Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (570)

plakát

Violet & Daisy (2011) 

Prijde mi, jako by nekdo videl Sedmikrasky a rekl si: "Hm, ted jim dam do rukou zbrane a nikdo to nepozna..." Takze prijemny bizarek se skvelym Jamesem Gandolfinim, ktery ale tak nejak nedrzi pohromade.

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Kdyby se chtel nekdo naucit, jak NEtocit film, Red Tails by mohly na skolach slouzit jako ukazkovy priklad. Co na tom, ze triky jsou vydarene a letecke souboje i pro "nefanouska" vojenske techniky perfektni. Jenze strih tu snad delala cvicena opka (nekolik rozhovoru utnutych v pulce, chybejici vygradovani...), casting nezvladnuty (Cuba Gooding Jr. s fajfkou je ale na druhou stranu nejzabavnejsi postava, jakou jsem v posledni dobe videla - a ne v tom dobrym slova smyslu), ideologicky tragedie. Ze je to pateticke a historicky obcas "ulet", to bych prominula uz jen vzhledem k tematu, ale to zprasene vedeni nemuzu.

plakát

Letadla (2013) 

Predstavte si hot dog, fajn vec na rychly zahnani hladu, ze ktery ale vasemu zaludku nebude zrovna famfarove. Takhle na me pusobila prvni Auta. A ted si predstavte napodobeninu hot dogu, za deset korun v Tesco kantyne. To jsou Letadla.

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

Kdyby tam nebyl full frontal, myslela bych si, ze je to je roztomiloucka komedie pro deti. Uz se to blizi spis Madagaskaru nez prvnimu Zahulime, uvidime.

plakát

Rozkoš v oblacích (2013) 

Vubec mi nevadi, ze je to "priteplene". Ale ze je to tak debilni film bez jakehokoliv ramce, smyslu, sdeleni. Proste jen par nevtipnych skecu, u kterych na otazku "proc??" nedostanete odpoved.

plakát

Scary Movie 5 (2013) odpad!

Takhle hrozne nepovedeny film jsem uz dlouho nevidela. Zjednodusene receno: ma to byt parodie, ktera je vtipna. Jenze humor abyste pohledali (vetsinou je na urovni 5letych deti) a parodicke scenky jsou nedotahnute. Snad jen Aronofskeho "kamera za zady" je tu trefne vystihnuta, ale jinak mrtvo... Doporucuju radsi sledovat South Park, v nem najdete vyrazne povedenejsi verzi.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Stylizovani Neuplatni, chtelo by se rict. Jenomze to pouze po vizualni strance (zpomalovacky, cakance krve, efektni zapalovani penez...). Po strance obsahove se film snazi pusobit realisticky a neni to jen tim, ze "byl inspirovan skutecnymi udalostmi". Ve vysledku je z toho trochu nesourody mismas, ale vyborny vyber hercu to zveda vys.

plakát

Hele kámo, kdo tu vaří? (2005) 

Jeden z nejtrapnejsich filmu pod sluncem, ktery ma ale roztomilou sebereflexi v poslednich par minutach. Jenze sebereflexe je na 30 sekund a zbytek ubohych snah o humor je na hodinu a pul...

plakát

Bezpečný přístav (2013) 

Tak sladky, ze si cokoladu budu moct dat az za nekolik dni. Jinak prijemny brak, ktery si na nic svetoborneho nehraje. Akorat ty "prekvapive pointy" by si Sparks mohl odpustit, stejne jako v Zapisniku jedne lasky clovek od poloviny filmu/knihy vi, ale on porad natahuje a natahuje az do krecoviteho "tadaa!".

plakát

Macbeth (2010) (TV film) 

Velkou kvalitou bych to zrovna neoznacila. Krome dobove stylizace a vizaze Stewarta film nenabizi nic navic. Kameraman snad behem nataceni usnul, a tak je vsechno staticke (vrcholem originality je nekolik zoomu a svenku, ale tak co bychom cekali od kameramana StreetDance 2). Reziser krome "desne neotreleho napadu" dat vse do 20. stoleti (taky uz jsme mnohokrat videli) neprichazi s nicim novym. Snad jen Stewart se uporne snazi, ale "sileny" look mu ke konci moc neverim. Takze skoda, druhy Titus to neni.