Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (311)

plakát

Piraňa 3D (2010) 

Pane Ajo tleskám, protože že na tohle dali amíci penízky, aby to bylo 3D a takhle gore, no to muselo stát něco přesvědčování. Protože mě to pobavilo, zhnusilo, roztrpčilo (no uznejete tolik krásných prsíček a prdelek přišlo na zmar) a dokonce i při tupých klišoidních scénách udrželo v napětí, nemám si nač stěžovat. Ale jednou stačilo.

plakát

Vše pro dobro světa a Nošovic (2010) 

Pane Klusák tleskám po domácí projekci=D. Předem musím říci, že pracuji v Průmyslové zóně Nošovice v dceřinné (rozuměj tunel na peníze) společnosti automobilky Hyundai. Čili, poměry, které panují na korejském pracovišti znám opravdu z vlastní zkušenosti. Co dodat k tomuto pravdivému dílku? Že uvěřit tomu co paní na otázku: Co říkáte tomu, že někomu přišel výhružný dopis kvůli prodeji pozemků? odpověděla: No takový je život, už je to za náma, to je stará věc. To mi hlava opravdu nebere! Celkově dokument vyznívá v duchu pořekadla: Pozdě bycha honit. Co mne pak dostalo je zpívání Hyundai hymny na úvodním školení, jak mi to připomnělo POSTAL=D Palec nahoru za práci kameramana, některé nasnímané scény jsou uchvatné. Nakonec mě hodně zklamalo pomyšlení, jak jsou někteří lidé ohební hlavně co se v oblasti ukončení páteře týká. Pan Vaněk, který místo úcty k věku a respektu ke stáří upozorňuje návstěvníky, aby nešlapali po keřích a že výroba má přednost před kdejakým návštěvníkem, přitom, kdyby tam byl na návštěvě korejsky papaláš tak nosí trojitou plenky, je ubohým příkladem toho, jak jsme my češi schopní pro peníze dělat cokoliv. Nejsem pokrytec, ikdyž pracuji nadohled od jeho pracoviště, takhle hluboko bych nikomu nikdy nikam nevlez. Potřebuji práci a proto pracuji, ale čeho je moc toho je přílis. Ale co chcete dělat, když samotní obyvatelé, nedej bože rodáci z Nošovic jsou nadšeni z toho, co jim tam přistálo. Netuším, jestli jejich protichůdné řeči byly způsobeny nervozitou před kamerou, ale říci během několika minut, že se jim to líbí a co s těmi poli, aby si pak sám položil otázku co se bude jíst, když se všude staví a paní vedle dodá, že naše zem nás uživí. Tedy WTF? OMG! LOL? Kdo ví. Bohužel, rozhodnutí udělali politici a lidi je podpořili. Teď nám nezbývá než se se situací částečně smířit a částečně se snažit ji co možná nejvíce zlepšit. Sorry za wot. Snad to někdo dáte do konce=D.

plakát

BloodRayne (2005) 

Za každé prso Kristanny jedna hvězda. Upřímně, kdo jste je po Terminátorovi 3 nechtěl vidět? Jinak zhovadilost na entou.

plakát

Postal (2007) 

Nebýt zbytečně přepálené stopáže, dostal by ode me Postal ještě o hvězdu víc. Takhle jsem se začal nudit, ikdyž jsem to musel v práci pauzovat. Opravdu škoda, protože Zack dal Uwemu k dispozici svůj šarm a po úvodní scéně v letadle to vypadalo velmi dobře. Debilní příběh však Uweho "apokalyptickou" cestu poslal opět do sraček. Pro mě, ale zatím nejlepší bollovka (mám pocit že tenhle termín by se mohl ujmout něco jako jobovka=) tak jsem zvědav na Rampage.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Velmi oceňuji snahu nekterých uživatelů pokukázat na nutnost zamyslet se nad: 1. Opravdu má smysl hodnotit seriál na základě jednoho dílu? Pokud se navíc jedná o seriál ukončený pak hodnotit ho před shlédnutím dílů všech je pokrytectví a blbina, natož pak k tomu ještě napsat úderný komentář. 2. Opravdu jste čekali, že nejúspěšnější turecká telenovela bude větší pecka než naše nejúspěšnejší telenovela? Jak si myslíte, že by pak tu naši hodnotili turci? Viděl jsem pár momentů z jednoho dílu a hodnotit nebudu. Hudba mi přišla zajímává, právě tím, že se nejedná o standardní hudbu západní seriálové produkce. Co se týče pochyceného děje, tak paradox rozdílného přístupu k dramatickým situacím, kdy jedna se vyhrotí naprosto kladným směrem a druhá naprosto záporným nelze hodnotit, ale v telenovelách pouze přijmout.

plakát

Azumi (2003) 

Tak Ryuhei se nenachal zastavit a natočil si to co chtěl. Dobrý příběh trochu kazí nevyrovnanost motivací u dětských zabijáků, alepsoň u Azumi mi to přišlo jako na houpačce, ale možná to je jen tím překladem, kdy se určitě nějaký význam ztratil. Nápady tam byly a dovedu si to představit z remakované s poněkud větším důrazem na schopnosti jednotlivých zabijáků, kdy tady je opravdu hodně vidět, že se jen ohání mečem a padouši jim nabíhají do ran. Velké plus je kamera a jednotlivé vychytávky. Líbilo, ale mohlo to být lepší.

plakát

Ukrutnost (2010) 

Výborná hudba, až meditační kamera a hlavně přesný záměr a pojetí mě uchvátilo a přestože pevný děj či zápletku film postrádá, nechyběla mi. Vždyť zločin i život ji taky nemají. V duchu kdo s čím zachází s tím taky schází, jsem neměl problém si tenhle film užít.

plakát

Superhvězda Superman (2011) 

Velmi dobrá animace a slušný závěr. Na druhou stranu mne překvapily vedlejší zápletky, které byly hodně dětinské, ale nakonec hlavní zápletka zvítězila a celkový dojem byl více než dobrý.

plakát

Jízda smrti (2008) 

NIc jsem nečekal, ale ani nic nedostal. Typický špatný francouzský akční scénář, který je prokládán typickou dobrou francouzskou akcí, tentokrát na skatech. Ale i tady bych řekl, že šlo vytěžit mnohem více. Celkově ta naivita, se kterou byl film natočen mě místy až zhnusila. Policajti střílejí do lidí a nic se nevyšetřuje, nemluvě o tom, že se netrefí. Recepční policajt má v osobním autě policejní vysílačku a v civilu nosí drsnou bouchačku. Drsná dealerka trávy má respekt všech v okolí, ale v reálu by ji první z těch černochů podřízl a převzal její klientelu. A tak bych ještě mohl pokračovat. Konec už jsem přetočil, protože už tam nemohl být nic překvapujícího. Takže proč relativně vysoké hodnocení? Kupodivu jsem se nenudil a při akci na boardech se i bavil. Možná mít i lepší titulky a kvalitu ripu, mohl být zážitek lepší, ale na 4 hvězdy by to asi stejně nebylo.

plakát

Rychlejší (2010) 

Vůbec ne špatný film, který ovšem dojíždí na svém titulu a poněkud předimenzovaném traileru. Snímek samotný je ovšem pomalejším vyprávěním o závislosti, boji s ní a o pomstě a jejím smyslu. Neříkam, že ve všech těchto bodech jde do opravdové hloubky, ale tím jak ukazuje bandu bad guys 10 let po zločinu, kdy každý dopadl nějak jinak, některý se změnil jiný vůbec, ale hlavně nikdo z nich není nějaký uberboss bohatý a megazlý, právě naopak. Jediný Killer má vše, ale je závislý na výzvě. Vůbec to představení mi přišlo až zbytečně stylizované, stejně jako název a trailer. Prostě zbytečně se zaškatulkovali někam, kam film vůbec nedošel, zřejmě ke zklamání většiny diváků. Nic jsem nečekal a dostalo se mi příjemné jedenapůlhoďky s velmi dobře zvoleným hudebním doprovodem. Takže zkuste se odprostit od názvu a traileru a třeba uvidíte úplně jiný film.

Ovládací panel
8 bodů