Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Drama

Zajímavosti k filmům (12)

Jurský svět: Křídový kemp - Sama bez smečky

Jurský svět: Křídový kemp - Sama bez smečky (2022) (epizoda)

Ve 14. minutě Lewis Dodgson nalezl nádobu, při jejíž ohledání prohlásil, že by se mu tohle před 25 lety vážně hodilo. Jedná se totiž o modifikovanou nádobu na holicí pěnu značky Barbasol, ve které měl Dennis Nedry v původním Jurském parku (1993) dovézt ukradená embria. Byl však přepaden dilophosaurem a nádoba tak zůstala v džungli.

Kouzelná Beruška a Černý kocour - Sentibulleur

Kouzelná Beruška a Černý kocour - Sentibulleur (2021) (epizoda)

V čase 7:48 můžeme v Alyině videu z Berublogu vidět na pozadí referenci na britský seriál Pán času (od r. 2005) v podobě dveří od TARDIS, ve které Doktor (hlavní protagonista) cestuje. Dveře pak můžeme vidět ještě v několika dalších epizodách.

Black Widow

Black Widow (2021)

Přestože se začátek filmu odehrává v roce 1995, plyšová hračka, kterou si malá Yelena při útěku vzala z domu, je novějšího data. Plyšový poník je totiž vytvořený podle postavy Twilight Sparkle ze seriálu Můj malý Pony: Přátelství je magické (od r. 2010), jehož první epizoda byla odvysílána až 10. října roku 2010 na americké televizní stanici The Hub.

Princ z Persie: Písky času

Princ z Persie: Písky času (2010)

Ve filmu je řečeno, že Dýka času bez písku je jen obyčejný nůž, navíc ani ne příliš ostrý. Ve videoherní trilogii je ale tato dýka mimo jiné brána jako klasická zbraň. Ve třetím díle „Prince of Persia: The Two Thrones“ ji princ dokonce používá jako hlavní zbraň místo meče.

Princ z Persie: Písky času

Princ z Persie: Písky času (2010)

Film se od své předlohy dějově značně liší. Zatímco ve filmu se Dastan (Jake Gyllenhaal) snaží zabránit, aby jeho strýc mohl s přesýpacími hodinami vůbec manipulovat, ve videohře princ na začátku písky sám vypustí a musí pak napravit, co napáchal.

Torchwood - Cyberwoman

Torchwood - Cyberwoman (2006) (epizoda)

Design „Kyberženy“ je zde poměrně odlišný od Kyberlidí v seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde podle vzhledu nešlo rozpoznat, že byl Kyberčlověk před proměnou ženou. I když se v Torchwoodu jedná o nedokončenou přeměnu, můžeme na první pohled vidět, že velká část modifikovaného těla kopíruje ženskou figuru, dokonce i zvýrazňuje poprsí.

My Little Pony: Život poníků

My Little Pony: Život poníků (2020) (seriál)

Jednotliví poníci vypadají na první pohled totožně jako v seriálu Můj malý Pony: Přátelství je magické (od r. 2010). Pokud se ale podíváme blíže, zjistíme, že mají pozměněné své značky, cutie marky. Ty byly oproti předchozími seriálu zjednodušeny, aby lépe seděly k celkovému grafickému stylu seriálu.

Můj malý Pony: Přátelství je magické

Můj malý Pony: Přátelství je magické (2010) (seriál)

Tvůrci si byli vědomi toho, že jejich seriál zaujal také mnoho dospělých diváků. Proto využili toho, že stejný rok jako poslední řady My Little Pony vychází také poslední řada Hry o trůny (od r. 2011). Proto bylo na oficiálním Instagramu Discovery family, kde My Little Pony běželo, vydáno několik materiálů (včetně traileru), odkazujících právě na Hru o trůny.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Loki (Tom Hiddleston) měl po své smrti zmodrat. Je proto otázkou, zda opravdu zemřel a jedná se o chybu ve filmu, nebo smrt opět pouze fingoval.

Můj malý Pony: Přátelství je magické

Můj malý Pony: Přátelství je magické (2010) (seriál)

V seriálu se několikrát objevila chyba, že byl v pozadí některé scény alicorn. Přitom alicorni by údajně měly být pouze princezny.

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed (2016)

Události ve filmu ovlivnily i samotnou herní sérii „Assassin's Creed“. V nejnovějším titulu, „Assassin's Creed Origins“, si proto můžeme přečíst kousek pitevní zprávy Alana Rikkina nebo článek o jeho smrti. Dále ve hře můžeme nalézt e-maily hlavní hrdinky Layly, píšící si se Sofií Rikkinovou.

Můj malý Pony: Přátelství je magické

Můj malý Pony: Přátelství je magické (2010) (seriál)

Fanynka seriálu se kvůli původu slova nenazývá „brony“, ale „pegasister“. Toto slovo vzniklo taktéž složením dvou slov, v tomto případě ale slov „pegasus“ a „sister“.

Reklama