Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Slunovrat (2019) 

Pominu-li jihokorejskou produkci, asi jsem neviděl větší úchylárnu. Klasický hororový vzorec je na můj vkus až moc předvídatelný, což ale vyvažuje pomalé filmové tempo a kamerové obrazové porno, které umocňuje tripový prožitek, kterým je celý film protkán.

plakát

Spectre (2015) 

Význam James Bond jak jsme ho znali byl ve Spectre často bořen, otázkou je zda li je to dobře. Navíc craigovské grácii jsem doposud nepropadl, naopak celkem bavili další stars. Filmový product placement jak vyšitej. Tři hvězdy za velkolepé akční scény, často tedy na úkor scénáře a čtvrtá hvězda protože to je prostě dobrá Bondovka.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Komorní mystery s takřka geniálním scénářem, nicméně v takovém simply prostředí, v jakém se Pozemšťan odehrává snadno vyční jakýkoli náznak nedůvěryhodnosti hereckých výkonů, k čemuž bohužel dochází a lehce to kazí celkový dojem z filmu, nicméně i přesto palec hore a doporučuji.

plakát

Lost Highway (1997) 

I po opětovném shlédnutí zůstává nepochopeno, což mě vede k závěru, že na to budu muset mrknout v budoucnu zase. Jednak protože jsem zástupcem zvídavého plemene a nehodlám přijmout názor, že je film cíleně natočen bez hlubší myšlenky, druhak proto, že i bez komplexního pochopení můžete ze střípků mezi řádky skládat svou vlastní interpretaci. Atmosféra filmu je nenápadně přitažlivá a mysterizuje. Napjatě čekáte co se bude dít v další sekvenci.. a najednou prásk, jste někde jinde, děje je se něco jiného a vy si marně lámete hlavu, co jste kde v ději nestihli. A právě proto, že si tu hlavu lámete namísto toho, abyste film vypnuli, právě proto ano, Davide.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Film nahlíží do života stárnoucího spisovatele, který je znechucen životem římské smetánky, jehož je ovšem součástí , a ze kterého se nemůže či nechce sám vymanit. Podstatou díla jsou však především vizuální orgie, na kterých film stojí. Statické I dynamické obrazové záběry, ze kterých se tají dech jsou prošpikovány celým filmem. Jste-li milovníkyFelliniho, jistě nalezete paralelu s nejedním z jeho snímků (zejm. Sladký život).

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Skloubení skutečného a surrealistického světa dopadl všelijak. Vizuální stránka filmu skvělá a dal bych je pět hvězd za výpravu, ale scénář pokulhává. Film dává postupně nahlédnout za magické zrcadlo, za kterým se bohužel skrývá servírovaný guláš s chlebem z klobouku kouzelníka Pokustóna.

plakát

Teorie všeho (2014) 

S neuvěřitelnou lehkostí podaný životopis jednoho z nejznámějších fyziků současnosti. Scénář se velmi bravurně vypořádává s citlivými tématy rodinného i sexuálního života Hawkinga ve vzahu k jeho nemoci a nezapomene neustále vyzvedávat fyzikův neutuchající smysl pro humor, který si hlavní hrdina zachoval.

plakát

Birdman (2014) 

Skvěle podaný příběh o jedné psychózičce v zákulisí broadwayské divadelní scény s otazníkem na konci. Film, který má sílu na to sbírat letošní ceny toho nejvyššího kalibru, a to zejména za kameru. Střihem se velmi šetří, nebo je dokonale skryt. Nesmím opomenout výkony hlavních protagonistů, které jsou díky tématu filmu o to víc vystaveny kritickému pohledu divadelního diváka na pódiu a filmového v zákulisí.