Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Puvodni plán byl s partou jít na nějaký stupidní horor, jenže z toho nakonec sešlo, tak jsme se rozhodli pro tohle. Nikdo z nás nevěděl co čekat, tušili jsme, že to bude ani ne že depresivní (což bylo samozřejmě), ale spíše lidské po te odporné stránce. A tak i bylo. Když jsme vyšli z kina nikdo nemluvil...každy mlčel a já většinou ukecaný člověk jsem si jen promítal v hlavě co jsem to viděl...ten pocit z toho filmu je to čisté sevření břicha a srdce, které každý známe ze strašných a hnusných situací v životě, kdy si uvědomujeme, že tohleto je opravdu život a ten mráz po zádech jen důkaz probuzení lidskosti v nás. Snad nikdy jsem z filmu neměl pocit, že je ve mně prázdno a jakoby kousiček duše uvízl mezí řádky filmu. Jestli tohleto byla myšlenka Václava Marhoula, aby divák dostal tenhle feel tak gratuluji...povedlo se. Je to film který se nedé druhemu ani převyprávět, ani popsat. Je to klišé to říkat, ale tuhletu adaptaci člověk musí vidět a jenom rozebrat sám se sebou v hlavě, podobně jako jakoukoliv nelidskost v dějinách....

plakát

Aquaman (2018) 

Ono je v celku jednoduché převést příběh z komiksu na filmové plátno, bez jakékoliv chuti, aby to něčeho dosáhlo. Tenhle film na mě působil, stejně jako většina komiksových filmů, jakoby čistý spoleh režiserů na to, že to lidé i tak budou papat, přičemž jim neukažeme nic jineho, než to co jednoduchý divák chce. Mohl bych hodnotit efekty, ale ty jsou v dnešní době už tak okoukané, že to člověk jednoduše přehlíží a když se soustředí na příběh, tak mu to trhá hlavu, oči i uši. Nevím, zda je v dnešní době myšlenka položena na efektech, nebo na nenaročných a povrchních ideách režiserů a scenarisů, ale na mě tohle nefunguje. Chci filmy, u kterých ocením víc, než je "napad něco natočit", ale budu moct ocenit onu tu hlubokou (aspoň minimálně) myšlenku do jádra věci, u které nam režiseři naserviruji pod nos něco nového, nad čím se budu muset chvíli zamýšlet. Filmy typu Aquaman na mě prostě už zkrátka nefungují.

plakát

LEGO® příběh 2 (2019) 

Na rovinu...kdo tohle nevidel na drogach, je jedno jakych, nema pravo to hodnotit protoze si nevsimne te neskutecne propracovane myslenky, ze se to neda ani popsat. A snaha manipulace s detmi o “plastech, chudobe” a tak tooo proste žeru v dobrem slova smyslu. Jestli jste toto nezažili, tak jste videli jen povrchni čast hluboké myšlenky.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Samozřejmě že je to stupidní blbost, ale člověk se u toho pobaví a hlavně zasměje. Přeci jen kolik máme v česku estrád :)

plakát

Zlatý kompas (2007) 

1. hvězda za medvěda, kdybych hledal další, musel bych je hledat v titulcích

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

I když jsem se stal příznivcem star wars teprve nedávno, ty efekty mi přijdou nenapodobitelné. Srovnejme efekty ze Skryté hrozby a z nové naděje. Rozdíl 20 let a pořád je lepší tenhle film. BIG UP pro Lucase, protože tohle se již jednou a navždy zapsalo do dějin kinematografie.

plakát

Divočina (2006) 

Nejslabší a nejubožejší Disnyeovka. To i ledové království je lepší

plakát

Mezi vlky (2011) 

Dal bych 3 hvězdy, ale kvůli (pro mě) vynikajícímu výkonu Liema a výborné hudbě musím dát o tu hvězdu víc.

plakát

Tři bratři (2014) 

Mně to přišlo jako originální pohádka, která zpříjemní večer, až na toho pedofilního třetího bratra.

plakát

Ong-bak (2003) 

Nemůžu si pomoct, ale k těm žánrům filmů bych napsal také komedie. Tenhle film mě totiž rozesmál víc, než postradatelní nebo filmy s Arniem :)