Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Tenhle film mi toho spoustu ukázal, opravdu. Díky němu UŽ VÍM 1.) že moje parkování není tak hrozný, a kterej černej je na tom hůř, 2.) že cigána v ringu prostě nechceš, 3.) kolik nábojů je potřeba na Neprůstřelnýho parchanta, 4.)co udělá správnej Žid pro kus šutru, 5.) co pro něj udělá pes, 6.) kolik masa sežere průměrný prase za minutu, 7.) proč nestrkat hlavu do okýnka u auta 8.) co znamená výraz "zapálim ti maminu!", 9.) proč si hlídat nápisy na zbraních... a hlavně 10.) co je zkrácená definice "ukrutně plavnej film s dokonalým Pittem a Jasonem, dokonalou hudbou, dokonalými nápady s kamerou, střihem a tak podobně a perfektně vygradovanou zápletkou, film který jede od začátku do konce na plný plyn". ..............odpověď na bod číslo 10.) je - PODFU(c)K. Dokonalost.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

K tomuhle klenotu můžu říct jen tohle - jeden z nejkrásnějších filmů vůbec. Má to myšlenku, má to originální pojetí, má to herecké výkony, má to všechno. To co ho dělá dokonalým je ale celek samotný. To je true truth a kdo ji nevidí, nikdy nepochopí, proč je jeho srdce prázdné. Já už to chápu, ne není to příjemný pocit, ale je to přes to všechno úchvatné. Není to jen film, je to symfonie a óda na život a lásku.

Asterix a překvapení pro Cézara

Asterix a překvapení pro Cézara (1985)

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!"