Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Krimi

Recenze (81)

plakát

A.I. Rising (2018) 

Audiovizuálně působivé - poctivé oldschool interiéry, vydařené triky, krásné brutalistní budovy a interiéry, zajímavá práce se světlem, povedený sound design. Ale ten scénář.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Radost! Po vsech strankach vydarene prevedeni komiksu do filmu s atmosferou, ktera by se dala krajet jako sudetska mlha. Zadne sklouzavani do popu, ale sychrave temny pribeh, vytvarna stranka krasnejsi nez v puvodnich knihach a postavy zive jako sousedi ve vsi, kde i kameny maji pamet. Diky, ze jste si s Nebelem dali takovou praci. (A kdo vyrostl v jesenickych lesich, hral si s vlackama a obcas melancholicky sleduje vanici za oknem hospody, hodnoceni si muze vynasobit dvema.)

plakát

À l'origine (2009) 

Tri hvezdicky by mozna byly malo, natocene je to vyborne. Skoda toho neveritelneho patosu, ktery posledni pulhodinu roste geometrickou radou.

plakát

Alpha Code (2020) 

Na campové stupnici ovšem poctivých 5/5. Emzáci, náplavka, únosy, horor, Brdy, Denis Richards s Vašutem, paranoia, kouzla nechtěného. Nablblá, ale krásná bonboniéra.

plakát

Anihilace (2018) 

Sunshine pokládám za vynikající sc-fi a bráním ho celé roky, Ex Machina je přeceněný, ale pořád velmi dobrý film. Tenhle pokus o komornější Arrival se ovšem rychle zvrhne v jalové béčko, nic slabomyslnějšího jsem neviděl od Trhala (zmutované) fialky dynamitem v roce 1995. Jeden bod za několik působivých scén ze "zóny".

plakát

Bob hazardér (1956) 

Nadcasove, stylove, moderni, uzasne a jako vsechny Melvillovy filmy velmi osudove.

plakát

Bridgend (2015) 

Sedm let! Sedm let neštěstí a příprav filmu, aniž by si tvůrci za tu dobu položili otázku, jestli dává nějaký smysl. Atmosféru přitom tvůrci nevzali za špatý konec, především díky kameře M. N. Joncka. Ale ten scénář! Nevývoj postav a slepenec bubákových klišé, na jaké nepřistoupí ani dvanáctiletá emo puberťačka. *** Spoiler: Když už to vypadalo alespoń na jednu slibnou indicii, že by za vším mohl stát jeden manipulátor, který ostatní vodí prostřednictvím internetového chatu, byla to marná naděje: když na obrazovku píše kdokoli z města, prostě v místnosti rachotí klávesnice, podobně jako když dřív všechny počítače zobrazovaly zeleně na černém pozadí za zvuků jehličkové tiskárny.

plakát

Casino Royale (1967) 

Zpočátku pomalá a nesnesitelně vousatá komedie. Brzy se ovšem rozjede série gagů a filmových citací (německý expresionismus!:), která typický špionský příběh staví na vedlejší kolej a čím dál víc směřuje k velmi dadaistické šarádě. David Niven, Orson Welles a geniální Peter Sellers proplouvají vizuálně nepříčetnými scénámi a lokacemi a závěr graduje v groteskou říznutou psychedelii. Pro milovníky estetiky 60. let a divných filmů povinnost.

plakát

Cejch zabijáka (1967) 

Tahle surreálná poezie už nezestárne. Umění zkratky využité naplno, scény s jedinečnou atmosférou a téměř každý záběr bych chtěl mít v životní velikosti navždy na stěně.