Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Co se o tomto filmu dá říct? Je skvělej. Je to prostě Tarantino. Jeho excelentní návrat do formy po Auto zabiják, kterej se mu opravdu nepovedl. Všechno se opět vrací do starých kolejí: akce, střílení, dlouhé smysluplné dialogy, ale hlavně Christoph Waltz, kterej je prostě fenomenální. Jeho herecký výkon by se dal přirovnat k jakýmukoli americkému herci a ještě ho zdvojnásobit. Oproti němu je nějakej Di Caprio prostě obyčejnej herec. Hudba je skvěle složená a nádherně se hodí do situací. Faktografie tu sice není, ale to vůbec ničemu nevadí, protože jen představa, že by takhle skončila druhá světová, je skvělá. Ale co nechápu, tak je odůvodnění Bridget von Hammesmark, proč má zlomenou nohu. Chápu, že by bez toho nebyl konec filmu, a taky to, že bychom přišli o ten nádherný smích, ale mohli vymyslet něco důvěryhodnějšího, když už je teda Bridget tajná agentka a má být jakože chytrá. Ale to už se nezmění.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Co se k tomuto filmu dá vůbec říct? Je to jeden z nejlepších komixovek. Hudba je skvělá, herecké obsazení výborné a chování postav reálné. Hlavně se musí vyzdvihnout Heath Ledger, který svou roli záporného Jokera zvládl na nejlepší možnou a díky jeho výstupu si ho zamilujete víc, než samotného Batmana. Tu energii, kterou do své postavy vložil, přímo cítíte, ale je obrovská škoda, že je to jedna z posledních rolí. Nevím, jestli ji považovat za poslední, když byl ještě v Imagináriu doktora Parnasse, který vyšel o rok později. A jeho smích? Mnohem lepší, než od Jacka Nicholsona.

Kmotr

Kmotr (1972)

Bratr mě varoval, že to bude nuda. Kamarádka tvrdila pravý opak. Já tvrdím, že to je jeden z nejlepších filmů o mafiánech, který jsem kdy viděla. Je to skvěle natočenej film, ale musím se přiznat, že jsem se občas totálně ztratila. Proto je důležité si hlavně přečíst knížku, ve které je všechno perfektně vysvětleno. Soundtrack je úžasný a rovnou si ho zamilujete. S knížkou je to tak krásně totožné, že když ji čtete, a film jste viděli, představujete si u toho ten film a můžete srovnávat. P.S.: knihu všem doporučuji přečíst.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tak krásnej film jsem neviděla už dlouho. Skvěle propracovaný scénář, ohromné herecké obsazení v podobě Tima Robbinse a Morgana Freemana a dokonalá hudba od Thomase Newmana? Co víc si od filmu přát? Povídka sice není zas tak moc dobrá, to ale vůbec ničemu nevadí. Franku Darabontovi se totiž povedlo natočit krásný film s úžasnou atmosférou, oproti nemuž je Titanik jen zrnko zbytečného prachu. Dodnes nechápu, proč nedostal ani jednoho Oscara. Sice měl velkou konkurenci, jako Forresta Gumpa a Pulp Fiction, ale Vykoupení z věznice Shawshank by se jim klidně mohlo rovnat. Jedinou vadou z mé strany je, že jsem se z něj ještě nedokázala rozbrečet.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pulp Fiction je prostě film, který by měl vidět každý. Nic mu nechybí. Je v něm spousta humoru, akce, logika a hlavně Samuel Jackson, který tomu všemu ještě přidává na kvalitě. Hudba je velmi dobře vybraná. Všechno, co postavy dělají, dává smysl a vy nemusíte přemýšlet nad tím, proč to tahle postava takhle dělá. Prostě je to logický. Jeden z nejlepších filmů současnosti, který je nenahraditelný.

Počátek

Počátek (2010)

Je to hodně kvalitní film. Když se na něj díváte, tak od začátku prostě víte, že je to Nolan. Nikdy nevíte, jak to skončí a děj je skvěle propracovaný.

Duna

Duna (2021)

Naprosto úžasný zážitek. Nádherná hudba, kamera, herecké výkony - prostě ryzí filmařina, která není ve všech větších blockbusterech patrná. Ale mám pocit, že Villeneuve, společně s Nolanem, započínají novou éru kinematografické majestátnosti. Knihu nemám ještě zcela dočtenou, ale to vůbec nevadí, protože je to dobře postavená adaptace, která odstranila všechny scény, co by byly filmu akorát přítěží, a obohatily čtenářův zážitek nádherným vizuálnem, který jsem si alespoň já takhle nepředstavovala. Už se nemůžu dočkat, až to uvidím podruhé.

Sedm

Sedm (1995)

Naprosto úžasný film, který si zaslouží každou chválu, kterou kdy dostal a dostane. Mistrovské dílo mistrovského režiséra.