a že s nimi nebude lehké pořízení. Ale nepochopila jsem, co Jonovi trvalo tak dlouho, než zjistil, že jeho cesta je jinde? Co ho vedlo zůstávat ve dne v noci s partou lidí, kde ho polovička nesnáší a a druhá polovička mu nerozumí? Teda pochopila jsem, ale postiženým lidem (tady zoufalost) se slušný člověk nesměje. Zajímavější a hodně podobný mi přišel film o skupině Mayhem. Stejní blázni, jiný výsledek.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Kdybych si nastudovala něco dopředu, bavilo by mě to více. Takhle jsem nepochopila, proč tam cpou dlouhé záběry na Polanského manželku, protože její osud už byl dávno v archivních přihrádkách paměti. Ale jinak fajn pomník Hollywoodu, který se zaskvěl v celé své béčkové kráse.

plakát

Zúčtování (2016) 

Bylo to zábavné, dobře natočené i obsazené. Jenom nechápu tu snahu dělat kladného hrdinu z někoho, koho živí podsvětí. Jenom kvůli vyzdvihování autistické jinakosti? Viděla jsem film o autistovi, kterého by doma nikdo opravdu nechtěl. Taky jsem čekala závěr, kde zvítězí právo a ne sympatie.

plakát

Mesiáš (2020) (seriál) 

Bůh nebo podvodník? Bůh konečně oslovil lidstvo nebo jde o nový typ terorismu? Tato otázka je podružná, protože zajímavější je sledovat reakce jiných lidí na nečekanou záležitost. Máme tu cynické agenty, zoufalou matku a kněze ztrativšího víru, kterému mesiáš přijde vhod. Pokaždé, když už máme jasno, objeví se nové ALE. Ne každému však vyhoví pomalé tempo.

plakát

Konzultant (2013) 

Do sebe zahleděná a samoúčelná ptákovina, kterou si může dovolit natočit někdo, kdo už netočí pro peníze. Proč se hlavní hrdina jmenuje Konzultant, když neumí poradit ani sobě? Kombinace (úchylného) sexu a násilí by měla fungovat na mužskou populaci, ale dle hodnocení nefunguje. Celé to působí jako reklama na rozbrušovačku, kde má modelka vystrčený zadeček. Pokud zrovna nepotřebujete rozbrušovačku, nepoběžíte si ji koupit kvůli pnutí v rozkroku.

plakát

Taková moderní rodinka (2009) (seriál) 

Co je na té rodince moderního? Z manželského páru vždy jeden nepracuje. Přesto ten druhý vydělává dost, aby mohli mít každý barák a několik aut. Přesto řeší občas existenciální problémy, že si třeba třetí auto nemohou dovolit. Jejich trable vesměs vznikají z neochoty říct partnerovi pravdu. Taky se mi nelíbí, že zbytečně moc tlačí na pilu, aby se všichni měli povinně rádi a byli tolerantní za hrob. Nicméně kromě otravných postav převládají postavy sympatické, u fórů se člověk zasměje a seriál splňuje, co jsem od něho čekala - krátký sitcom (bez umělého smíchu) na odreagování.

plakát

Star Trek: Picard - Remembrance (2020) (epizoda) 

GerontTrek snažící se vymámit poslední kapky mlíka z unavené vydojené krávy. Fanouškům zamávali před nosem mrkví v podobě Pickarda a může se cválat tam, kam se ještě Alzheimer nevydal. Borgové jsou fajn neznámá, ale Romulani vypadají jako Iránci, kteří konečně pochopili Demokracii a věrně slouží Sáhibovi. A do toho tahají novou menšinu, která potřebuje chránit a vysvětlovat, že se teroristů netřeba obávat, protože Data je skvělý chlapík. Nový seriál skvěle vystihuje žádoucí aspekty moderní doby - potopit svou zem na úkor cizí země (záchrana Romulanů) a starousedlík nemá právo na strach z teroru.

plakát

Avenue 5 - I'm a Hand Model (2020) (epizoda) 

Trošku se to rozjíždí. Některé vtípky otřepané, některé postavy hystericky trapné, ale má to své momenty. Postava Joshe Gada moc tlačí na pilu.

plakát

Ad Astra (2019) 

Škoda peněz na efekty za takovou nudu. Daddy issues mohli řešit i na naší planetě, nemusí zaplevelovat lidským mindrákem celou soustavu. Uvítala bych víc informací o světě, kde let na měsíc je stejná brnkačka jako letět nízkoropočtovkou do sousedního státu. Jenže film se točí výlučně kolem (už naštěstí méně odulého) obličeje Brada Pitta, který se navíc chová jako idiot a jeho úloha je ke konci naprosto zbytečná. Ještě že nenašli ty mimozemšťany.