Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 788)

plakát

Ginger a Fred (1986) 

Že Fellini není moje krevní skupina, opakuju poměrně často. Teď ale půjdu do sebe a už to říkat nebudu (ono těch filmů, které bych chtěl vidět, je tolik, že může jednoho Itala s klidem vynechat). Je to mimochodem můj teprve 4. film od mistra. Obrovské panoptikum, Babylon, blázinec, a nuda, nuda, dvouhodinová nuda. Kdyby se nestavělo na dvou důchodcích, a jejich postavy byly jen použity pro stavbu příběhu kolem televize, asi by mělo jinej drajv. Jako kritiku, nebo reflexi, nebo prostě pohled do zákulisí televarieté by to mohlo být fajn. Tohle je unylé, smutné, polotrapné, a ani 80 dabérů, které Olga Walló ke spolupráci přizvala, to nezachrání.

plakát

La La Land (2016) 

Slabý pokus o muzikál. Měla mě varovat už úvodní scéna na dálnici. Hudebně hrozné, jedině snad ty starý fláky u bazénu by se daly pustit znovu (Take on me, Tainted love) Stopáž je NEOMLUVITELNÁ, a kruté je i to, že se zase páni porotci jednou pořádně sekli, aspoň na Glóbech. Očekávám Oscara pro Emmu, za scénář (je katastrofa), střih, režii, a snad jen nominaci za hudbu, herce chlapa a Best Sound Mixing, Best Sound Editing. Ryan je ultrasympaťák, ale Emmu Stone neberu, není dostatečně sexy na role, do níž ji permanentně obsazují (včetně Woodyho). Ten alternativní závěr se mi líbil technicky, ve filmu je ale spíš jako odsávačka na ženský slzy. A prej to tak fakt funguje :-))) Kdyby nápad vzdát hold jazzu dopadl, tleskal bych, takhle mohu jen ocenit odkazy na dobu filmově minulou (Cinematoscope, Rebel bez příčiny). EDIT 24.1.2017: 14 nominací? hahaha, ještě to šlo v animácích... A smutný je, že tentokrát má verbal pravdu. La La Land je totiž sračka.

plakát

Tajný císařský edikt (1988) 

Kungfárna, k níž mě přivedl jenom původní barrandovský dabing. Tedy, žádná nostalgie, a ani zážitek. Děj nudný, úzce vyprofilované zlo, z příznivců se stávají zrádci, scénář napsal U Mej Si. Technická kvalita kopie dost špatná. Kromě Trojana lze zmínit ještě dabing Ivany Andrlové.

plakát

Bakaláři - Trafika (1979) (epizoda) 

V zásadě nemám rád Bakaláře, protože náměty jsou málo věrohodné a je to celé přibarvované jak gumový medvídci. ALE! Za Sováka se Stellou a Lábuse s Kořínkovou prostě nejde jinak. Sovák je úžasný, vypadá tu opravdu bídně a tu nezpůsobilost vystoupit z osmnáctky bych mu asi taky uvěřil. Sranda, co bylo v sedmdesátých letech po Praze Tabáků a PNS :)

plakát

Trampoty s kohoutem (1971) 

Nápad s kohoutem se nepovedl. Tím větší je to škoda, že další krásný motiv, totiž to potkávání Pierra se svou milou na nádraží v Lyonu v pauzách jejich vlaků jednou za uherský rok, si zasloužil rozvést. Galabru je jediný, koho si z filmu kromě PR zapamatujete, ostatní inspektoři a cestující jsou příliš nevýrazní. Vše dobíjí dabing z Premiéry, kde Urbánek, Navrátil, Tůma a Šetena mluví každý asi dvacet osob. Ale, vyhrabal jsem starou Richardovku s dabingem Petra Olivy, a tak si nebudu stěžovat, no ne?

plakát

Loučka 1945 (2013) 

Ty hrané scény se moc nepodařily, je to cítit amatérismem, ale jako dokument a možná i experiment film obstojí na výbornou. Německý komentář tomu dodává možná větší autenticitu než hrané výpovědi, komentář uvozující dobovou situaci činí děj přehledným, a scény v lese jsou solidní filmařinou. Možná bych si i uměl představit celý ten film vyprávěný německy. O rumunské armádě v ČSR slyším prvně. S názorem kolegy Baldricka nesouhlasím, ona dehonestace partizánů je celkem pochopitelná - příběh je vyprávěn pohledem vesničanů, kterým válka byla ukradená, a kdyby partyzáni v lesích nebyli, vesnice by měla od Němců klid.

plakát

Skautské desatero Jíry Stránského (2016) (TV film) 

Zdivočelá země, politický lágr, a nezdolný optimismus Jiřího Stránského. Hodně zajímavý dokument, i když se tak moc o skautingu zase nedozvíme, o životě JS rozhodně ano. Komanče bych za to, co dělali lidem spojeným se Západem, skalpoval i kdyby je měli k soudu dovézt na kraji rakve. O to horší, že JS vlastně spojený nebyl.

plakát

Pan Pip (2012) 

Kolega verbal má bohužel naprostou pravdu, ještě bych dodal, že aspoň čím bylo nakrmit ty prasata. Tohle snad tvůrci nemohli myslet vážně, kostýmní fraška s opravdu opálenými obyvateli, z jejichž bělostných úst znějí ty neotřesnější dabérské hlasy. Ještě někdy uvěřím místnímu hodnocení, až narazím na "dobrej" novej film...

plakát

Zlatá Sindibádova cesta (1973) 

Taková popletenina Tisíce a jedné noci, řeckých bájí a pověstí a slováckých lidových povídek, které mám v jedné knize. Triky na svou dobu docela dobré, ale co tvůrcům neodpustím a bude mě strašit ještě dlouho, to jsou ty prkna na Sindibádově lodi. Tohle takhle sbitý a natřený by nemohlo plavat ani na místní neckyádě. John Phillip Law soutěží s Caroline Munro o zpocenější a hezčí hrudník. Caroline je tady vůbec hodně vymazlená a sluší ji to, čímž celou dobu strhávala mou pozornost. Příběh je hodně blbost a s dokoukáním jsem měl velké problémy. Démonický protivník (Tom Baker) je spíš k smíchu, za zmínku stojí i Doyle Martin Shaw s knírem a původní český dabing od Ireny Skružné z Barrandova.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Nic vtipnýho, jako obvykle vykrádáme starší pohádky. Princezna docela pěkná, vokatá. Mádl bude hrát adolescenty roztomiloučký trotly k sežrání až do padesáti.