Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (5)

plakát

Labyrint lží (2008) 

5/10 Nebylo to špatné, ovšem ani nic světoborného z toho mistr Ridley Scott také nevykouzlil. Leo hraje svůj standard (rozuměj: viděl jsem od něj i lepší výkony), Russel Crowe jako Amík s pupkem, kterej je schovanej v teplíčku svý kanceláře nebo ještě lépe obýváku (a když to náhodou hoří jede si pokecat na velitelství v Jordánsku nebo na základnu, kde poté není schopen sledovat čtyři auta najednou) a radí, jak se má agent Ferris chovat v terénu a celé to šéfuje při vodění dětí do školy mě bohužel ani trochu nepřesvědčil a to tohoto charismatického Novozélanďana jako herce uznávám. Pak jsou tu také scény s Markem Strongem, nejmilejším překvapením snímku. Podal parádní výkon, ve kterém smísil nepopiratelné charisma s lehkou, ale tak nějak příjemnou arogancí. Mnoho arabských tváří, lží, intrik, divných rozhodnutí a hlavně minut! Ridley se podle mého pustil do vážně ožehavého tématu terorismu a války na Blízkém východě. Mám na politiku USA vpravdě negativní názor a asi hlavně proto mne ani moc nebaví sledovat americký film o válce v arabských zemích - tedy čistě ze znechucení z chování všech zainteresovaných stran. Nezachrání to ani DiCaprio s Crowem, ani Scott a ani vhodná Streitenfeldova hudba. Podtrženo, shrnuto: jednou to vidět stačí.

plakát

Kokain (2001) 

7/10. Johnny jako George Jung nezklamal, Penélope si zahrála pěknou mrchu, Liotta mi v roli otce moc neseděl a Ethan Suplee jako čtvrttunový Tuňák příjemně překvapil. Když se na film dívám zpětně ani nevím kolikrát byl George za katrem, přestal jsem to počítat a být na jeho místě, asi bych s tim blbým bílým práškem a kufříkama už seknul. Sám jsem párkrát střelil travku, tak alespoň malinko i když velmi omezeně vím, jak se věci mají. Dealerský film je oříšek, hlavní hrdina by měl být sympatickým vychcánkem a možná trochu podrazák, George Jung to první subjektivně splnil, druhého se ale oproti svým "kolegům-přátelům" zdráhal a proto skončil s nikdy nesplněnou vidinou své dcery na asi 150 let vsazenej do záhonu jedný věznice. Mimochodem mne zaujalo i vyobrazení tehdejší (asi i dnešní) špinavé, kruté a nesmlouvavé Kolumbie a neblaze proslulý Pablo Escobar (silný vedlejšák v podání Cliffa Curtise). Přes všechny klady jsem ale očekával trochu rychlejší, přimočařejší a více strhující jízdu (zvlášť s tempreramentem Deppa a Penélope) a více rozvinutou problematiku mezi vztahem nos-kokain-mysl a ZÁVISLOST (jen jedna scéna, kdy nám Jung říká, že odšňupe 10 gramů za hodinu a je to okey) i vzhledem k tomu, že režisér tohoto snímku Ted Demme se upudroval rok poté, co Blow vypustil do světa. Ovšem i tak na svůj poslední snímek o své lásce i zhoubě může být vcelku hrdý.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Nejzvrhlejší, nejdebilnější, nejúchylnější a nejodvážnější (scénářem a vůbec ochotou TOHLE natočit) komedie, kterou jsem zatím viděl. Byly okamžiky, kdy mi bylo dost trapně ze samotného příběhu (konečná scéna s Duhamelem a jeho nejhůře animovaným kocourem ever - vážně co to mělo sakra bejt??), ale pak byly i situace, kdy jsem se opravdu neubránil smíchu (oteklá a megakozatá Halle Berry při loučení; Jackman, který ocelové drápy vyměnil za varlata na krku a nechápavá Kate). Těchto momentů ale bylo spíše poskrovnu a tak tento "snímek" podpořený nejedním profláklým ksichtem hodnotím velice slabými třemi hvězdičkami. Malá rada: pokud nedokážete překousnout prdící scénku u Zamilovaného profesora, tak se na Movie 43 ROZHODNĚ nekoukejte nebo si k TV vemte kýbl a mop. Hodnotím podle mne docela velkoryse, hlavně za odvahu a pár oblíbenců.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Komedie s úžasným rozjezdem a výtečným obsazením, která s postupem času ale malinko zpomaluje a ztrácí efektivitu bláznivých fórů (na začátku jsem se opravdu pobavil u trailerů k filmům všech představitelů, ale obzvláště u Tlustoprdů Jacka Blacka dokonale parodujícímu neparodovatelného Zamilovaného profesora) a snaží se to dohnat příliš fekálním nebo oplzlým humorem, který spíše zaskočí než potrhá bránici. Za odvahu jít za hranici v morbidních vtipech (rozprsknutý režisér), Downeyeho Juniora v roli, kterou nikdy nepřestává hrát a jeho superčerné hlášky a taky za majitele studia Toma Cruise, který je prohnilý od hlavy k patě, ale mě vážně bavil a čekal jsem, kdy se zase objeví a nařídí vedoucímu techniky napálit režisérovi do ksichtu pořádnou pěstí anebo zpraží přes telefon dvakrát za sebou laoskou drogovou mafií. Tato komedie si podle mého názoru opravdu zaslouží červené označení na čsfd a ne modrý průměr, protože i když má bezesporu hluchá místa a slabší chvilky je jednou z mála americké produkce, které v roce 2008 a ne jen v něm, dokázali pobavit a zaujmout scénářem scénáře :)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Film všech filmů. Pulp Fiction - Tarantino se nesmazatelně zapsal do myslí všech, kdo alespoň jednou viděli kino zevnitř. A není se čemu divit. Mezi Travoltou a Samem L. Jacksonem to funguje neuvěřitelně. Bruce Willis dokázal, že je herec, který sice možná nikdy nebude ověnčen Oscary, ale boxera Butche si nedokážu představit v žádné jiné podobě než v Brůsíkově. Zahrál to opravdu skvěle, realisticky a skutečně uvěřitelně. Kromě nezapomenutelných scén s tancem mezi Vincentem a Miou, odříkáváním biblické pasáže z úst gangstera, kterému plameny přímo šlehají z očí, nebo Zackově fakt blbýmu rozhodnutí strčit ho tam Marsellusovi a následná "předpomsta", mě v hlavě utkvěly hodinky nechané na klokanovi a Willisův bravurně zahraný, vyděšený a ostražitý návrat pro věc, která pro něj znamenala víc než život. Střih, skvělá hudba (singl Son of the Preacher Man!), scénář, hlášky a elektrizující a svěží atmosféra, dělají z tohoto díla něco víc než film, ale opravdový kult asi ne jen jedné generace! 5 hvězd je formalita...