Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 785)

plakát

Donáška (2004) 

Výborný film z té nejspodnější asi aténské vrstvy. Taková festivalovka. Chlápek který přijde odnikud, hledá flek, je divnej, moc nemluví, má velký péro (což je mimochodem moc vtipně zakomponovaný light motiv celého filmu). Práce v pizzeriii, kurvy, fetáci, žebráci, toť denní chleba jeho a místo pohybu. Už to bydlení pod úrovní chodníku je mazec, sdílí ho s pouličním prodavačem 0,5 l vod v pet láhvi. Konec se dost nepovedl, jako kdyby scenárista začal být bezradný.

plakát

Lesviakos Avgoustos (1974) 

Celkem netypická erotická záležitost, protože ačkoliv hluboko v sedmdesátkách, nevidíte jediného bobra. Vkusná erotika je velmi dobře nasnímaná a ačkoliv zápletka a především její gradace je trošku slabší, pro příznivce moře, erotiky, řečtiny a dobových záležitostí se jedná o povinnou "četbu".

plakát

Čarodějky (1990) 

Ptákovina, kterou od nejhoršího hodnocení zachránily opravdu výborné masky, především pak ta jedna. Jináč je to dost nepropracovaný příběh, i na Dahla (jemuž ale nechci křivdit, třeba to tak nenapsal).

plakát

Mrak v zubech (1974) 

Neuvěřitelná slabota, pod kterou jsou podepsána takto zvučná jména. A hodně tomu "přidal" nemastný neslaný dabing z Premiéry, jenžto natolik bezkrevný a šedý, že snadno unudí. Základní zápletka by na bláznivou Richardovskou komedii vystačila, ale to co se kolem děje, je prostě cokoliv jenom ne vtip.

plakát

Bábovky (2020) 

Útok na city skoro od začátku do konce. Vlasáková totál, pak šlápota, skákání z okna, rodinka jedna a dvě. Dobrej popis jak to v život někdy chodí, ale taky dost netrefa jak to nechodí. Ani tak neviním režiséra jako paní spisovatelku.

plakát

Hodina tance a lásky (2003) (TV film) 

Začátek ok, ale ten konec jako kdyby upadlo z filmu asi hodina a půl.. nedotažené, nedomyšlené, velkolepě si přivedou baletku a pak její osud ani neukážou. Boris vynikající, Zach byl trochu slabší.

plakát

Kourastika na skotono tous agapitikous sou (2002) 

Herci daleko lepší scénáře. Je to takové moc prvoplánové, naivní, hloupoučké. Femme fatale Sia bude pro vás buď kočkou nebo nehezkou žínkou (já se nedokázal celou dobu rozhodnout), ale vnady odhalí jen mimo záběr kamery. Jako krimi vůbec, jako drama slaboučké, jako komedie nedostatečné. Ale nedívalo se na to zle a jako malá lekce jazyka řeckého to ušlo.

plakát

Loukoumades me meli (2005) 

Taková ta málo povedená řecká komedie, u níž od začátku víte, že chatrný námět těžko něco zachrání. S tím pedofilním podezřením to bylo celé trochu na štýru. Prase hledající místo lanýžů loukomades, proč ne.

plakát

Věčnost a den (1998) 

Dát Theovi jednu hvězdičku... je mi to moc líto, ale kromě krásné hudby film nic jiného nepřinesl. Jen hroznou nesnesitelnou nudu. Příběh starého pána, který "už zítra půjde" ale ještě před tím se setká a poslouží mladému albánskému klukovi, je xtou variací na putování hlavní postavy. Tentokrát i napříč časy a nebudu tvrdit že to bylo chaotické, spíš k ničemu. Tyhle depresivní příběhy o odchodech, smrti a vzpomínání jsou na hony vzdáleny tomu, co chci v Řecku vidět.

plakát

I limouzina: Komodia parexigiseon (2013) 

Ty scény v kavárně! Nic se tam neděje, a je to tak pohodově hlaďoučce natočené, že by jeden zpíval! Moc se mi to líbilo, a když se tam objevila ještě Doukissa Nomikou...  Roadtrip už tak zábavný, ale setkání s profesorem zase vyšvihne laťku vysoko. Moc zvláštní, krásný film jenž mě odkazuje hledat jemu co nejpodobnější. Vřele doporučuji všem milovníkům řeckého jazyka, protože kdy jindy uslyšíte Samuella Becketta hovořit jazykem našich předků.