Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Sečteno a podtrženo. Čistá filmová erekce. Fantastické. Dialogy, scénař, zápletka, napětí, humor...vše v plné dávce a z nejhorší americké věznice. Tenhle film můžete vidět stokrát a stejně Vás neomrzí! V mém TOP 10!

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Sečteno a podtrženo. Mel Gibson = Statečné srdce. Svobodaaaaaaaaaaa !!!!! Drsní Skotové a nadřazení Angličané. Z toho nikdy nemůže vzejít nic dobrého. Historii mohu a zde je o ní velmi dobře postaráno. Neskutečně mrazivé a fascinující dílo z rukou Mela Gibsona. Bravo! Hudba při které máte husinu na prdeli. V mém TOP 10!

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Sečteno a podtrženo. Od začátku do konce film nemá slabý okamžik a plyne a plyne a na konec se v očích zrcadlí slzy. Krásně uchopené dílo, které jednoznačně řadím do své TOP 10! Kolikrát, že jsem ho už viděl? Nevím, ale pokaždé mám pocit jako by to bylo poprvé.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Film, který někoho odradí pro jeho syrovost, film který leckdo nedá na jeden zátah pro jeho brutální scény a film, který prostě musíte vidět. Film, který rozdělí filmový svět na dvě poloviny. Holocaust v jeho nejsyrovějším podání. Skvěle černo bíle zpracované, což dodává době na intenzitě. Herecké výkony jsou parádní a celá tato záležitost si musí zasloužit plných 100%. Vykresluje zlou a nechutnou dobu, kdy život stál na rozhodnutí jednotlivce v uniformě SS a kdy lidský život neměl žádnou cenu, pokud jste nosili Davidovu hvězdu. Ve filmu je vidět cynické, syrové a brutální chování příslušníků SS, kteří by bez války nebyli ničím (většina) a zde se ukazuje jejich pravá tvář, kdy jsou páni nad životem a smrtí a nad lidmi, kteří je převyšují morálně, lidsky a intelektem. Popravdě se přiznám, že jsem tento film na poprvé nedal celý, ale s přestávkami, protože mi zejména při vyčištění ghetta nebo při pálení mrtvol na hromadě nebylo příliš dobře. 100%.

Sedm

Sedm (1995)

Sečteno a podtrženo. Obžerství, lakota, lenost, závist, hněv, pýcha a smilstvo...Když tak nad tím přemýšlím tak jsem minimálně ve třech bodech usvědčen :-) Skvěle natočený thriller, který nepostrádá naprosto nic. Jeden chytrý a zkušený detektiv a druhý dravec, který se chce ukázat, ale nakonec někdo ukáže jemu. Skvělé herecké výkony trojice Pitt, Spacey a Freeman. Syrová a mrazivá atmosféra. Best thriller! Tohle můžu!

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Sečteno a podtrženo. Western není zrovna to, po čem bych sáhl pokud si chci pustit nějaký film, ale při prvním shlédnutí a hereckém obsazení jsem byl unešen. Pět z pěti. Drsné obličeje, měkká srdce a kolty proklatě nízko u pasu, které míří zatraceně dobře!

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Sečteno a podtrženo. Úchvatně natočené válečné dílo. Reálnost, akce, příběh a nečekaný konec. Chcete vidět co znamená válka na filmovém plátně, pak je tohle film pro Vás! Tom Hanks a jeho parta předvádí skvělé herecké výkony, bomby bouchají, kde mají a tak jak mají, kulky létají zatraceně reálně a to samé platí o tom, když Vás ta kulka trefí. Krásně a reálně zobrazený den D. Scéna vylodění na pláži je nejlepší válečná scéna všech dob!

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Sečteno a podtrženo. Rudolf Hrušinský = nejlepší herec všech dob! Jeho hlas, gesta a mimika je neskutečná! Stačí jen aby mluvil a nemusí už nikdo hrát. On je alfa a omega celého filmu. Být tento film natočený v USA, pak se asi nemá cenu bavit, kdo by získal zlatou sošku...Kamera na jedničku s hvězdičkou. Čarokrásný, blažený a nebeský film! Nemohu si to odpustit, ale kam zmizel český kvalitní film z dob minulého režimu? Bravo Juraji Herzovi!

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Sečteno a podtrženo. Nelze tomuto snímku vůbec nic vytknout. Od kamery po herce je to lahoda pro oči. Skvělý příběh, naturalisticky silné a konec, který Vás vrazí do sedačky. A ta hudba...to je rauš!

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Perfektní v každém detailu. Film, který Vás od první minuty nepustí a až do konce Vás nedonutí se zvednout, byť jen na záchod. Nejpovedenější Indiana z celé série a to díky skvělé dvojici Ford-Connery. Zejména Connery exceluje a jeho hlášky po celý film jsou přímo smrtelné. Oba poté skvěle doplňuje celý herecký ansábl, kamera, střih i zvuk. Skvělá a povedená věc! 95%.