Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (366)

plakát

Vlastníci (2019) 

Ono je jedno, jestli jde o schůzi společenství vlastníků jednotek nebo zasedání akademického senátu FAMU, je to všude stejně kafkoidně šílený. Tleskám celému hereckému obsazení a hlavně Havelkovi, co v tý jedný malý a ošklivý místnosti dokázal za těch 8 natáčecích dnů natočit. Vtipná, tragická a parádně vygradovaná záležitost.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda) 

Hmmm. Cením analogový vizuál a westernový feeling, a pak možná ještě, no... Wernera Herzoga, když říká "lower your blasters"? Jinak je to takový lazy storytelling (flashback hlavní postavy v pilotním díle v prvních 20 minutách mě vlastně vyloženě štve svojí nenápaditostí, navíc když máte komfort několikadílné série...) Takový bezpečný start, kde se víc sází na nostalgii než originalitu, ale přála bych si něco víc. Ale ono to přijde!

plakát

Watchmen - Je léto a dochází nám led (2019) (epizoda) 

Ach ten Lindelof, je to trochu love-hate relationship. Nebudu dělat ukvapený závěry, ale zatím je to podivnej svět, kterej zatím nedává moc smysl, ale v pohodě, chápu, je to komplexní alternativní historie, odpovědi přijdou (nebo taky ne, protože Lindelof). Se slzou v oku jsem vzpomínala na Snyderův bobdylanovský otvírák, protože watchmenovský vesmír fakt není jednoduchej a trochu kontextu by pro orientaci neuškodilo. Nejvíc mě ale vytočil strategicky totálně nesmyslný útok na ranč, protože to byl takovej bullshit, a to jen kvůli vizuálu a těm živejm (no po chvíli už teda mrtvejm) štítům. Bude to teďka takový HBO trademark, nesmyslný bojový scény (mrk mrk, GoT)? Jedno je ale jasný, Nicole Kassell je i tak hustá režisérka a Regina King je největší badass a už se těším na všechny ty halloweenský kostýmy a cosplaye!

plakát

Joker (2019) 

The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don't. Tak tohle sedlo jako už dlouho nic. Určitě tomu trochu pomohl i ten imax, ale to, co se dělo na tom plátně.. Ta temnota a špína Gothamu, hnus a bordel a graffiti všude, nespravedlivost sociálního systému, ta všudypřítomná obrovská sociální propast, nevtíravej ale zároveň perfektně vygradovanej soundtrack (Ach ta Hildur)... Sakra, no prostě všechno! Moje největší obava byla, že dostaneme jenom film, kterej tohohle sociopata bude jen omlouvat, nedejbože snad glorifikovat. Ne, Joker fakt není cool. Je to někdo, kdo potřeboval pomoc, ale nikdy ji nedostal, protože když jste nikdo, tak no one gives a fuck. A jak to Phoenix hraje, z toho jeho šílenství a násilí (který je umírněnější, než bych čekala, ale hlavně je jen tam, kde je to zásadní pro další Jokerův vývoj) jde doslova mráz po zádech. Protože zároveň cejtíte i tu jeho ukrutnou bolest a nepochopení, kterou v sobě má. Silnej zážitek, fakt silnej, a tancujícího Joaquina Phoenixe na schodech si fakt klidně dám v kině ještě jednou nebo dvakrát, až tak to bylo dobrý!

plakát

Národní třída (2019) 

Vandam není cool, je to týpek, kterýho v hospodě fakt potkat nechcete, protože ať řeknete cokoliv, stejně vám tu hubu rozbije, určitě poslouchá Ortel a rozhodně si nezaslouží ani kapku naší sympatie.

plakát

71st Primetime Emmy® Awards (2019) (pořad) 

Zábavnější než Oscaři, ale určitě je to daný i tou rozmanitostí a zároveň mnohem větší uvolněností všech prezentujících i vítězů. Co se ocenění týče, tak samozřejmě dobrý, GoT by si zasloužil leda tak televizní zlatou malinu, ale budiž, nicméně to nejdůležitější: děkuji za Billyho Portera a díky za Phoebe Waller-Bridge, je nádherný vidět dvě tak talentovaný osoby získat takový uznání a ocenění, jaký si zaslouží. Slzy dojetí a láska všude <3 (p.s.: a ještě ten RuPaul, a proslov Michelle Williams!)

plakát

Ad Astra (2019) 

I'm looking forward to the day my solitude ends. Tak tohle je přesně ten film, u kterýho by vůbec nevadilo, kdyby měl klidně i o hodinu stopáže navíc. Možná s míň voiceoverem, ale za to s víc vizuálním vyprávením, vždyť ty Hoytemovy obrazy se soundtrackem od Max Richtera a Nilse Frahma někdy dokážou ještě víc, než Pittův vnitřní monolog. Ale i tak, těším se na druhou projekci, protože se chci znovu vrátit do tohohle nádhernýho filmovýho světa, kde můžete letět na Mars, kde jsou na Měsíci piráti, a kde se musíte vydat až na kraj naší solární soustavy, abyste se vyrovnali s daddy issues a začli si vážit toho, co a koho máte kolem sebe. Nádherná a emotivní podívaná, Imax recommended.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Když máte film s nudnejma postavama, tak se nedivím, že chcete tu prázdnotu zaplácnout aspoň výpravně a trikově, ale proč proboha i ve filmu, kterej má tak výbornej svět a takový fantastický herce, kteří by to utáhli a dokázali zahrát bez jedinýho digitálního monstra... plýtvání fantastický předlohy, energie i času diváka a obrovský zklamání (jo ale Bill Hader je nejvíc <3 )

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Hm, prapodivná série. Načasování je ale výborný, protože dnešní doba je komiksovými filmy a superhrdiny totálně přecpaná (což teď nemyslím negativně, prostě je to zase jedna velká filmová éra), takže tohle téma je víc než vítaný. Ale casting je víceméně dost divnej, jsou tam světlý momenty jako Elisabeth Shue (ach) nebo dokonalej Karl Urban, kterej má akcent k sežrání, ale Simon Pegg jakožto línej otec v cardiganu a většina superhrdinskejch představitelů jsou hodně wtf. Celkově to prostě působí strašně hloupě, nedomyšleně a povrchně, což je škoda:(

plakát

Slunovrat (2019) 

Mild spoilers ahead. Ještě teď nemůžu dejchat, velký vnitřní znechucení a totálně divná várka pocitů, která se střídá raketovým tempem, kdy se smějete, brečíte, ste jak sjetý, buší vám srdce ze strachu a chce se vám blejt. A to všechno ve stejnej moment, z čehož ste vnitřně dost zmatený, protože to vaše hlava nezvládá zpracovávat. Fakt díky, ale znova to už vidět nikdy nechci, jinak skočim ze skály na šutr a netrefim se, a kladivem fakt dostat nechci:( P.S.: asi tak nejvěrohodnější zachycení tripu ever.