Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 780)

plakát

Heidi (1965) 

Az zo švajčiarských Alp do Frankfurtu prichádza... idylické vyprávění, v němž se nedivím horalům. Taky by mi stačil výhled na tyhle vršky, a dole v údolí vesnička se zvonicí. A když by v zimě zamrzla umyvárna? No a co. Nevím jak v románu, ale tady má být Heidi osm let a dost tak vypadá.

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Rudý kapitán se hodně vymyká tomu, co se v ČS zemích natočilo. Pár připodobnění by mě asi napadlo, ale to teď není důležité. Akce je naprosto největší, co se v CS tvorbě objevilo, možná až na úkor srozumitelnosti, několik scén je horších než WTF - nechápete, proč to tam je. Film na DVD údajně vyšel se slovenskou a také českou stopou (tedy v komplet dabingu). Obyčejně je žádoucí to odmítnout, jenomže dialogům v Rudém kapitánovi opravdu není velmi často rozumět. Nevím, jestli je problém se zvukem, nebo dialektem, slovensky rozumím dobře, ale tady jsem se ztrácel chvílemi i v 70 % vyřčeného. PROTO DOPORUČUJU ČESKÝ DABING. Hudba a atmosféra výborná resp. celý film jsem měl hodně nepříjemný pocit, asi jako když si narazíte prst a musíte na to myslet, nebo vás bolí nakopnutý kotník, anebo vám někdo píchá vidličkou do stehna.

plakát

Útěk robotů (1984) 

Začátek v kukuřici opravdu nevypadá jako vážně myšlené sci-fi, ale postupně se budoucnost rozkrývá a některý věci jsou i docela vychytaný (naváděný bomby jezdící po dálnici). Jestli je pravda to o Terminátorovi, jak se tady píše, pak měl Runaway docela smůlu, protože zdaleka to není nejhorší krimi-scifi. Bohužel se nevyhýbá všem těm odporným klišé (ohrožení syna, fatální selhání provázející policajtův život v dalších misích) ani pitomé gradaci v závěru, tady je to zase zázračné chytání se za tyč při pádu ze sto dvaceti metrů. Dabing dělaný Bontonem je další smutnou kapitolou, Gedžitka Eva Spoustová zvládá i několik postav v jedné místnosti, méně rušivý ale velmi dobře postřehnutelný je Libor Terš ve většině vedlejších štěků, Oliva na Sellecka OK, a v obsazení bych vyměnil Ramseyho parťačku Cynthiu Rhodes za Kirstie Alley, tady ještě nebyla tlustá a je tu dost sexy.

plakát

Ve slabé chvilce (1987) 

Smyslná erotika! Hned v první lechtivé scéně služky Angely s jejím milým vojákem je zřejmě, že tu nepůjde o sprostou podívanou typu nováckých eroťáků po 23. hodině. Děj není, alespoň zpočátku, příliš záživný, a teplotu film chytne až u vody, s odlesky světel ve tvářích a dalších partiích obou dam. Ačkoliv ještě spadáme do doby bobrové, kožíšky tady příliš neuráží a pohled na nahou Florence Guérin (v době natáčení 22 let) a zejména Trine Michelsen (21) je vyloženě luxusní záležitostí. Zejména o ňadrech Trine bychom mohli napsat celé ódy, začínající dokonale hebkou kůží v oblasti podklíčkové... :-) Fotky z filmu si snadno najdete, netřeba je přidávat do komentu. Milovníci různých směrů a perverzí si přijdou na své, je tu scéna lesbická, bondáž, peříčkování, "znásilnění", cunnilingus, masturbace. Směřováním ke konci, atmosférou, výpravou a krásou mi to trochu připomnělo film s Monicou Bellucci.

plakát

V zemi krve a medu (2011) 

Nehodnotím romanticko-dramatickou linku, i když se mi nelíbila. Angelina by si ale pro příště měla vybrat štáb, který něco umí, hlavně kameramana a střihače. Od prvních záběrů je viditelné, že sledujeme spíš televizní film než působivý příběh do kina. Obdivuju drzost, s jakou se Američanka vydá do Jugoslávie a tam o Jugoslávcích točí takové téma (i když to už před ní dokázala Juanita Wilson), srovnání s Romeem a Julií je ovšem hodně směšné. Mnohem bližší je místní funkcí "Podobné" nabídnutý film Jako bych tam nebyla, ten je ovšem natočený mnohem líp a nesnaží se na rozdíl od Žoliny prvoplánově šokovat.

plakát

Podmořská cesta kolem světa (1966) 

Taková odlehčená verneovka s nohami Shirley Eaton, která už bezmála 50 let filmy netočí. Už jsem jí pár filmů poslintal, tak tady toho nechám a zaměřím se na děj. Čekejte málo napětí, hodně záběrů na kosmonauty pod vodou, pár technických nesmyslů (anebo předběhů doby) a samozřejmě hollywoodský hepyend. A dabing z Brna, slušná práce.

plakát

Vášniví přátelé (1949) 

Líbila se mi pouze scéna s kolejemi (ta první), jinak je to šílená bejkárna prastaré britsko-hollywoodsko-ještě válečné éry (nic na tom nemění rok vzniku filmu 1949). I romantiku si představuju jinak, a tvůrcům by měl někdo vysvětlit, že i stavba lanovky má nějaká pravidla, takže těžko může jet kabina strmě do vzduchu, když široko daleko není žádný stožár. Ann Todd tam celou dobu vzdychá, ale nemá se vůbec k ničemu (takhle nějak si představuju prototyp frigidky), Trevor Howard není sympaťák, a Claude Rains má hrát zlýho strejdu, co to celý zacáluje. Ani exteriéry nestojí za nic, když na to Britové neměli, tak se na točení měli vykváknout.

plakát

Spratci (1930) 

Slabý. Celý vtip spočívá v tom, že borci si zahráli ve zvětšených kulisách, a že mohou dělat věci (třeba si dávat pěstí do nosu), které jindy nedělají, protože jsou dospělí. Závěrečný splash muselo být hodně těžké natočit. Jako nezbedové vypadají legračně. Film ještě plně spadá do němé éry, moc se v něm nemluví a všechny dialogy by se daly nacpat do mezitituků, aniž by to výsledek změnilo.

plakát

Boty plné vody (1976) 

Atmosféra! Jsem sice na léto, a letní filmy u mě vždy hrají prim, bez ohledu na roční dobu sledování, ale tahle zasněžená Šumava se mi moc líbila, a díky životní zkušenosti s VZS jsem hodně motivů i ocenil. První povídka je výborná, není a ani nemůže v ní být nic tuzemsky politického, odehrává se v zimě 1945 (/1946, aby někdo nemyslel, že ještě za okupace) a chudáci záklaďáci tu kromě praktických trablů s dopravou a počasím řeší Werwolfy. Mladý Lábus, Krampol s knírkem jako švihák (rádoby dragoun). Druhá nejvíc ze všeho připomene stereotyp vojny, přepadovky ohlášené na poslední chvíli, následně zbytečnou činnost prováděnou na rozkaz někoho, kdo by to schytal od dévéťáka, a zrušení poplachu provázené skřípěním zubů těch, kteří si tenhle falešný poplach odmakali. Třetí povídka by při troše snahy vydala na celý film, Ornest se Zahajským jsou skvělý, sníh olepuje naprosto všechno a severák foukající ze všech stran.

plakát

Policajt v Hongkongu (1975) 

Klasická Spencerovka. Hodně natahovaná, zbytečně často sázející na "to je ale náhodička", protože kdybyste vy přijeli do cizího města, budete mít problém najít nádraží, natož dokonale ukryté podsvětí. Fackovací scény jsou hodně umělé, opakují se přemety, rotace, dobrej je fór s námořníkem, před nímž Bud střídavě dřepuje. Linka s fakanem zcela zbytečná a pro zápletku nepotřebná. Solidní dabing ČNTS se Schánilcem.