Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Na někoho je Nová generace možná až příliš chytrá a tudíž zdánlivě nudná. Můj osobní favorit spolu s Archerovou posádkou._Aneb co udělalo z Honzína závisláka na sci-fi._Klenot v pokladnici světového sci-fi. Chytrá, sofistikovaná, ale zároveň akční, zábavná a často humorná lidská mozaika, která dokáže parodovat sama sebe.

24 hodin

24 hodin (2001)

Z mého pohledu je to kousek, který odstartoval vlnu dnešního moderního a lehce mysteriózního seriálu a dal mu jeho tvář. Rozstřesená, téměř ruční kamera, rychlé střihy a časté dějové zvraty. Jediná první série je pro mě pouze devadesátiprocentní. Ostatní řady mě už naprosto dostávaly do kolen. Avšak každá je vždy o ždibec lepší než ta předchozí, jsem zvědav, kde to skončí a hlavně jak. Neuvěřitelně politicky nekorektní, hlavně ve čtvrté a páté sérii. Velmi často přemýšlím nad tím, jak je možné, že tento seríál ve státech běží. Ať už pro časté prezidentovi kompromitující peripetie nebo Bauerovy nekompromisní vyšetřovací metody. Kiefer Sutherland má skvělý hlas a kdyžtak český dabing patří k těm lepším. I když originál je prostě originál. Nejlepší dramatický seriál poslední doby.(- koment po pěti sériích-) 7. série po prvních pěti dílech - famózní restart, prostě nářez._8. série specielně v druhé půlce ukázala, že na to celý tým kolem 24 ještě stále má. Zejména posledních sedm dílů bylo naprosto brutálních. Masakrální závěr! Come back Jack!!

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nejlepší "dospělácký":) animovaný seriál všech dob! Absolutním vrcholem jsou řady druhé poloviny první dekády a řady těsně po desítce. Jsem Lugaš! Jinak je to asi škoda slov na účet této geniálnosti, které v naší malé republice ještě přidává naprosto neuvěřitelný dabing.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Souhlasím s herrbiererem. Přidávám však ještě svou trošku do mlýna. Je to prostě geniální záližotost, geniálně vymyšlené, geniálně zahrané. Předběhli dobu o pár pěkných let. U těch, co dávají průměrnější hodnocení, je mi to naprosto jasné. Zcela nechápou, oč vlastně běží a nechtějí vypadat úplně hloupě ve zbytku společnosti.:) Ne, pardon, ale dávat třeba tři hvězdy mi přijde divné. Jak říká herrbierer, tohle buď milujete, nebo nechápete, a tudíž nenávidíte. Já to miluji! It's..!

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Naprostá bomba. Tohle můžu vidět klidně pořád dokola, což třeba u mého druhého přibližně stejně oblíbeného seriálu 24 úplně neplatí. Profesionálové nemají konkurenta. A k tomu všemu můžeme zaslechnout nejlepší seriálovou hudbu všech dob (nejen ústřední motiv!)!! Čistých pět zcela bez okolků.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Už samozřejmě slabší, ale stejně stále lepší než statický a zbytečný Deep space 9. Jednou za pár dílů seriál dostává solidní obrátky a místy atmosféra totalního zmizení do jiného kvadrantu opravdu skvěle funguje. Silné tři za star-trekfila._ V nedávné minulosti jsem si 'obstaral' Vojedžr v originálním znění a uričtě bych mu křivdil ze svého pohledu trekkieho těmi třemi hvězdami. Proto zvedám o jednu. To jedu zatím jenom začátek a nápady na epizody se předbíhají v originalitě, která je daná netradiční situací hlavních hrdinů, co se týče ST světa. Bohužel posádka je mi méně sympatická než original crew i než v NG a Enterprise, na DS9 se v původním znění zatím pouze chystám. Skutečně doporučuji english version. Kes má neuvěřitelně sexy hlas (narozdíl od naivně znějící české dabérky) a chraplák Kate Mulgrew za to taky stojí._V sedmé sezoně zvedám na 5*. I k této posádce jsem si našel svůj vlastní vztah, je mi líto, že momentálně nevzniká oficiální ST seriál. Jsem již asi nadobro kovaným a pravověrným trekkiem.

Velkovlak

Velkovlak (1998)

Velkovlak se stal již při prvních minutách první projekce mou srdcovkou. Sám hlásá inspiraci a návaznost na MPFC, z kterého mohutně čerpá (rozuměj nevykrádá). Jako každý sitcom obsahuje slabší scénky, jenže se jedná opravdu o nevšední kousek ( po dlouhé době konečně systém místy souvisejícně-nesouvisejících scének a gagů). A tento nevšední kousek v sobě má spoustu momentů, kde mi slzy smíchu tekly proudem a to i při dalších zhlédnutích několikráte za sebou. Je to prostě humor mého srdce, který tam navždy zůstane a já e na to budu chtít dívat znovu a znovu

My z Kačerova

My z Kačerova (1987)

Můj nejoblíbenější (a na mém žabříčku nejlepší) Disney produkt (lehce válcuje Gumídky). Za starých časů jsem přímo hltal před obrazovkou každičký záběr. A plesal jsem, když se na scéně objevil Rampa McKvák. MAYDAYMAYDAY!!

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Vypečený a zejména neobyčejný 'sitcom' vyloženě stojí na tvůrci, jež má na svědomí legendární Velkovlak (který je pro mě stále o pomyslný žďubíček lepší - hlavně protože byl první). IT Crowd vyniká vysokou kadencí pekelných gagů, dokonalým pojetím britského humoru a dokonalou britskou angličtinou... a spoustou dalších věcí. Nezbývá nic jiného, než si IT Crowd pustit znovu a dávat při tom pořádný pozor a též poděkovat mému bratranci Vojtovi, že mě na IT pár let po Velkovlakmánii přivedl. Scénu, kdy Moss ovlivněn tetou Irmou vrhne monitor proti zdi, jelikož mu nešla otevřít pet lahev s vodou, jsem si hned musel pustit znovu. Moss je neskutečné hovado! Po první sérii 100%! (Tohle kdyby koupila nějaká česká televize, ale prosím: NEDABOVAT!!!!!!) PS: Velkovlak se učil od MPFC, tak i IT se učí od Velkovlaku a MPFC a John Cleese začal točit Fawlty Towers až po pár úspěšných létech MPFC.. _druhá série: 100%