Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (326)

plakát

Králova řeč (2010) 

Čekal jsem ukecanou a nudnou šeď, kde se to hemží pány ve smokingu a mluví se o bezvýznamných věcech. Jenže, tento snímek je zpracován tak poutavě, že jsem neměl ani čas zívnout, ani se podívat na hodinky. Jakmile film začne, polapí vás svou atmosférou a už nepustí. Stejnou zásluhu (troufám si říct největší) na tom mají skvělí, ba dokonce vynikající herci v hlavních rolích. Colin Firth mě opravdu dostal. Každé jeho zakoktání jsem prožíval s ním, stejně jako jeho trému před proslovem. A finální řeč jsem ani nemukal, fandil jsem mu při každém zaváhání, a když proslov skončil, zhluboka jsem si oddechl. Film je opravdu pohlcující. Hudba taktéž. Oscaři jsou zcela zasloužení...

plakát

Rango (2011) 

Hodně povedený animák, který dělá poctu všem klasickým westernům. A stylovost se filmu nedá upřít. Co mě opravdu příjemně překvapilo, že dospělý humor je zde více než bych čekal. Takže Rango se zatím řadí mezi mé nejlepší animáky roku 2011.

plakát

Světová invaze (2011) 

Čekal jsem tedy mnohem víc, trailer naladil na další Black Hawk Down tentokrát s emzáky, a ono nic. Ano, zpracování není špatné, nápad taky ne, vizuál takzéž docela na úrovni. Ale příběh byl jakýsi roztahaný, začátek příliš ukecaný, zbytečné seznamování s postavami, jejichž osudy vám jsou stejně ukradené. Akce samotná je natočena dobře, ne-li skvěle. Ale pokud jsou akční scény prokládáný poněkud dlouhými pasážemi, kdy najednou všechny zbraně utichnou a naladí se na tu "emoční notu", v tu chvíli člověk začne zívat. Veliká škoda.

plakát

Černá labuť (2010) 

Mistrovsky zrežírovaný film, stojící na exceletním výkonu Natalie Portman, oscar je zde opravdu zasloužený. Přerod z nevinné dívky na úplný opak je zachycen bravurně. Tento film ždímá z diváka emoce skoro v každé scéně. Jeden z nejsilnějších zážitků roku. Druhá projekce by měla být ještě lepší.

plakát

127 hodin (2010) 

Už od úvodních titulků mě zaujal vymazlený vizuál, skvěle sedící k právě hrající skladbě. Tetelil jsem se blahem, říkal jsem si, že Danny Boyle opět boduje. A opravdu zabodoval. Ta práce kamery, ty obrazy, kamera se nepohne od hlavního protagonisty, takže máte pocit, že to všechno prožíváte s ním. Ano, leckdo řekne, že příběh by se dal odvyprávět za 20 minut. Jenže takový snímek se musí dostat hlouběji pod kůži, abyste finále patřičně prožili. A na to je zkrátka potřeba delší doba. Naštěstí ve filmu nejsou vyloženě zbytečné scény, takže film nenudí, ba naopak dávají charakteru ještě více potřebného "charizmatu". James Franco si roli užíval a dovedl film utáhnout se svojí One-Man Show. Taktéž výborně hodnotím soundtrack, skladby jsou opravdu vybrané s péčí, nejvíce asi ta poslední. To už vlhnou oči. A finále je opravdu tak povedené, že lidi vydrží sedět až do konce titulků, a přemýšlí, jak skvěle byl takovýto jednoduchý příběh natočen, a jak diváka spolehlivě dostal...

plakát

Návrat do budoucnosti III (1990) 

Poslední díl trilogie sice nemá takovou šťávu jako díly předchozí, ale jako kompenzace slouží stylový vizuál divokého západu, který dodá filmu neotřelý a dobrodružnější look.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Clint Eastwood mě opět spolehlivě uzemnil svou genialitou. Hillary Swank podává neskutečný výkon, její charakter mě opravdu dostal, každou její emoci jsem sdílel i já. Opravdu neskutečné. Boxu nějak nefandím, sportovní filmy mě nikdy netáhly. Ale toto je drama stojící na osudu jedné osoby. Já zkrátka nemám slov. Nádhera.

plakát

Na vlásku (2010) 

Disney velice překvapil. Čekal jsem jen nudnou uzpívanou slátaninu určenou těm nejmenším, a místo toho jsem dostal kvalitní animák, s kvalitním příběhem a hudbou, která nebyla na obtíž, ba dokonce filmu dodala ty správné emoce a film celkově zdvihla. Občasné humorné scénky a gagy pobaví i dospělejší diváky, což je jen a jen dobře. K dokonalosti chybí jen vlásek.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Skvělá zábava pro celou rodinu, ale nic dětinského. Prostě nápaditý film, který sází na neotřelý námět. Je zábava to sledovat... Skvělá spolupráce Spielberg - Zemeckis.