Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (17)

plakát

Sviňák (2013) 

Z komedie se nakonec vyklubala slušná depka. Mě film bavil od samýho začátku až do úplnýho konce. Ano, přiznejme si, že chvílemi je to "psycho" do takové úrovně, že se v tom člověk začne vlastně na chvíli ztrácet.. Kde že je realita? Kdo má pravdu? Co je skutečnost?.. A to je přesně ono, myslím si, že přesně tenhle zmatenej pocit chtěli v divákovi vyvolat a že se jim to povedlo. Každopádně James McAvoy předvedl naprosto bravůrní číslo. Prostě mě bavil a myslím si, že vybrali pro tuhle roli jak nejlíp mohli. Nakonec mi ho bylo líto, SVIŇÁKA.. No takže dávám 5 hvězd. Sto lidí, sto chutí. Za mě dobrý!!!

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Naprosto brilantní p..ovina. Ale tak brilantní, že jí dávám 5 hvězd. Po 5ti minutách filmu mi došlo, proč je tento animák dostupný až od 15ti. Přes hodinu kupa sexuálních narážek, teplý Tacos, teplá Tortilla, naprosto "genitální". O scénáře nemluvně. Kdo u toho v kině žral popcorn a pil colu, možná se nad tím dokonce i na chvíli zamyslel. Pro mě dokonalá oddechovka, 89 minut smíchu a nejedno překvapení, hlavně závěrečná "swingers party".. no prostě konec. Hovadina na entou, ale plná mega hlášek, vtipů, vulgarismů a všeho "nad 15".

plakát

Requiem za sen (2000) 

Nejhorší a zároveň jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděla. Proč nejhorší? Protože to je prostě depka jako kráva. Myslím si, že závěr uzemnil každého, kdo zvládl tuhle 102 minutovou depresi a dotáhl to až do toho nejdepresivnějšího konce. Takže nejhorší vlastně v tom nejlepším smyslu. V podstatě naprosto geinální snímek. Netřeba komentovat výkon Jareda Leta, prostě si to dal! Tento film jsem viděla 3x a už bych ho nikdy vidět nechtěla, ale je to důkaz, že ta depka mi 1x nestačila. Jak už tady zmínili někteří - nikdy mi nebylo u konce filmu takhle hrozně a v tomhle Requiem za sen už snad žádný film nepřekoná. Musím ale ještě vypíchnout výkon Ellen Burstyn, která byla naprosto famózní a její role a příběh byl pro mě v závěru ten "nejhorší" a nejdepresivnější. A hudba? Soundtrack od Clinta Mansella je taková ta geniálně depresivní třešnička na dortu. Takže ve zkratce - nejlepší depka všech dob!

plakát

Americká krása (1999) 

Po 117ti minutách vlastně nevím co na to říct. Protože myslím, že nejsem jediná kdo 117 minut nehnutě seděl u obrazovky a nebyl schopen se zvednout ani pro sklenku vody, protože tenhle film vás prostě nepustí.. mě teda nepustil. Je to skutečně kultovní snímek. Výkon Kevina Spaceyho netřeba komentovat.. snad jen: BRAVO! Nádherná Mena Suvari dodává tomuhle snímku svoje kouzlo, skvěle se hodila do téhle role. Vlastně tu nebylo ani nic navíc a ani nic nescházelo. Stručně řečeno: film o životě. Ano, pouze film o životě. Jak jednoduché a přitom tak krásné.. Scénarista má pravdu: Vždyť na světě je tolik krásy..

plakát

Život Adèle (2013) 

Kde začít.. asi tam, že tento film se ničeho nebojí.. trochu, trochu víc porna, hodně lásky, potoky slz, takže hlavně hodně emocí. Ačkoliv je tento film dost dlouhý, tak tomu koho zaujme utíká poměrně rychle. Mně utekl. Ano, sice mohla Adele za těch 179 minut zavřít aspoň na chvíli pusu, ale i vzhledem k tomu, že jí měla celou dobu otevřenou to vlastně ničemu nevadilo. Tak nějak si člověk po hodině zvykne.. Každopádně herecké výkony zaslouží jak za Adele tak za Emmu 5 hvězd. Líbilo se mi na tom hlavně to, že každá scéna měla svůj smysl. Ať už se v ní jedly špagety, kouřilo se, brečelo se nebo se sexovalo. Kameru hodnotím jako naprosto bravůrní, zabrala vždy to co zrovna zabrat měla. Pro mě to byl 3 hodinový emocionální zážitek, na který jen tak nezapomenu. Všechno tak nějak dávalo smysl, prostě žádná přetvářka, žádný klišé, žádná romanťárna.. prostě film ze života.

plakát

Vlastní pravidla (2007) 

Jo, tak tohle já můžu. Lindsay, kterou mám rádá a vlastně ani nevím proč, tak tady skutečně ukázala, že umí hrát. Možná si tak trochu zahrála sama sebe v některých ohledech, ale to by nevadilo, potlesk jí právoplatně patří. Jane Fonda si tady střihla super babču a nezklamala, jak by mohla. Felicity mám zakódovanou jako zoufalou manželku a tady taky zoufalá byla, ale v dobrém slova smyslu. Přesně tak zoufalá jak měla být, prostě tu "zoufalku" zahrála bravůrně. I když scénář není žádná hitparáda a člověk si po čase říká: "Jsem debil, nebo co to má znamenat?", vzhledem k tomu, že se tam neustále řeší, kdo má a nemá pravdu. Tudíž z toho vyplývá, že i přesto divák vlastně skoro od začátku ví, kdo tu pravdu má, ale neustálé omýlání pravdy může trochu zmást. Ale o to ani tak nejde, ten film je prostě a jednoduše dobrej. Je to oddechovka, ale na druhou stranu je to skvělý rodiný drama, se vším všudy. Dávám 5 hvězd, z toho minimálně 2 patří Lindsay.

plakát

Všechno, co mám (2015) 

Tak tohle mě prostě vzalo. Obvyklé téma, ale neobvykle zpracované. Už když jen vezmu v potaz to, že je to podle skutečnosti. Oslovilo mě to mnohem víc než celá Carol. Nejen že chemie mezi Ellen Page a Julianne Moore tam prostě a jednoduše je, ale hlavně tyhle výkony si zaslouží potlesk. I když Steve Carell tam hraje až moc šílence, který by to teoreticky mohl tak trochu narušovat, tak si ale myslím, že ne natolik, abych tomu ubrala hvězdičku. Protože i on podal v této vedlejší roli kvalitní výkon. Každopádně si myslím, že i zapřísáhlí hetero, kteří v sobě mají alespoň kousek citu upustí nějakou tu slzu při shlédnutí tohohle snímku. Za mě jeden z nejlepších filmů s lesbickou tématikou. Nemůžu dát jinak než 5 hvězdiček.

plakát

Nebe peklo Lucie (2017) (TV film) 

Nepochopím, jak sem může nějaký „odborník“ napsat, že Lucie Bílá neumí vůbec zpívat, že akorát ječí a že má nulovou techniku.. Ten dotyčný by se nad sebou měl nejdřív zamyslet než něco takového napíše.. Co se týká tohohle dokumentu, tak vzhledem k tomu, že je to dokument o Lucii Bílé tak je docela logické že tam bude „plno Lucie“. Je pravda, že občas mohl promluvit i někdo jiný, ale pokud chtěli snímek pojat takto, tak proč ne. Pokud někomu připadá, že je to psychopatka, tak se na to neměl vůbec dívat. Já se náhodou nedivím, že ji tolik lidí zbožňuje. Mě kolikrát taky přijdou v TV ty její projevy přehnané, ale tady ten dokument to zachytil právě z té úplně jiné stránky. A co si budeme povídat, přece jenom, život co vede ona je trochu psycho. Spousta lidí sem akorát zase hejtuje. Já mám Lucii ráda a pro mě to vždycky byla a je Paní zpěvačka. I když občas je taková moc „srdíčková“ a někdy možná trochu přehání, tady je právě ukázaná její pravá stránka a pochybuju, že je tak dobrá herečka, aby všechny ty emoce do toho dokumentu nahrála. Když tak někteří nesnášíte Lucii, tak nechápu, proč se díváte na dokument o ní. Z toho pramení fakt akorát jakási závist, kterou tam ona zmínila.

plakát

Below Her Mouth (2016) 

Námět - na podobný styl již několikrát natočený. Dějová linka - ano, tak trochu předpokládaná a stereotypní. Dialogy - nic exkluzivního, ale budiž. Ale přecejenom tomuhle filmu musím dát 4 hvězdy. Proč? Právě přesně proto, že i přesto, že námětově nic nového a i dějove nic nepředvídatelného či překvapujícího, tak na to, kolik lesbických filmů už bylo natočeno na podobné téma, tak tenhle hodnotím jako zatím jeden z nejlepších. Ano, na Život Adele to nemá ani zdaleka, ale na druhou stranu, komu se chce koukat na lesbické drama 3 hodiny? Tento snímek má pouze 92 minut a až na "useknutý" závěr, bych jej zhodnotila jako jednoduchý, ale kvalitně zahraný i natočený. Fakt je ten, že hodně tomu všemu přidávají 2 krásné ženy v hlavních rolích, bez nich by to asi nebylo tak úplně "ono". A dalším velkým plus je to, že mezi těma dvěma funguje opravdu neskutečná chemie, která by se dala jak už bylo zmíněno doslova "krájet". A jak zde někdo zmiňoval "porno", tak to jsou jiné lesbické filmy teda mnohem větším "pornem". Náhodou, scény byly vkusně natočené a nic nebylo zbytečně přehnané či nereálné. Každopádně určitě bych tento film nenazvala "zbytečným" nebo "nudným". Na 5 hvězd to sice není, ale ty 4 si s přehledem zaslouží.

plakát

Místnost sebevrahů (2011) 

Po Requiemu za sen jednoznačně největší depka. Výkon Jakuba Gierszala netřeba komentovat. Naprosto bravůrně zahrané. Člověk má tu depku s ním od začátku až do ůplnýho jeho konce. A tak to má být. Člověk se cítí přesně tak jak hlavní hrdina, pěkně na ho... Přechody do virtuálního světa podle mého názoru geniálné nápad. Poláci si tohle střihli fakt na jedničku. Výběr hudby - další palec nahoru. Dávám 4 hvězdy, protože 5 si zaslouží v oblasti "depek" jen Requiem za sen. Ale konec mě odrovnal dost podobně..

Ovládací panel

Fanklub

(1)