Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Už od chvíle, kdy jsem viděla 1. díl přemýšlím, co tomu všemu chybí. Proč mi to nesedlo. Opomeňme rozdíly proti knize, kdy např. postava Vivian zcela ztratila své kouzlo. A teď, po shlédnutí 2. dílu, jsem na to přišla - já ty rádoby vtipy postavám vůbec nevěřím. Mám ze všech (asi vyjma pana Krásy a paní Tiché) dojem, že jim chybí emoce a vše, co říkají zní jako kdyby to četl stroj. Chybí mi tam intonace, grimasy... Bohužel ani super psycho Deniska to nezachránila... Celkově je to bohužel plné nesmyslů a s knihami, které mě velice bavily, mají oba filmy pramálo společného.

plakát

Srážka s kometou (2007) (TV film) 

Katastrofických filmů jsem teď viděla docela dost. Tenhle má příšerné efekty, nezajímavé obsazení a taky nesympatické postavy. A je plný bludů, ale budiž. Moc jsem od toho nečekala, přesto "oceňuji" konec, pro jednou nedošlo na jaderné střely a spasení na poslední chvíli.

plakát

Asteroid Kassandra (2009) (TV film) odpad!

Z kategorie katastrofických filmů už jsem viděla hodně, ale tohle byl fakt blud všech bludů. Nechápu, proc to mělo tři hodiny, i půlka by byla moc. Dějová linie s unesenou dcerou byla naprosto zbytečná, stejně tak to, co se točilo kolem příšerně nesympatické doktorky a její rodiny. A pak ta vědátorka, která se tak vehementně snažila zachránit svět a osud jí furt házel klacky pod nohy a lidi kolem ní umírali jak na běžícím páse.. Škoda slov. Dialogy strašné a to nemlivím o "hudbě", která se vůbec ke scénám nehodila. A ten konec... Tak to už bych snad víc věřila tomu, jak Zemi před asteroidem zachránila SG-1... Jediný půlbod bych snad dala za ten asteroid jako takový.

plakát

Inferno (2016) 

Jak já se na Inferno těšila, knížku mám z těch všech od Browna nejraději... A za mě, minimálně ten konec, zklamání. Kdo nečetl knížku, tak si možná tohle třetí Langdonovo rodeo užije...

plakát

Temné stíny (2012) 

Taková podivná slátanina, která mi víc, než cokoliv jiného připomíná mix Střihorukého Edwarda s rodinou Adamsových. Chvílemi to sice bylo i vtipné, ale celkově film, který opravdu stačí vidět jen jednou...

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Opět film, kterému jsem moc šancí nedávala. Jak se něco moc vychvaluje, obvykle to za moc nestojí. Ale na doporučení jsem si přečetla knížku a nakonec se i podívala na film. Ano, rakovina je všude kolem nás, nevybírá si... Někdy jsou to dospělí, někdy děti a někdy teenageři... Podobné filmy nevyhledávám, ale chtěla jsem prostě jen vědět, jak se s tímhle příběhem poperou. I když na Oscara to opravdu nebylo, stejně už jsem to viděla 3x a vždycky na konci uroním slzu. Že tahle podivná love story nebude mít happy end bylo jasné od začátku, ale to, jak se s nemocí Hazel i Augustus poprali se mi líbilo. Sarkasmus a ironie je mnohem lepší než sebelítost a naříkání. Některé části trochu nudily, ale jinak celkově se mi film líbil.

plakát

Nádech (2010) 

Tenhle film jsem viděla náhodou ale uvízl mi v paměti. To morální dilema na konci: zabít dítě, nebo nechat zemřít vlastní dítě... To je kruté. A nechtěla bych být v pozici rodiče. Jako matka bych asi dala přednost vlastnímu, ale... Rozhodně velice dobře natočený film.

plakát

Láska a jiné kratochvíle (2009) 

Smutný a místy docela drsný film. A bohužel něco podobného může potkat kohokoliv... Ztráta dítěte, rozpad manželství nebo vztahu, nevěra, komplikovaný vztah s nevlastním dítětem... Místy mi ukápla slza, ale film je to kvalitní. Prostě o životě... A to není vždycky pohádka...

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Moje srdcovka, nejmilovanější seriál. Strávila jsem s tímhle seriálem víc jak půlku života a jako fanda jsem to dotáhla až k naprosté dokonalosti (myslím tím setkání s herci, ale to sem nepatří). Ale i seriál, který naprosto miluju, má bohužel své mouchy. O tom, jak moc se mi Brána a její hlavní hrdinové dostali pod kůži, asi netřeba psát. Zamilovala jsem si je okamžitě, všechny. Jako malá jsem sledovala MacGyvera a tak je jasné, kdo si mě svým humorem a hláškami okamžitě získal. :) Co se děje týče, 1.-8. řada (i když podle mě to mohli utnout už na konci 7.), super. Jednou z věcí, které mohli v seriálu klidně vynechat, byla ta krátká "romance" Sam a Peta (sorry, ale ze Shanahana mi vždycky trnou zuby, a díly s ním jsou jedny z mála, ke kterým se moc nevracím). A pak jsou tu poslední dvě řady s Cameronem Mitchellem. Mohly být klidně dalším spin-offem. Jiné postavy, jiný nepřítel... Když odejde jedna ze stěžejních postav (myslím RDA), seriál tím vždycky trpí a ani při nejlepší snaze všech to už nikdy není stejné. A v tomhle případě to ani Cameron dohromady s Valou, nezachránili. Když mám chuť se dneska na nějaký díl podívat, vracím se obvykle k prvním řadám, protože byly nejlepší! Ukažte mi jednoho člověka, který nemá rád třeba Časovou smyčku, to je prostě klasika.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Tenhle film jsem viděla ještě na základní škole. Už je to dost dávno a nikdy víc jsem se na něj nepodívala, ale dodnes si pamatuju, jak mi z toho bylo špatně a přísahala jsem, že drog se nikdy ani nedotknu. Dokonalý odstrašující případ. V rámci rodinné výchovy, nebo jak se tomu předmětu říká, bych to děckám pouštěla povinně, i když je to možná kruté...