Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (16)

plakát

Fotograf (2015) 

Film mě mile překvapil. Pro mě asi nejlepší režisérčin počin. Neberu jako samozřejmost vynikající výkon Karla Rodena. Zde mě po poměrně dlouhé době připomenul, že je skutečně první třída. Možná by hodnocení dosáhlo i na další hvězdičku, nebýt všudypřítomného, vtíravého product placementu nepříliš sympatických firem.

plakát

Černovous (2006) (TV film) odpad!

Navzdory mému hodnocení musím přiznat, že mě film pobavil. Všechno je zde úplně špatně - v první řadě neskutečně trapné herecké výkony, mizerná výprava, velice špatný scénář atd. atd. Film musíte vnímat jako svého druhu parodii žánru a hlavně (!) sledovat zásadně v pracovní době. V klidu domova by to bylo trestuhodné plýtvání časem.

plakát

Pohádkář (2014) 

Nedokážu rozluštit, kdo se nejvíce podepsal na tak prachmizerném výsledku. Předloha pí. Nesvadbové, u které se bohužel jablko zakutálelo tak daleko od stromu, jak to jen šlo. Průměrné výkony herců a tragický pokus o herectví v podání krásné Evy Herzigové. Nebo nezvládnutá režie, kamera, střih. Na tomto filmu mi přišlo vše tak nějak špatně. Ve finále vznikla těžko uvěřitelná slátanina pseudovztahů pár zoufalců. Jen si říkám, kam na ty nápady ta Bára chodí?

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Krapet nebezpečné balancování mezi akčním žánrem a biblickým velkofilmem. Ale proč ne, Ridley je v letech, kdy si něco podobného může střihnout. Předchozí film na mě zapůsobil mnohem silněji. Nicméně slušná, dvě a půl hodiny dlouhá zábava, se stále lepším Christianem Balem

plakát

Whiplash (2014) 

Takový Rocky pro bicisty. Miles Teller díky takřka nijaké mimice a věčně stříkající krvi Sylvestra Staloneho v tomto legendárním filmu skutečně připomínal. Spíš ale film o muzice pro nemuzikanty. Hrozivě naivní. Musím se přiznat, že nerozumím tomu, proč je tento film tolik oblíbený. Z mého pohledu nezajímavé herecké výkony. Mizerný prvoplánový scénář. Můžu každého ujistit, že tímto způsobem se hudba rozhodně netvoří. Příběh filmu byl na hony vzdálen realitě. Aneb jak se říká mezi muzikanty - snaha nezní!

plakát

Český lev 2014 (2015) (pořad) odpad!

Nechci zde hodnotit to, jak ČFTA rozdělila ocenění. Neodpustím si ale malou poznámku. Film nominovaný akademií na Oscara, při udělování českých cen nezíská ani jednu?! Podobný názorový veletoč v minulosti dokázal snad jen primátor Bém v souvislosti s novou Národní knihovnou. Tady je asi něco špatně. Samotné předávání cen se mi z mnoha důvodů nelíbilo. Začíná to u špatně zvoleného moderátora. Lucii Výborné se za celý večer povedl jeden dobrý bonmot a to je počertech málo. Po zbytek večera už byla bohužel pouze trapná. Stejně nešťastně byl zvolen hudební doprovod. Dámy z uskupení Salut Salon by se daleko lépe vyjímaly v nějakém kabaretu, popřípadě v cirkusu. Špatně zvolení předávající cen. Chápu že lékařské kapacity měly večeru dodat lesku. Nefungovalo to. Takto se nechali uvrtat do role pouťových medvědů. Neuvěřitelná blamáž "John Jim Carrey" jen potvrdila marnost celého počinu. Tak tohle má být ten nový a noblesnější Český lev? Vraťte Petru Vachlerovi, co bylo "znárodněno" a jděte od toho!

plakát

8-Ball (2013) 

Krapet slabší film než Odhalený přístav. Ale stále na výborné úrovni. Slušný scénář a výborné herecké výkony. Hvězdička dolů za málo uvěřitelný happyend.

plakát

Inherent Vice (2014) 

Psychdelický náhled na 70. léta, který vraždí pomalým tempem a nelogičností (to asi ty drogy) v chování postav. Spousta zvučných jmen a pár opravdu dobrých nápadů. Nějak jsem se v tom ale ztrácel. Měl jsem pocit, že drogy v příběhu nefungují toliko jako rekvizita, ale jako přísada snídaně režiséra a celého štábu.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Výborný film. Eddie Redmayne předvedl v hlavní roli oscarový výkon. Výborná kamera a skvělý soundtrack. Škoda jen, že film také nezmapoval dobu jeho soužití s druhou manželkou Elaine. Režisér by se pak možná částečně vyhnul výčitkám ohledně zbytečně romantického náhledu na látku.