Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (272)

plakát

Trhlina (2019) 

Značně nepovedený pokus o zajímavý film.Slovensko nabízí velké množství nevšedních míst, stejně jako různých legend a příběhů.Podstatně horší to je se zpracováním (podobně jako v Česku). Pokud by se tvůrci zaměřili pouze na dokumentární rovinu , možná by se dílo zdařilo lépe.Nudné vyobrazení postav zasazených do "sebe sama" kdy motivy hrdinů i jejich snaha něco "objasnit, nebo dokonce objevit..? jsou tak naivní, že se i žánrově nadšený divák musí tvářit , že nechápe co vlastně sleduje.Naprosto povrchně zpracovaný příběh ,přihlouplé dialogy a logické lapsy ve vyprávění dělají ze snímku selanku. Kdo k tomu na ČSFD přiřadil kategorii /horor je podstatně větší záhadou...Knižní předlohu jsem nečetl a tak nedokážu posoudit její zajímavost , nicméně tenhle film byl opravdu marný.Jako alternativa by se nabízel povídkový film nebo minisérie. Dalším dílem by mohl být příběh o "Měsíční jeskyni" kde mohli tvůrci rozpracovat SNP v propojení s tatranskou přírodou ,nebo lochnesku na Štrbském plese a o pokladu nacistů jako volné pokračování seriálu "Duhový luk". Jako bedekr po Slovensku by to mohlo mít i komerčně-turistický úspěch.Třeba někdy příště...v jiné dimenzi ,nebo tak nějak.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Řbitov hororu. Pokud existuje nějaké "zásvětí" potom skuteční tvůrci hororových filmů budou nutně chodit po právu strašit tvůrce tohoto paskvilu. Klišoidní úvod do děje až to bolelo, budování atmosféry nicotné a samotný příběh je spíš psychodramatem o několika málo hercích . Racionálně se tvářící lékař se nemůže, fakt nemůže, chovat jako infantilní debil a dělat všechno co mu napovídá "pohádkový dědeček" .Je sice jasné, že snímek je určený pro americké (stupidní) diváky ovšem i tam snad platí, že horor musí být alespoň trochu strašidelný a nikoliv naprosto hloupý. Příběh o průvodu dětí , které pohřbívají své mazlíčky na nějakém tajemném místě které obývá pradávné zlo.Tento průvod uvidíte na počátku a pak už vůbec..asi došly děti něbo mazlíčci..Dávní indiáni odtud utekli a tak je na čase držet se jejich příkladu a prchat daleko a nenechat se otrávit blábolem v podání Kevina Kölsche a Dennise Widmyera.

plakát

Za zrcadlem (2018) 

Nudný a hloupý snímek.Pokus o thriller s několika bizarními postavami bez šťávy a napětí kdy jediným překvapivým momentem je tip na to, kdy a jak se bude zase Cage ksichtit v rádoby hereckém umění. Motel u cesty ,symbol neštěstí...Někde v americké prdeli mají taky motel kam lze složit hlavu nebo nějakou lepou děvu do pelechu.Majitel se tam nudí a tak v rámci "sociologického výzkumu" si tam vybaví jeden z pokojů zrcadlem které není jen zrcadlo.Jednou uvidí co neměl a tak dostane vítr a rychle svoje podnikání prodá. Najde , blba Cagea a ten se v tom plácá místo něj. Budování příběhu nebo atmosféry tady rozhodně chybí ,stejně jako režisérovi talent.Odvíjí se tady pouze řada obrázků které se někdy překrývají , jindy míjejí účinkem.Celek působí jako naprostá selanka.Jsou však i horší snímky na toto téma a tak nehodnotím jako odpad,to je však maximem možného.

plakát

Chlapci a chlapi (1988) (seriál) odpad!

Propagandistický škvár plný blábolů a lží, je tak odporně překroucený vůči tehdejší realitě, že nemá ani fous dokumentární, natož umělecké hodnoty. ČSLA opravdu fungovala jinak, než je zde vykresleno, ještě k tomu v tupém příběhu.Doporučuji promítat na sjezdu Pirátské strany , pro debilní děti a jejich voliče, jinak pochopitelně velkou oklikou od téhle páchnoucí žumpy.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Postapokaliptická slátanina verneovek s Terminátorem, Hvězdnými válkami a bůhvico dalšího.Celé je to postavené pouze na vizuálu který je stejně marný jako scénář.Příběh by napsal jako slohovou práci lépe žák 6. třídy.Stejně tragický je i casting, kdy výběr herců se nese v podobné kvalitě . Rádoby herecké výkony jen umocňují pachuť z tohoto naprosto zbytečného filmu.Jedna ušmudlaná hvězda za MED.USA.

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Červená Karkulka v souboji s inkvizicí, nu což,časy se mění.V podhorské vesnici žije parta balíků, kteří odvádějí zvířecí desátek lesní bestii.Jednou se však situace změní a umírá mladá slečna.Místní uvědomělý fráterník se rozhodne o celé věci spravit otce Solomona,což se však moc nezamlouvá balíkům. Solomon a jeho manšaft asiatů a afričanů kteří se vyznají v alchymii a též v astrologii, stejně dobře jako EU v multikulturalismu zahájí lov na vlkodlaka.Umírají však další venkovani a inkvizice přitvrzuje ve vyšetřování událostí.Co by to však byl za příběh bez love story.Červená kapucka má dva nápadníky a taky zášť ostatních děvčat, poněvadž je prý krasavice...Na klasický pohádkový příběh nám tvůrci tohoto snímku naroubovali kde co a pomotali s kde čím, ale dějově to zase až taková totální holomajzna není.Zpracování je ovšem prachbídné.Sníh z polystyrénu, papundeklová vesnice a nuzné triky srážejí film víc než vlkodlak své oběti.Bohužel tam chybí trocha nadsázky nebo humoru , takže se nedá říct, že je to záměr a parodie.Co vedlo Gary Oldmana , že vzal roli v tomto ochotnickém představení je asi největší horor z celého filmu.

plakát

Tři králové (1998) (seriál) 

Temné a krvavé období českého národa během nacistické okupace si zaslouží pozornost nás budoucích. Tři králové, jakož i celý odboj jsou zde vykresleni kabaretním až lajdáckým způsobem a to včetně filmového zpracování.Nestačí použít několik obnošených bot, trochu dobových vozidel nebo hudby.Námět pro tento seriál je více než silný , což se v žádném případě nedá napsat o scénaristické práci.Dramatické uchopení celého příběhu spočívá především v potulce po liduprázdných ulicích kdy se evidentně šetřilo na výpravě a přestože snímek má obsáhnout téměř dva roky činnosti především Štb.kapitána Morávka , pořád všichni chodí v kabátech i v létě což svědčí o tom , že čas natáčení byl krátký a celé to napráskali za dva měsíce někdy na jaře.Takový pohled na osudy mnohy odvážných lidí je nedůstojný.Napětí ,akce a gradace děje se smrskává na několik málo amatérsky natočených přestřelek.Tohle určitě není věcný i když jak sami tvůrcí avizují "fiktivní" obraz reality období protektorátu.Snad se v budoucnu najde kapitál a chuť natočit skutečně dramatický film(seriál) na toto téma a nikoliv jen náznak karikatůry těch časů...

plakát

Třicet případů majora Zemana - Vrah se skrývá v poli (1975) (epizoda) 

Zakončení první desetidílné série nabízí ryze politicky motivovaný případ. V Plánici dochází k sabotážím družstevního majetku které je potřeba objasnit. Honza Zeman je k případu přidělen a setkává se ze starými známymi už z časů "Honu na lišku" .V oblasti působí záškodnická skupina která si chce vyrovnat účty z komunisty ještě z předůnorových časů a tak zorganizuje ve škole jatka a funkcionáře postřílí.Vyšetřování tím nabírá i jiný směr a hlavně větší obrátky, na scéně se opět zjevuje onen tajemný muž od vysílačky, dnes již kapitán STB Žitný.Stopy vedou na faru , kde ideologičtí nepřátelé našli azyl i díky špatnému svědomí zdejšího faráře.Vše vrcholí zátahem a přestřelkou v polích kdy pachatelé jsou dopadeni. Nadšení řady venkovských lidí ke kolektivizaci bylo na bodu mrazu a to byl pro vládnoucí KSČ velký problém,bylo třeba něco zorganizovat a vymyslet.Interpetace těchto faktů v tomto díle je však naprosto přitažená za vlasy , podle hesla , že zloděj křičí : chyťte zloděje. I tento díl však bude mít v seriálu své pokračování.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Loď do Hamburku (1975) (epizoda) 

Železná opona je dávno v provozu , to však nebrání obchodu i ten totiž probíhá a Československo se mu nebrání.Lodní cesta z naší vlasti do Německa tak nabízí i jiné obchodní možnosti než ty legální.Holešovický přístav je tak docela význámným dopravním uzlem.Po vodě k přístavu však pluje i jiný náklad na který čeká rybář v bočním korytu řeky..Lodník který nelegální náklad do vody vhodil je však druhý den nalezen mrtev a práce pro npor. Zemana začíná.Vyšetřování záhy prokáže, že za smrtí lodníka nemusí být pouze šmelina. Do akce nastupuje Jirka Hradec který v utajení pluje s posádkou do Hamburku.Tam se na scéně objeví opět Pavel Bláha který má však jiné poslání než šmelit se šmuky nebo léky.Hradec si je toho vědomý, přesto se Bláhovi podaří na území Československa tajně zmizet a tak případ vraždy i nelegálního obchodu zatím zůstavají bez odhalení...Tento díl slouží jako overtůra k dalším událostem které se budou odehrávat později,průměrné po všech stránkách ale bez tohoto dílu by události v jiných případech nedávaly příliš smysl.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Strach (1975) (epizoda) 

Případ evidentně inspirovaný "odbojovou" skupinou bratří Mašínů. Filmové zpracování však velice chabé.Pokud byl záměr tvůrců vykreslit postavy zločinců jako magory , pak chybí víc psychologie, jestli chtěli jít rovinou zločinných rejdů potom chybí více akce .Vysledkem je nemastný , neslaný díl kdy se asi soudruzi zalekli jak toto téma vlastně uchopit.Jeden z nejslabších dílu celého seriálu .