Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Často bývá, že první díl je skvělý a druhý už jen většinou nezajímavé pokračování, které shlédnete jednou a už nikdy více, ovšem u T2 tomu je přesně naopak. Nazval bych ho srdcem sci-fi a akce a přelomové efekty mě v tom jen utvrzují. Den Zúčtování je skutečně jeden z nejlepších filmů tohoto žánru a rozhodně nejlepší díl celé série.

plakát

AC/DC - Play Ball (2014) (hudební videoklip) 

Jedna z mála skladeb, ve kterých se skupina skutečně vyhrála se zeleným plátnem a i přes klip, se kterým si jistě dali hodně práce mě píseň nenadchnula více nežli například Rock or Bust.

plakát

Zaklínač (2002) (seriál) 

Přestože toto s knižní předlohou srovnávat nelze, na tv seriál se Zaklínač povedl vskutku dobře. Pilotní díl mě vskutku nadchnul, dobře zpracovaný příběh, začínající od počátků Geraltova života je přesně to v co jsem doufal, obával jsem se, že nás seriál vrhne hned před jeho známou tvář z her, Geraltovo mladé já přeběhne stejně rychle jako ve filmů a z jeho minulosti se tudíž dozvíme pramálo.

plakát

Profesionálové (1977) (seriál) 

Je to skoro 40 let co se Profesionálové poprvé objevili a musím přiznat, že ačkoli jsem již všechny díly shlédnul, pořád mě baví sledovat je dokola mnohem více než seriály a akční snímky dneška. Smutné, když si uvědomím jak se kvalita mnoha nových filmů zhoršila.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Ačkoli se v tomto snímku s označením žánru: AKČNÍ bojové části objevili snad jen na 5 nebo 6 minut, film byl zajímavý a i přes značný odstup od původní komiksové MARVEL předlohy kvalitně zpracovaný, zaujmul mě například mnohem více nežli předchozí dva díly hlavně novým pojetím i designem obleků, apod. Je možné že mou absenci akčních scén vyřeší následující díl.

plakát

Ant-Man (2015) 

Velice působivě zpracovaný příběh Ant-manova původu. Film byl vtipný a akční a ani k tomu nepotřeboval sprostá slova, uchylnosti, či krvavou brutální konfrontaci, ale zároveň to nebyla vycenzurovaná verze pro malé děti. Skutečně jednička posledních let mezi superhrdinskými filmy Marvelu.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Narozdíl od dalších filmově zpracovaných fantasy románů se seriál drží své knižní předlohy a velice věrně vystihuje atmosféru jednotlivých kralovství a osobnosti postav a až na pár drobných nesrovnalostí se režie do děje nesnaží nějak zasahovat zkracovat děj nebo vynechavat jednotlive scény. První série má ode mě 100% a jediné co mi scházelo byl nějaky ten výraznější střet(když nepočítám Neda s Jaimem). Druhá série za celkový děj 80% ale jelikož poslední 3 díly byly opravdu skvělé( za nejlepší považují 7 díl kde se střetne Stannis s Tyrionem, který nahradi zbabělého Joffreyho v čele vojska.) 3. Série 90% hlavně i za omezení sexu v celé sérii. Nejoblíbenější postavy. 1. Série - Eddard 2. Série - Tyrion, Arya a Jon 3. Série - Tyrion, Daenerys, Arya a Jon 4. Série Jon, Tyrion, Arya a 5. Série Jon, Tyrion, Daenerys.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Po naprosto zbytečném a nudném Salvationu se sága vrací tam kde ji mají fanoušci nejraději: k Arnoldovi a Sáře. Zajímavé zpracování alternativní minulosti ale i tak se zde jedna nebo dvě nezajímavé pasáže našli.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

První série mě nenadchnula, proto jsem to po pár dílech vzdal. O pár týdnů později jsem ji dokoukal a pustil se do druhé série, která zaujmula mnohem více, zvláště kvůli bojům proti HYDŘE a později v sérii i proti samotným INHUMANS.

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

Nechápu to snížené hodnocení oproti ostatním SW. Jistěže kvalita animace je průměrná, ale dá se přežít a příběh má rozhodně lepší spád a zajímavější děj než 70% Clone Wars(až na 5 a 6 sérii). Povstalci nejsou až tak moc zacílené na malé děti, mě děj sednul rozhodně mnohem lépe než CW a to také proto že v CW se většinou snažili tvořit vážné a někdy i děsivé scény. Postavy prvních sérii byly ovšem tak nepropracované, že to působilo více než komicky. Zde se o dramatický nádech nikdo nesnažil, takže konečná podívaná nedopadla vůbec špatně. Navíc je dobře konečně opustit svět už tak dost rozpitvaných CW, přestože všichni ví, jaký bude osud hlavních postav (Grievous zemře, z Palpatina bude Imperátor, z Anakina Darth Vader,....). Clone Wars měli tu nevýhodu, že se v nich pracovalo s postavami, které už měli svou budoucnost stejně určenou (vyjma Ahsoky a pár dalších POUZE seriálových postav). V povstalcích se pracuje s postavami, které původní ani nová trilogie vůbec neobsahovala, tudíž jejich osud se neřídí podle nastavených linií.