Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Biografie (5)

Lech Majewski (režisér / scenárista / střihač)

31.12.2008

Básník, malíř, režisér a producent. Narozen v Katovicích (Polsko), v roce 1977 dostudoval Filmovou školu v Lodži a od roku 1981 žije v USA. Jeden z jeho studentských filmů Grand Hotel (1975) získal hlavní cenu Grand Prix Mezinárodního filmového festivalu škol. Zatímco byl ještě v Polsku, napsal dva celovečerní filmy: AN… (více)

Oded Fehr (herec)

23.04.2007

Oded Fehr se narodil 23. 11. 1970 v Tel Avivu (Izrael). Jeho rodiče pocházejí z Evropy a ve svém kraji zůstal až do svých osmnácti let, kdy nastoupil k Izraelským "Mariňákům". Po skončení služby u námořnictva se rozhodl stát se businessmanem. Se svým otcem, také businessmanem vycestoval z Izraele. Cesta zavedla mladého Fehra do… (více)

Jason Clarke (herec)

29.03.2007

Tento rodilý Australan, který vystudoval Victorian College of the Arts má rozsáhlé kredity v australských divadlech, filmu i televizi. Na plátně třeba účinkoval v Shakespearových hrách Hamlet či Tempest. Také si troufl zrežírovat muzikálovou verzi "A Clockwork Orange". V televizi se Clarke objevoval po boku Geoffreyho Rushe a… (více)

Perry King (herec / režisér)

29.03.2007

Perry King se narodil 30. května 1948 v Alliance, Ohio, jako vnuk slavného literárního editora Maxwella Perkise. Perry vystudoval obor drama na univerzitě Yale a postupně se učil od Johna Housemana. Natočil přes 50 televizních filmů zahrnující několik seriálů, účastnil se produkce, a několikrát propůjčil svůj hlas dabingu a… (více)

Angie Harmon (herečka / režisérka)

29.03.2007

Původní profesí modelka, Angie započala svou hereckou kariéru v roce 1995, kdy ji objevil David Hasselhoff pro jeho seriál BAYWATCH a BAYWATCH NIGHTS." Objevila se také v dalších seriálech a filmech, ale do povědomí se zapsala rolí v seriálu LAW & ORDER. V seriálu působila od 1998 do 2001 a během této doby stihla propůjčit… (více)

Reklama