Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 785)

plakát

Těžko ho zabít (1990) 

VHSková nostalgie, které v té přemíře vypravěčských klišé neodpustím akorát ten les kulek mířících na auto, jenž vyvázlo se třemi čistými průstřely předního skla. Steven v dobách štíhlých a šarmantních. Jeden z trojlístku dobových evergreenů s SS a solidní Štěpničkův dabing. Je to příliš černobílé a tupé, ale velmi, velmi zábavné.

plakát

Rozhněvaný muž (1978) 

Takový béčkový příběh, ovšem s pětihvězdičkovým Venturou a sedmihvězdovým dabingem Rudolfa Hrušinského. Moc se mi líbil začátek s vrtulníkem nad krajinou, krásně uvedl následující děj a zapasoval jej geograficky. Ventura na zápase NHL, golmáni ještě se škraboškou, a takový novodobý noirek o muži, který má sakra mizivou šanci, že z toho vyvázne živý. A při tom nejde o něj. Tleskám veřejnoprávní TV, že film konečně uvedla v původním dagingu a těm chlapům z dabingfora, kteří se o to zasloužili. Jako milovníka britského filmu mě potěšil i Donald Pleasence v malé roličce "prádelníka". Finále filmu šlo natočit líp!

plakát

Na kolejích čeká vrah (1970) 

Ona je to průměrná čs detektivka. Ale ta atmosféra! Smyčce a orchestr celý chvílemi burácí, jak kdyby Rumburak měl po otočení prstenu sežrat celou pohádkovou říši kromě Arabely, kterou by posléze osouložil v přímém tv přenosu do světa lidí. Skvělá sestava policajtů (Sovák neustále se škorpící s mladým Hanzlíkem), několik možných pachatelů, namaskovaný Velen, mladičká Daniela a moc fajn kouskování pátrání a hezky poskládaném příběhu. Doporučuji na klidný všední večer místo tv průjmu současnosti.

plakát

Muzzikanti (2017) 

Sára je nejrajcovnější česká herečka současnosti. V téhle příšerné mišmaši měla hrát větší postavu, a taky se koupat čelem k nám. Michalina je pro mě osobně překvapením, protože po Olze Hepnarové je najednou i tuze pěkná, jenom tomu kdo jí vrazil do nosu ten kroužek, bych ho vrazil někam. Začátek je nejpříšernější PP v historii českého filmu, završený na tojtojkách. Pak už je produktů méně, hudba není nic moc, záběry na přírodu zbytečné a cameo Nohavici umělé jak dodabování většiny postav. "Velké" návraty Evy Vejmělkové a Martiny Adamcové.

plakát

Emil und die Detektive (1954) 

Unikátní záběry poválečného Berlína! Pro Němce klasický příběh, s nímž se setkávám poprvé. Vyloženě dětský film plný morálního poučení. Dobové scény v ulicích jsou nejenom raritní, ale také velmi dobře natočené. Náběh kamery na utíkající chlapce, velmi málo zadní projekce, nájezdy kamer přímo mezi dětmi v ulicích. A typická sytá barva známá např. z filmů o Sissy. Na konci dokonce i spartakiáda. V dabingu z Brna.

plakát

Frank a Lola (2016) 

Krásně smíchaná francouzšina s prostředím amerického hotelového světa, slušná porce tajemna, jemuž ale chybí silnější mrazení. Pocit, který by dodal lepší scénář. Takhle sledujete do půlky boj kočky s myší, a v půlce si uvědomíte, že nevíte, kdo je kočka a kdo myš. Chcete ale vidět a vědět víc, a to se nestane. Hezky ukázané prostředí erot. klubu, ale ani to dál nevedlo. Poots není vždy úplně sexbomba, hlavně jako ubulená s červeným nosem.

plakát

Olivovník (2016) 

Pro mě to dopadlo dobře. Bál jsem se, že Němci pod tíhou faktu, že Španělé jsou jako národ opálenější, stáhnou ocasy a hezky potichonku vybourají přední stěnu korporátního podniku. Ono totiž happenigy domluvené přes facebook mají sílu... Humorné, jakou kravinu někdo může vzít za vážně myšlený námět. Nějak jim tam neštimoval počet stromů, proč by jako jeden objevený měl přinést spásu? Jako road movie to ale není úplně zlé, hlavně záběry ze silnic podél španělského pobřeží jsou gut. Anna Castillo není úplně sexbomba, ale někomu se bude dost líbit (a z boku trochu ukáže přednosti). Kráse olivovníků se ale obdivuji též, a jednou se stanu majitelem sadu.

plakát

Bojová akademie (1986) (TV film) 

Skvělá zábava. Nejenom film, ale i Martin Dejdar v rychlodabingu. Jeho přičiněním se na film dá koukat. Ten chlap totiž i při čtení dialogů hraje! Neexistuje moc filmů s rychlodabingem, které bych měl rád a byly tak zábavné (rozuměj nerušivé). George Clooney jako mladíček, Klinger (Jamie Farr) jako důstojník), to musíte vidět.

plakát

Riphagen (2016) 

Kontroverzní postava = kontroverzní způsob vypravování? Alespoň já jsem tedy Riesovi dlouho fandil. Druhá světová válka byla akční doba, v tomhle filmu je to ale čajíček proti tomu, co se děje v Holandsku po válce. Kolaborant stíhá kolaboranta, překabátění je tu ale pochopitelné, člověk chce přežít. Hodně zamotaný příběh se spoustou postav. Zajímalo by mě, jestli to tvůrci úmysně zkonstruovali takhle, abychom fandili spíš Riphagenovi. Ten chlap tomu nádherně šéfoval. Je to takový holandský Vin Diesel. A Lisa Zweerman má fakt velký oči.

plakát

Miluji tě modře (2017) 

Šmídmajer u mě boduje celkem pravidelně, a až na trapas se Čtyřlístkem bych ho nikdy neposlal ke dnu. Jako režisér je ještě úspěšnější. Ani tentokrát hodnocení neodpovídá kvalitě. Je to trochu ploché, bezzubé, ale ten chlap od začátku svlíká všechny kočky pod třicet, a za to má ode mě plné sympatie. Asi jako Kratina, jehož erotický bohém ošahává život plnými doušky. Denisa není prototypem sexbomby, ale hrála v Básnících, a to je samo o sobě silný argument. A mimochodem, i ona se poodhalí. Překvapilo mě, jak pěknou postavu má Hana Vagnerová. J.A.N. a jeho trafička. Fajn hudba u titulků na konci.