Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi
  • Akční

Oblíbené filmy (9)

Život Briana

Život Briana (1979)

Můj nejohranější film vůbec. Kdykoli na mě padá splín, naservíruju si tuhle hromadu úžasné satiry, slovního humoru a neskutečných šíleností, včetně mimozemského únosu, ultimativní výuky latiny, nekonečně se usnášejícího místního odboje, bizardního prorockého neštěstí, optimistické písničky a jde-li o jména, popvavdě nekompvomisního Piváta, v originále s původními titulky, abych byla přesná. Jo, tohle miluju.

Rozpuštěný a vypuštěný

Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

„Kachny, kachny, kachny...“, „Hledej, šmudlo!“ Geniální film, jenž nepotřebuje většího komentáře.

12 úkolů pro Asterixe

12 úkolů pro Asterixe (1976)

--Hláška-- „Jak vypadala Bestie?“ „Chutnala výtečně!“ -- Mezi animovanými Asterixy je u mně právě tenhle na prvním místě, speciálně snaha vyřídit jednu opravdu drobnou úřední formalitku. :-D

Svéráz národního lovu

Svéráz národního lovu (1995)

Patřím k těm, kteří viděli jako první Rybolov, který jsem si oblíbila, ale pak se mi dostal do rukou tento první díl a musím si přiznat, že se mi líbí víc – přijde mi, že v absurdnosti to dotáhl přece jenom o nějaký ten chlup dál.

Biriken

Biriken (1996)

Má vzpomínka na vůbec první návštěvu v rámci Eigasai festivalů, trochu to trvalo, ale film si získal mou přízeň, především kvůli trochu svébytně ulítlému satirickému tónu; obecně se pak snímek věrně nese v duchu tradice japonského stylu vyprávění, se všemi jeho klady i zápory. Při troše té nepopulární objektivity 80%

Nejistá sezóna

Nejistá sezóna (1987)

Takhle nějak to vypadalo... aneb když se z hrnce výtečného humoru musí nabírat zatraceně hořkou forneflou. Přesto (právě proto) můj velice oblínený film.

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

Pro mě nejlepší Burian, jakého jsem viděla, scény jako delirium tremens nebo operace prstu nemají chybu, což mimo jiné znamená, že bez Jaroslava Marvana a Čeňka Šlégla by to jaksi nešlo.

Sluha dvou pánů

Sluha dvou pánů (2000)

Hru v tomto obsazení jsem viděla nejprve naživo a byla jsem z ní tehdy nadšená (patřím od té doby k těm, kdo si doma vaří k přesnídávce a do krémů zásadně pudlíky). Pak jsem viděla filmový záznam, nebylo to samozřejmě ono, ale stejně mě to perlení páně Donutila usadilo.

Horší už to nebude

Horší už to nebude (2006)

Nádhera, na závěr si možná scenárista oddychl tak, že trochu filmu odfouknul tu čerstvou svěžest, která ze snímku po celou dobu vanula, ale film jako takový tím stejně potopit nedokázal.

Ovládací panel