Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (582)

plakát

Gulag, sovětská historie (2019) (seriál) 

Tak jsem konečně zkouknul onu dokumentární trilogii "Gulag, sovětská historie" a musím napsat, že je to dost drsné, divím se, že tam jsou dobové záběry, že vůbec dovolili to natočit, vždyť je to svědectví o jedné z největších hrůz v dějinách, vedle nacistických koncentráků. Njn, když byl u moci druhej největší zm** všech dob, tak to mohlo "fungovat". Inu, "hodný" báťuška Stalin, kterého teď spousta Rusů považuje za hrdinu a on sám se za něj zřejmě taky považoval. Kdyby se z něj skutečně stal kněz, jak chtěla jeho matka, bylo by to určitě lepší, než když se z něj stal Antikrist, kulantně řečeno. Zk****** Sověti, ještě že jim je už konec, teď už jsou pracovní tábory smrti jen v Severní Koreji, jen čekám, kdy se konečně ty zk****** soudruzi v KLDR vzpamatujou. Já bych věděl, jak s nima zatočit. Tento dokument mě zcela nestrhnul, proto nedávám absolutní hodnocení.

plakát

Osvícení (1980) 

Osvícení od Kubricka je opravdu mistrovské dílo, ten stupňovaný děs z toho jen čiší. Mnohem lepší než ta novější verze!!!

plakát

Osvícení (1997) (TV film) 

Tato TV verze Osvícení podle vlastního scénáře Stephena Kinga je hrůza a děs, na kterém je až moc vidět TV zpracování. Nepřispělo tomu taky, že jsem ji viděl s cz dabingem, a verze z roku 1980 je v originále, ten cz dabing tomu ubral tu atmosféru... King nemá rád Kubrickovu verzi, ale ta novější verze posvěcená Kingem ani náhodou nemá na tak osobitého a všetranného režiséra a scénaristu, jakým byl Kubrick. Ten Štefan Král se asi úplně zbláznil, vyloučit se to nedá, při tom co píše.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Viděno v režisérském střihu s titulky a musím napsat, že je to jeden z nejlepších hororů. Takto vycizelovaný a komplexní příběh šel přímo na moji notu. Má to vynikající myšlenku, víc než důstojné pokračování Kubrickova Osvícení. Stephen, you badass, bravo! Přesto, tu tvou verzi Osvícení z roku 1997 ti nikdy neodpustím.

plakát

Noe (2014) 

Když jsem jako malý četl ilustrovanou Bibli (ne, nejsem věřící, ale čtení to bylo poutavé, hlavně Starý zákon), tak jsem si potopu nepředstavoval úplně takto, jak byla zobrazena v tomto filmu. Je zde několik rozporů s Písmem svatým, ale to mi nebránilo si ho užít jako celkem zdařilé fantasy dílo.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Tento film jsem si pustil po 10, možná po 20 letech a musím říct, že mě opět dojal. Předtím jsem ho nepovažoval za vrchol žánru, spíš za takovou sladkobolnou limonádu, to se teď ale změnilo. Jak píše kleopatra: "pohádky jsou fajn. Občas určitě."

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Naprosto kouzelný příběh, který jsem plně docenil až po druhém nebo třetím zhlédnutí.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Tak konečně jsem TO viděl - nejlepší film o závodních autech, dokonce mnohem lepší než Rivalové. Tento snímek má příběh a to takový, že úžasný. Christian Bale byl boží! Ani si nedokážu představit, jak těžké musí být řídit supersport v takové rychlosti a navíc na 24 hodin Le Mans!

plakát

Zápisky o skandálu (2006) 

Judi Dench zde hraje takovou civilizovanější verzi Connie z Brickleberry, civilizovanější, ale o to rafinovanější. Tento film mi připomněl naši bývalou učitelku angličtiny na střední, taky byla blondýna a taky byla dost rajcovní, celé třídě se líbila, bylo na ní vidět, že musí být vášnivá a potom, co jsem se doslechl, že měla pletky s nějakým studentem, se jen potvrdilo to, co jsem si o ní myslel. Tento snímek mě zaujal svým tématem, a ne jen kvůli oné podobnosti. V Anglii je legální věk způsobilosti k pohlavnímu styku 16 let, v tomto smyslu učitelka porušila zákon, ale jinak nechápu ten povyk, fakt vo co de, jak zpívají Chinaski.

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Cyklistiku jsem miloval aktivně, dnes už jen pasivně. Můj cyklistický rekord je 300 km za jeden den, ale Tour de France bych nedal ani ve své nejlepší formě v roce 2005. Když se Lance Armstronga ptali, jestli je možné bez dopingu vyhrát Tour sedmkrát v řadě, odpověděl, že to není možné. Zřejmě se mi z něj, po zhlédnutí tohoto filmu, mělo udělat šoufl, ale prostě neudělalo. Každopádně, i když ho nyní spousta cyklofanoušků zatracuje, já ho uznávám i teď. Tenkrát totiž dopovali všichni a on byl z nich nejlepší. Možná, kdyby se narodil o 20 let později a závodil ve světě bez dopingu, tak by všem ukázal, co v něm opravdu je. Lance rulez! Or not?