Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (272)

plakát

Gothika (2003) 

Tuctový snímek , který odpluje do zapomnění rychleji   než Halle Berry  přeplave 55 bazénů. Mohlo to být i zajímavé, kdyby tvůrci snímku nehonili mnoho zajíců najednou. Celé by to lépe fungovalo jako mysteriozní krimi, bez roviny laciné duchařiny. Prostředí blázince je docela vděčné téma a má určitě svou ponurou atmosféru. Tady se to ovšem trochu míjí účinkem. Jako horor laciné, mystery trochu ohrané a mrazivé jen místy. Celkově nedotažené, kdy určitě i díky hereckému obsazení šlo vytáhnout víc. Na jedno shlédnutí v neděli odpoledne možná, ovšem nic víc.

plakát

Out of Darkness (2022) 

Sociální drama z pravěku. Národopisné muzeum zapůjčilo něco málo rekvizit, včetně ochotnického ansámblu někde z periferie aby to vypadalo neokoukaně. Tlupa se přesouvá krajinou, každý večer u táboráku o něčem blábolí , možná o tom jak sehnali dříví na oheň když je všude samá tráva. Napětí ve skupině však houstne, třeba zato může všudypřítomná mlha a tma aby toho moc neviděli, stejně jako divák. Přesun do lesa jako dramatizace příběhu , trochu pobíhání sem a tam, něco málo křiku a destrukce tlupy vlastním přičiněním. Závěrečný zvrat, no spíš zvratek pod taktovkou feminismu aneb udatné "něžné" pohlaví jako  vyšité z dnešních časů. Pokud by to sehráli někde na pouti jako folkloristické představení, tak dejme tomu ale jako film/horor . No to ani omylem. Víc tajemna a mrazivé atmosféry je určitě ve snímku Volání rodu. Ztráta času.

plakát

Kukačky (2023) 

Woodoo na evropský způsob namixovaný s runami z německého Schwarzwaldu. Řemeslně to není špatné, ovšem chybí tady větší nápaditost. Kukačky tak působí unylým a klišé pojetím, kdy divák ví co čekat a to se rovněž stane. Závěr to sice vylepší ale žádný zázrak se nekoná. Snímek na nedělní odpoledne , nic k čemu by se náročnější divák mohl vracet .

plakát

Zákony vlka - Škodná v revíru (2023) (epizoda) odpad!

Televize z Kavčích hor už delší dobu točí jeden škvár za druhým. Tady je penězovod jasný. Ovšem, že si podobný hnus dovolí natočit komerční tv je určitá inovace. Dřív už rovněž poslali miliony do kopru ale tady se opravdu "vyřádili". Mobil se asi ve vězení nemusí nabíjet aby byl funkční na první dobrou. Stopneš auto a ejhle policajt v civilu. Hned začne sypat informace kdo je, kam jede atd. Pak mu jebne, hopne i z autem do rybníka a vyřízeno. Brnkne tě týpek, že máš novou identitu, uniformu na míru a z kriminálnika je policajt. To jako fakt nechceš  ani ve špatném snu  po odvaru z lysohlávek. Zbytek tohoto pokusu o krimi/drama samozřejmě nekoukatelný , to by byl čistý masochismus.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Celá série je formou i obsahem velmi nevyvážená, slabších až unylých momentů je víc než těch zajímavých. Pro náctileté třicátníky "fajnšmekry" co realitu okolo vnímají jako počítačovou hru , kdy se ráno vzbudí , přečtou manifest z Bruselu, "mama" hotel dodá žvanec, pozdraví soudruhy netáhla z neziskovek a zbytek dne tráví bádáním kolik mají pohlaví, je to asi "cool" zábava. S tím kam tento svět směřuje to může vlastně být kultovní dílo . Mnohé z toho co jsme tady viděli už bylo k mání v jiných filmech a seriálech, tady jen některé nesmělé pokusy o jiné ztvárnění , které spíš vyznívají jako nechtěný vedlejší produkt . Superlativy v ocenění a recenzích některých zdejších uživatelů přičítám tomu, že návod na to , jak přežít v divočině a třeba rozdělat oheň najdou na Googlu. Ne, ne, ne fuckt už vám to bude tou dobou k ničemu. Takže, suma sumárum. Málo akce hodně nudné žvanírny, nápaditost děje , nebo provedení ubohé. Co tím chtěl vlastně básník , pardon "režižér" říct?  Pozor na houby! A to včetně lysohlávek.

plakát

V měsíčním světle (2019) 

Snímek který začíná jako zajímavý thriller se změní v agitku odporné fašistické ideologie jediných správných myšlenek, kdy je dovoleno vraždit nevinné lidi jen proto, že má někdo jiný názor. Svým způsobem to však může  být odraz naší reality, kdy to co se děje kolem nás je film který sledujeme a zároveň jsme jeho protagonisty. Děsivé , nikoli však nemožné, psychopati kterým se přesně tohle líbí jsou všude .

plakát

Kompromat (2022) 

Kompromat , jako dílo sovětských a posléze ruských tajných služeb. Takový Julian Assange by o tom mohl určitě vyprávět velice dlouho jak se soudruzi z kolektivního Západu zdařile inspirovali. Ovšem v Rusku je možné všechno , jak nám tvůrci tohoto nešpionážního thrilleru ukázali. To se takhle seberete a odjedete někam do Russie nejlépe na dálný východ kde je zima jak v psinci i v létě. Máte príma dceru a nevěrnou manželku , kterou asi nějak vydírá FSB ale za domácí úkol máte jako diváci domyslet proč. Takže si tam někde v té ruské tramtárii uděláte nějaký kulturní institut a jako třešničku na dortu předvedete místnímu publiku v teátru představení plné LGBT+ perverze a jiného hnusu. To není dobrý nápad. Odveta domorodců přijde záhy. Autor skončí v "ťurmě" kde mu to osazensvto dá patřičně sežrat, zvlášť když se provalí , že dotyčný je tam za paragraf o pedofilii. Nejsou ty nevěrné manželky kouzelné? Ale ženy mají mnoho tváří a tak pro změnu místní pipka náhodně poznaná na dancingu nejdřív pošle trochu žvance a potom když se civilizovaní Rusové rozhodnou vězně pustit do domácího vězení s náramkem na noze , potom zařídí i SIM kartu.Jeden by čekal, že při takovém obvinění zabaví úřady hotovost, doklady , obstaví bankovní účty atd. Ale NÉÉ, jsme v Rusku tam je možné všechno. Týpkovi dojde , že je v prdeli nebo možná o otvor vedle a začne plánovat útěk. Takže  telefon , který mu tam doma asi taky nechali ke hraní pošle někam do Mongolie a sám se vydá na pouť obrovskou zemí  na západ ,kde si zařídí v různých městech ubytko , jak platil v autobusu není celkem jasné ale mantra o tom, že v Rusku je možné všechno se zase hodí. Potom už jenom hnusný velvyslanec , pipka z dancingu s tambletami amfetaminu u estonských hranic, drámo v močále a západní svět je na dosah. Příběhová slátanina s nemožnými konstrukcemi a nebýt velmi dobrého výkonu Gillese Lellouche tak jsem to poslal na ruskou ambasádu nebo rovnou do hajzlu.

plakát

Temné lesy - Konec nevinnosti (2020) (epizoda) 

V hlubokém lese se dějí různé věci , stejně jako v lidské mysli. Vyprávění na přeskáčku asi v rámci jedné z táborových disciplín které si někdo přesunul i do současnosti. A tak jsme chvíli na táboře  , potom rychle v jiné časové rovině na bazénu a následně zase v márnici a zase tak nějak do kola. Než se divák ponoří do příběhu, už mu tam fláknou něco jiného. Možná  v rámci táborové dovednosti jak udržet pozornost. Atmosféra mizerná stejně jako způsob vyprávění. Ještě tomu dám šanci a snad se tvůrci proberou z kocoviny po nějakém mejdanu ve střižně a začne to mít hlavu a patu.

plakát

Karanténa smrti (2022) 

Covidfašizmus sedne do světa fanatiků jak prdel na hrnec. Byl vlastně pro ně stvořen. Hltat prolhaná média, sprchovat se v roušce a očkovat se aspoň jednou za týden. Každý kdo tak nečiní , je pro ně veřejný nepřítel. V tomto snímku to nakonec dopadlo celkem dobře a fanatici byli po právu odměněni. Filmařina to zas není bůhvijaká ale místy to má zajímavé pasáže i když se dalo určitě vytánout daleko víc.

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje (2022) (seriál) 

Král Šumavy alias nenápadný playboy pohraničníkem. Voyo si evidentně ukrojilo větší krajíc než je zdrávo.Propojit legendární příběh o Josefu Hasilovi s napínavým a řemeslně výtečně udělaným Král Šumavy (1959) se nezdařilo. A pokus o překročení hranice dobré zábavy na motivy skutečných událostí zůstal tak na půl cesty nejen do Bavor. Nelogičnost jednání postav, zmatečné vyprávění a pitomé hlášky (to mi poser ptáka) jen umocňují dojem z bezradnosti kam celou minisérii směřovat.Škoda , třeba se tohoto tématu ujme jiný převaděč a nabídne dramatickou podívanou, se špionskou zápletkou a dalšími prvky , které k tématu patří, včetně přestřelek a celkově daleko víc akčního pojetí , které byly v těch časech velmi běžné.

Ovládací panel
4 body