Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Biografie (8)

Václav Erben (spisovatel / scenárista / herec)

28.03.2018

Václav Erben se narodil do rodiny holiče a kadeřníka v Náchodě, kde navštěvoval obecnou a měšťanskou školu a v letech 1945–1949 Obchodní akademii. V době studií začal působit v recitačním kroužku, což vedlo k jeho rozhodnutí přihlásit se na Divadelní akademii múzických umění v Praze, kde od roku 1949 studoval divadelní… (více)

Nicklas Schmidt (skladatel)

04.12.2016

„Hudba má obrovskou moc. Dokáže nás, je-li správně použita – rozplakat i rozradostnit, vzít nám dech tajemným očekáváním, navodit zlověstnou předtuchu hrůzy a nebezpečí, dá nám pocítit lásku i nenávist. Stejný význam jako hudba však má i ticho. A porozumění tomu, kdy ve filmu hudba znít nemá, je nesmírně důležité."Dánský… (více)

Tom Hughes (herec)

05.07.2016

Tom Hughes se narodil 18. dubna 1986 v Uptonu. Dle svých slov chtěl být již odmala hercem a po ukončení středoškolských studií na Upton High School se přihlásil na prestižní Královskou akademii dramatických umění, kde mohl zúročit své již poměrně bohaté herecké zkušenosti, které nabyl za svého působení v souboru Cheshire Youth… (více)

Stanislav Milota (kameraman / herec / režisér)

04.07.2016

„Všichni jsme začínali v patnácti. Šel jsem rovnou na Barrandov. Byl jsem kluk ze Žižkova, čtyři obecné, pět měšťanek a nazdar tvá Máňa. Byla to škola ulice. Učil jsem se tak, že jsem se chodil každý večer dívat na filmování. Lze se to naučit i bez školy, ale musí být zájem."Stanislav Milota se narodil 9. 3. 1933 v Praze do… (více)

Paul Ritter (herec)

04.07.2016

Paul Ritter je britský herec, narozený 5. března 1966. Do povědomí diváků se zapsal především rolemi Guye Hainese ve filmu Quantum of Solace, Eldreda Worplea v Harry Potterovi a Princi dvojí krve nebo Galby v Orlu deváté legie. Hrál i v mnoha televizních seriálech jako např. V utajení, Vera či Páteční večeře. V roce 2012… (více)

Johan Söderqvist (skladatel)

03.07.2016

Johan Söderqvist se narodil 11. února 1966 v Täby nedaleko Stockholmu. Navštěvoval Royal College of Music ve Stockholmu, kde studoval skladbu a aranžmá. V mládí působil jako hráč na klávesové nástroje v různých jazzových a folkových uskupeních, s nimiž cestoval po celém světě, než se rozhodl věnovat se komponování hudby… (více)

Jóhann Jóhannsson (skladatel / scenárista / režisér)

11.06.2016

„Mým ideálem je hudba, v níž se elektronické a akustické tóny snoubí v dokonalé harmonii."Jóhann Jóhannsson je jednou z nejvýraznějších postav současné islandské hudební scény. Tento skladatel, multiinstrumentalista, který je mnohými označován za hudebního vizionáře, se narodil 19. 9. 1969 v Reykjavíku, na jehož předměstí poté… (více)

Pål Sverre Hagen (herec)

05.06.2016

Pål Sverre Valheim Hagen se narodil 6. listopadu 1980 ve Stavangeru v Norsku. Jeho otec, Roar Hagen, byl kreslířem a dlouhá léta pracoval pro největší norský deník VG. Hagenovi žili v stavangerské čtvrti Jåtten a když bylo Pålovi osm let, přestěhovali se do Ostlandet a ještě později do Nesodden poblíž Oslo. Pål jeden rok… (více)

Reklama