Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (12)

Alien: Alone

Alien: Alone (2019)

Dle původního zadání měla být pro tvůrce limitní délka filmu 9 minut. Snímek Alien: Alone byl proto z originálních nesestříhaných 25 minut zkrácen a se svými finálními 12 minutami se stal nejdelším z šestice krátkometrážních příspěvků ke 40. výročí filmu Vetřelec (1979).

Bao

Bao (2018)

Snímek Bao se stal prvním z řady krátkých filmů od Pixaru, který režírovala žena.

Vicious

Vicious (2015)

V roce 2016 zahrnul server BuzzFeed krátkometrážní snímek Vicious mezi 16 nejstrašidelnějších hororů, které svou délkou nepřekročí 20 minut.

Falco: Rock Me Amadeus

Falco: Rock Me Amadeus (1985) (hudební videoklip)

Se skladbou „Rock Me Amadeus“ se Falco stal prvním německy mluvícím umělcem, který ve Spojených státech ovládl nejenom jeden, ale hned dva tehdejší přední mainstreamové žebříčky najednou (Billboard Hot 100 a Cash Box Top 100 Singles).

Parov Stelar - Voodoo Sonic

Parov Stelar - Voodoo Sonic (2019) (hudební videoklip)

Oficiální videoklip vznikl úpravou krátkého filmu s názvem Puppet, přičemž snímek je o přibližně půl minuty delší, než samotný videoklip.

Röyksopp: What Else Is There?

Röyksopp: What Else Is There? (2005) (hudební videoklip)

Vznášející se žena, která prolétává domy a krajinami, není zpěvačkou. Píseň zazpívala Švédka Karin Dreijer a ve videoklipu jí můžeme vidět jakožto ženu s renesančním bílým límcem, která sedí za stolem plným jídla a pití. Hlavní aktérkou videoklipu je norská modelka Marianne Schröder.

Road Trash

Road Trash (2019)

Ve snímku můžeme objevit hned několik odkazů na film Noční můra v Elm Street (1984). Kromě toho, že příběh vypráví herečka Heather Langenkamp (postava Nancy), je na bráně hřbitova připevněn název Elmwood, při příchodu i odchodu z kina míjí dívka figurínu Freddyho Kruegera a příznačné je i propojení reálného úmrtí se smrtí ve snu.

Don't Turn Me Off

Don't Turn Me Off (2017)

Ženskou postavu z černobílého hororového snímku, jenž si hlavní hrdinka pouští v televizi, ztvárnila Eva Larvoire. Tuto herečku režisér rovněž obsadil do obou svých předcházejících krátkých filmů  Woods (2015) a Banshee (2014).

Woods

Woods (2015)

Když hlavní hrdina usedne ve své pracovně za stůl, vytáhne ze šuplíku rukopis knihy „Dark Strings“ a začne jím listovat. Dle textu je patrné, že autoři snímku použili knihu „Osvícení“ od Stephena Kinga.

Pardon

Pardon (1966)

Titulní píseň "Perdono" (Piero Soffici, Giulio „Mogol" Rapetti) u nás zazpívala Yvonne Přenosilová pod názvem "Tak prázdná", český text k hudbě Piera Sofficiho napsal Petr Rada.

Reklama