Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (582)

plakát

Pocta Freddiemu Mercurymu (1992) (koncert) 

Při sledování tohohle megalomanského KONCERTU jsem nebyl v úplně komfortní zóně, protože jsem dělal titulky pro moji mámu, která Freddiežel nevládne anglinou a Briandík už ani povinnou ruštinou. Takže jsem si jej neužil naplno. Ale... Těžko si dokážu představit lepší rozloučení s Bohem. I když jsem měl hlavu v oblacích. V oblacích nebo v prdeli? Už sám nevím.

plakát

Jiří Korn: Miss Moskva (1989) (hudební videoklip) 

Tenhle sen bych vážně nikomu nepřál. Pochopte, to nejsou žádný špásy, když se na vás valí tolik krásy. Fakt že v klipu ta zvolená Miss Moskva má teda ránu, skoro jako já po ránu. Ne, ale vážně, Rusky jsou pěkné ženštiny - hodnoceno prakticky jen podle tuny filmů pro dospělé, ve kterých "účinkují" samé výstavní kusy, dá se říct "chovná plemena". Tuhle píseň samozřejmě znám dlouho a pořád se mi líbí. Má svoji sarkastickou údernost a Jirka Korn v klipu ten sarkasmus ve tváři uměl správně vyjádřit. Hned si ji nastavím jako uvítací melodii, když můj NAND operátor s nimi pořád prudí. Každopádně Korn (Jirka i ta nu metalová banda) jsou u mě o parník oblíbenější než národem milovaný Marek "vyprodal jsem O2 arenu" Lost.

plakát

The Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly Wings (2011) (hudební videoklip) 

Ku*evsky pravdivý a ku*evsky nabitý ENERGIÍ. Hlavně refrén zní v ohulených sluchátkách tak božsky, že bych za to Billymu Corganovi klidně dal francouzáka.   *Tell me I'm the only one* Tell me there's no other one* Jesus was the only son, yeah* Tell me I'm the chosen one* Jesus was the only son for you*   *And I still believe that I cannot be saved...*

plakát

Snap!: The Power (1990) (hudební videoklip) 

Tak kuřba talíř, kterej jinej song z devadesátek by měl dostat ku*va plnou pálku než tenhle naprosto ikonickej supermegasong, na kterej jsem mnohokrát pařil v Dolní Cerekvi až do úplnýho padnutí. Jo to tenkrát byly nej časy. Přiznám se, že ho mám o něco radši než písně Pepy Nose...:o)

plakát

Guns N' Roses - Don't Cry (1991) (hudební videoklip) 

Co jiného než plnou pálku dát tomuhle přelomovému songu, který podle mě pomáhal utvářet světovou hudební scénu devadesátých let, což je pro mě nejplodnější a možná i nejkvalitnější období v globálním měřítku. Never forget!!!

plakát

Divokej Bill - Znamení (2003) (hudební videoklip) 

Tak tahle píseň je ze života jako málokterá. Hodnotím hlavně text, ale i hudbu a pěveckou složku. "Dávám ti znamení, ať víš kam jít. A ty dáváš mi znamení, ať vim kam jít." Divokej Bill si vždy uměl dokonale hrát se slovy. Komu čest, tomu čest!

plakát

Miroslav Žbirka: Atlantída (1982) (hudební videoklip) 

Já opravdu nevím, co jiného než maximální hodnocení bych měl dát asi nejlepší slovenské písni. Vždy když ji slyším, tak se mě jímá deprese. Žbirka byl naprosto legendární zpěvák, který dokázal zaujmout silnými vážnými songy, vlastně si nepamatuju nic jiného než vážné songy v jeho podání. A přitom to byl člověk s velmi osobitým smyslem pro humor. Čest jeho památce.

plakát

Past na rosomáka (2002) 

Tenhle super film je jeden z mála, které jsem viděl kdysi (asi 2002 - 2006) na ČT v rámci nezávislých snímků a které si mlhavě pamatuju. Ale každopádně jsem rád, že se mi těch pár podařilo znovu objevit a připomenout si, jaké to tenkrát bylo v mém nejšťastnějším období. Řekl bych, že přelom tisíciletí je začátek nejplodnější doby, co se týče kvalitních nezávislých (nejen amerických) filmů. Myslím kvalitních, rozhodně ne pseudodíla od von Triera, kterého vůbec nemusím. To, že mám obzvlášť rád toto období, je určitě způsobeno i tím, že tehdy bylo pro mě sledování kvalitního počinu mnohem větším zážitkem než dnes. Tento film je tak trochu od více žánrů: drama, krimi a trochu romantika. Kočanda Robin si hned získala mé sympatie a celou dobu jsem jí fandil až do konce. Nevím, jestli je příběh pro každého uvěřitelný, i tak má ale určitý spád a závěr mi tak trochu připomněl Lola běží o život. Good

Ovládací panel
2 body