Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (146)

plakát

Receptář nejen na neděli (1987) (pořad) 

Nikdy jsem tenhle pořad nesledoval, ale kam se hrabou různý ptáci loskutáci. Ve ssvé kategorii nejlepší pořad

plakát

GO - GO šou (2000) (pořad) odpad!

Kdyby byla ještě jedna kategorie níž než odpad!, neváhal bych...takhle musím nadhodnocovat

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) odpad!

Nad tím, jak může Miachaela Jílková moderovat již druhý politický pořad mi zůstává rozum stát. Absolutně moderování nezvládá, hosté se ve většině případů překřikují a platí pravidlo, kdo víc křičí a skáče druhému do řeči, ten dostane více prostoru - klidně i 10:1 a Michaele to zřejmě ani nepřijde divné. Navíc politický přehled této paní moderátorky, slušně řečeno, není příliš valný.

plakát

Otázky Václava Moravce (2004) (pořad) 

Václav Moravec je opravdu moderátorská špička... minimálně jednu hvězdičku musím strhnout za to, že Česká televize prakticky nedává příležitost projevit se neparlamentním stranám. To už je minulost. Václav Moravec je už zaujatý jako většina ostatních moderátorů a jeho otázky jsou někdy opravdu pitomé.

plakát

Česká soda (1998) 

Za Alles Gute. Jinak místy dost nevkusné a trapné. Na jeden dobrý vtip připadne deset sraček. Místy na úrovni Tele Tele.

plakát

Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007) 

Alex Jones je prostě magor a dokumenty moc točit neumí, to za prvé. Způsobem jakým nám předkládá pravdu (neumím posoudit na kolik je správná, obávám se však, že víc než by si čtenář MF DNES mohl připustit) spíše téma pohřbívá, protože psychologicky působí jako jednoduchá agitka. Vyřváváním do mikrofonu, bláznivými nepodloženými domněnkami a neuhasitelnou zlostí místy působí směšně a divák si několikrát jistě položí otázku, jestli stojí za to věnovat takovému nesympatickému magorovi dvě a půl hodiny života. Na druhou stranu je potřeba smeknout před jeho šťouralstvím a nashromáždění informací, které samy o sobě dělají z filmu velmi zajímavou záležitost. URČITĚ DOPORUČUJI SHLÉDNOUT. JE ALE TŘEBA DOKUMENT NESLEDOVAT ČERNOBÍLE - TEDY PRAVDIVÝ / NEPRAVDIVÝ, ALE POSUZOVAT KAŽDOU INFORMACI ZVLÁŠŤ, NEHLEDĚ NA TO, ŽE TEN KDO JI HLÁSÁ PŘINEJMENSÍM PŘIPOMÍNÁ FANATIKA. PROTOŽE I KDYŽ JE V DOKUMENTU ŘADA TOTÁLNÍCH BLÁBOLŮ, NEZNAMENÁ TO, ŽE JE BLÁBOL VŠECHNO. CHYTŘÍ Z TOHO MOŽNÁ NEBUDETE, ALE URČITĚ BUDETE MÍŇ BLBÍ A TŘEBA VÁM ZAČNE VRTAT HLAVOU I ŘADA NOVÝCH OTÁZEK. COŽ PRAVDA MŮŽE I TROCHU BOLET.

plakát

The Obama Deception: The Mask Comes Off (2009) 

Ve filmu se objevuje plno totálních blábolů, ale se zásadní myšlenkou "Podvod jménem Obama" jednoznačně souhlasím (přestože nedávno ještě patřil k mým oblíbencům) - pravda je taková, že dělá totéž co Bush, ne-li v horším - a tedy pravý opak toho co proklamoval ve volební kampani. Tady totiž vůbec nejde o Obamu, Bushe nebo Clintona... at zije americka demokracie! ROZHODNĚ STOJÍ ZA TO VIDĚT, AČKOLIV MUSÍM ZOPAKOVAT, ŽE VE FILMU JE ŘADA VYLOŽENÝCH BEJKÁREN A ALEX JONES JE SVÝM ZPŮSOBEM MAGOR. TO ALE NEZNAMENÁ, ŽE NIC Z DOKUMENTU NENÍ PRAVDA...

plakát

Slon (2003) 

37 % REŽIE / Gus Van Sant: * (absolutně nezvládnuté, někdo jeho snahu natočit film o masakru v Columbine bez emocí pokládá za hlavní plus, já mezi ně nepatřím; plno neuvěřitelných a zásadních chyb - některé viz komentář Lima) KAMERA / Harris Savides: odpad! (tragická, neskutečně kýčovité a dlouhé záběry na plující oblaka, neskutečně trapné, snad dvě minuty trvající, rádoby originální putování kamery 5 cm za hřívou nevzhledné knihovnice...mám pokračovat ? Nemám nic proti originálnímu pojetí kamery, ba naopak - takhle ale ne pane Savides) SCÉNÁŘ / Gus Van Sant: ** HERCI: * (většinou naprosto nedůvěryhodné, často postrádající racionální lidské chování, naprosto bez emocí - zřejmě podle představ režiséra) HUDBA: *** ( bez originální hudby, Beethovenovy symfonie hrané na klavír jsou na filmu bezpochyby tím nejlepším - samy o sobě za 5 hvězd)

plakát

Tanec s vlky (1990) 

82% REŽIE / Kevin Costner: **** KAMERA / Dean Semler: *** SCÉNÁŘ / Michael Blake: ***** HERCI: **** HUDBA / John Barry: *