Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (582)

plakát

Destiny's Child - Independent Women (Part I) (2000) (hudební videoklip) odpad!

Už mě vážně se*e, že Soundhound v mobilu mi každý týden doporučí klip, který byl v roce xy na 1. místě nějaký debilní hitparády. Vždy to je totální sračka od nějakejch n..., ehm afroameričanů:), stejně jako tato, která byla v roce 2001 číslo 1. Kdyby mi ta aplikace aspoň doporučovala to, co mě zajímá, a ne takový sračky od n..., který se můžou líbit, fakt nevím komu.

plakát

Anna a král (1999) 

Včera jsem po nějaké době viděl verzi z roku 1956, která je skutečně nesmrtelná. Dnes jsem si připomněl tuto novější, je jiná, akčnější, ale dá se říct, že je skoro stejně dobrá. Četl jsem na webu néco o rozporech skutečnosti a těchto dvou snímků, avšak vypadá to, že filmu podle skutečného života Anny na siamském dvoře se jen tak nedočkáme, zřejmě zde musí být určitá dramatizace, aby tyto filmy byly o něco zajímavější.

plakát

Starci na chmelu (1964) 

Můj nejmilovanější český muzikál a životní role Vladimíra Pucholta. Krásný příběh, který není úplná idylka, ale kdyby život byl jen idylka, tak by to byla nuda. Každopádně něco takového bych taky chtěl zažít, škoda jen, že z důvodu nízkého věku jsem na střední nemohl jet na chmelovou brigádu. Taky mě mrzí, že moje hodnocení nezvýšilo to celkové. Naopak snížit celkové hodnocení některých filmů mým hrdým odpadem se mi povedlo hned několikrát. :)

plakát

Jesus Christ Superstar (2000) (TV film) 

Viděl jsem celkem pět verzí tohoto muzikálu (včetně české koncertní), tuto z roku 2000 jsem zhlédl jako první a od té doby jsem si ji pustil minimálně desetkrát, zřejmě proto ji považuji za nejlepší, ale nejen proto, dle mého jsou zde nejlepší pěvecké výkony. Glenn Carter a Jerome Pradon jsou fakt borci. Mistrovské dílo nabité výraznými charaktery. Pokud si zdejší vládkyně starověkého Egypta myslí, že Střihavka s Bártou by je mohli učit, tak když sledovala tuto verzi, tak možná byla pod vlivem, nebo fakt nevím. :)

plakát

Jesus Christ Superstar Live (2018) (divadelní záznam) 

MŮJ NEJOBLÍBENĚJŠÍ MUZIKÁL - JEDNODUŠE NEPŘEKONATELNÝ. Hudba i libreto jsou naprosto dokonalé a vždy vyberou ty nejlepší zpěváky s příhodnými hlasy. Ale proč musí být Ježíš a Jidáš černoši? V Písmu svatém, pokud vím, nic takového nestojí! Jsem si zcela jist a vsadím na to celoroční plat, že za pár let vznikne verze, kde budou všichni protagonisté různého pohlaví (brzo jich bude už pětaosmdesát :) a to vše v rámci "politické korektnosti" přehnané ad absurdum. Rozhodně nejvíc se mi líbila verze z roku 2000. Ale toto nové ztvárnění je taky skvělé, hudebně, pěvecky a scénograficky je to super a proto hodnotím takto vysoko. Amen

plakát

Přiznání (2019) (seriál) 

Syrové a drsné a naneštěstí podle skutečnosti. Takto nějak si představuji kvalitní minisérii. Opět něco, co mě plně zaujalo. Opravdu velmi kvalitní počin. Ale bohužel musím konstatovat, že z některých právníků je mi skutečně na zvracení, stejně jako z byrokracie a právního systému v někdy až přehnaně civilizovaném světě a taky z přílišného lpění na nedokonalých, zastaralých a dementních zákonech. Rozhodně nechápu relativně nízké hodnocení, jak celkové, tak i od některých uživatelů, co byste ještě chtěli víc než takovou bombu!

plakát

Diego Maradona (2019) 

Maradona měl bouřlivý život a tento dokument je prosycen kokainem a bohužel je celkem depresivní, mj. i díky hudební kulise. Po prvním zhlédnutí jsem ho nehodnotil takto vysoko, právě kvůli té ponurosti a depresivnosti, ale napodruhé (den po jeho smrti) hodnotím výše, dojalo mě posledních deset minut.

plakát

Jmenuji se Sam (2001) 

Tento film od "režisérky" Jessie Nelson (chlap by tohle nikdy nenatočil) se snaží citově vydírat diváka zoufale přehrávajícím Pennem ve své "přelomové" roli Sama Dow(so)na, snažícího se udržet si svou sedmiletou dceru, ale vůbec nezabrnkal na mou strunu, ba naopak. Jeho právnička byla samá námitka i v otázkách, které byly naprosto věcné, takový soudní proces byl naprosto neadekvátní. Nakonec jsem byl nucen vykouřit Spartu, abych tohle ve zdraví přežil. No, ale po zhlédnutí celého snímku bych ho hodnotil jako průměr.

plakát

Dunkerk (2017) 

Místní onani zase úřadovali. Tenhle "film" je absolutní nuda bez jakéhokoli děje, je to absolutně rozvleklé, mnohem raději mám válečné filmy, ve kterých se skutečně NĚCO DĚJE a které třeba i útočí na emoce. Toto dílo mě nechalo absolutně chladným. Nebýt toho zdařilého vizuálu, hodnotil bych to jako SRAČKU ROKU!!! Ač Nolan natočil dost dobrých snímků, přesto na mě působí jako přeyntelechtnělý a rozhodně namyšlený. A zdejší ústřední čtveřice "těch nejinteligentnějších intelektualistů" opět nezklamala, z jejich nadšení pro ty největší bezdějové sračky je mi vážně šoufl.

plakát

Svědomí (1985) (TV film) 

Někomu se možná tento TV film může zdát jaksi na jedno brdo a snad překombinovaný, zčásti je to pravda, ale skrývá v sobě mnohem víc. Je to totiž konverzační inteligentní hra kočky s myší. Atmosférou mi připomněla staré Columbovy případy. Tento snímek mě prakticky celou dobu nenechal vydechnout a měl moji plnou pozornost.