Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (93)

plakát

Bílý lotos - Série 2 (2022) (série) 

Za mě nejlepší seriálový počin letošního roku. Dost kvalitní první sérii tahle druhá sicilská převyšuje snad v každém myslitelném aspektu. Nejvíc bych asi vypíchnul obsazení, protože mám pocit že u žádné z postav prakticky nemohlo být lepší. K tomu přidejte skvělý scénář, kameru, soundtrack, výpravu a takhle bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Jednotlivé epizody jsou celkem vyrovnané, ale ta poslední je opravdová lahůdka. Jennifer Coolidge je královna!

plakát

Médium - Série 2 (2005) (série) 

Patricia Arquette acting like a bitch (and solving crimes). Prostě nemůžu dát míň jak 4*. :)

plakát

Ohněm, vodou a trubkami (1967) 

Psychedelický trip do světa Mrazíka. Zajímalo by mě kolik hektolitrů vodky se spotřebovalo během natáčení.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Komedie u které jsem se moc nezasmál, bohužel spíš dost nudil. Půjdu dost proti proudu, protože další věc co mě dost zklamala jsou herecké výkony. Tenhle film ukazuje, jak těžké je pro heterosexuální herce zahrát gaye, tak aby byl uvěřitelný a nevznikla z něj jen bezcharakterní karikatura. Jim Carrey se trefuje alespoň v některých momentech, ale Ewan McGregor celou dobu jen odporně přehrává, což ještě sráží už tak dost slabý dojem z celého filmu.

plakát

Crash (2004) 

Nemůžu si pomoct, ale Crash na mě zdaleka nedělá takový dojem, jaký jsem podle zdejšího obrovsky vysokého hodnocení čekal. Všechny charaktery jsou mělké a brutálně stereotypní. Jejich konání je skládáno do mozaiky, pro což mívám ve filmech docela slabost, ale možná právě proto mi přišlo, že zde tato kompozice nebyla využita příliš obratně, spíš jen jako scénáristická berlička.

plakát

Malcolm a Marie (2021) 

Při sledování Malcolma a Marie jsem se nemohl zbavit pocitu podobnosti s jiným novým filmem od Netflixu, totiž s Hillbilly Elegy. V obou potkáváme nesympatické postavy, které se spolu hádají. Malcolm a Marie si navzájem nadávají a vyčítají všechno možné a nic moc navíc už toho nenabízí. Pro mě jako diváka prostě film, který tímhle zaplácne více než 100 minut, není zajímavý. Na druhou stranu to je zajímavá příležitost pro herce, kterým scénář vyloženě nahrává, a oba se jí zhostili výborně. John David Washington už nějakou dobu patří mezi hereckou extratřídu a Zendaya zase ukazuje, že dětská hvězdička, která začínala na Disney Channel (ano, jako dítě jsem viděl několik dílů Na parket!, přiznávám), to může dotáhnout až k nominacím na ta největší herecká ocenění.

plakát

Duše (2020) 

Jedna ze slabších Pixarovek, od kterých vždy čekáte, že vás nějak emočně zasáhnou, což v tomto případě nenastalo. Že by byl Pixar už podruhé za poslední tři roky bez Oscara za nejlepší animovaný film? Vlkochodci za mě o třídu výš.

plakát

Střípky ženy (2020) 

Pomalý film, který stojí především na famózních hereckých výkonech ústředního tria. Vanessa Kirby a Ellen Burstyn jsou moje osobní favoritky na Oscary v ženských hereckých kategoriích.

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

I přesto že je Andrew Niccol můj oblíbený scénárista a režisér, zřejmě jsem jeden z mála, koho Obchodník se smrtí až na finálních dvacet minut dost nudil. Respektuji a oceňuji závažnost tématu, ale jinak šel tenhle film úplně mimo mě.

Ovládací panel
2 body