Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (805)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Do druhého dílu jsem šel pochopitelně plný očekávání, které se však bohužel ne zcela úplně naplnily. Petr Jackson je všude okolo a stejně jako všechny předchozí díly si to drží tu zatraceně cool Lord of the Rings atmosféru. Vizuály byly stejně jako u předchozího dílu slabší a místy se to jevilo hodně počítačově a pohádkově, otázka jestli toto Péťa Jackson ale nezamýšlel. Druhý díl byl každopádně hodně dobrý, nemá to na předchozí díly Pána prstenů a ani na předchozí díl Hobbita, přesto ale kouzlo LotRa, které tady je, drželo celý film tak neskutečně nad vodou, že jsem nějaké mínusy zcela hodil stranou a film si užíval...Tak a teď zase rok čekat na další díl.

plakát

Kámoši až na dno lahve (2013) 

Slušný námět, takový ze života, a dobří herci. To je ovšem ale tak nějak všechno...Děj byl utahaný, dialogy o ničem a kromě pár světlých momentů nás zde nic pořádného nečeká. V podstatě ztráta času.

plakát

Lepší pozdě nežli později (2003) 

Jack Nicholson a jeho role totálního alfa samce :-) Jack je opravdu neskutečný borec a je mu naprosto jedno, jestli má zahrát alfu, psychopata nebo šílence. Dokáže všechno. Celý film stojí na něm a to absolutně nevadí, protože on prostě zvládne cokoliv. Samotný film byl překvapivě originální, velice vtipný a uběhl dosti rychle. Zaznamenal jsem pouze asi zhruba 20 minut, kdy jsem se nudil, což bylo zhruba v 3/4 filmu. Jinak je celý děj neskutečně plynulý, což platí i o konci, a vtipný. Konec se dal čekat, nicméně Ballhaus si s námi hrál až do poslední chvíle, takže konec vlastně nikdo nečekal. Hudba byla perfektní, ale není se čemu divit - Hans Zimmer. Kdyby byl film střihnutý o zhruba 20 minut, byl by to pětihvězdičkový nářez - takhle "jen" 80%.

plakát

$#*! My Dad Says (2010) (seriál) 

Po pár dílech taková lehká odreágovačka, která rozhodně neurazí. William Shatner naprosto válí a celé to tahá. Uvidíme, jak se to vyvine...

plakát

Druhá šance (2012) 

Zprvu jsem byl k tomuhle filmu celkem skeptický, zejména díky Meryl Streep, kterou nějak obzvlášť nemusím a celkově o tom, že se jedná (nehledě na to, jak Tommy Lee je stále cool) o vztah mezi důchodci. Nicméně jsem velmi rád, že jsem skeptičnost hodil stranou a dal tomu šanci! Téměř celý film utíká jako voda a člověk se nenuceně směje každou chvíli, příběh je jednoduchý a v tom se opět ukazuje síla. Posledních dvacet minut bylo hodně táhlých a to je taky důvod, proč pátou hvězdičku nedám. I tak, 80% je hezkých a zasloužených.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Některé vtípky trapné, jiné naopak dosti slušné...Celkově lze zaznamenat vzestupná tendence v kvalitě dílů, což je rozhodně velkým plusem! Osmý díl byl vynikající a doufám, že to tak bude pokračovat i nadále...Slušná, 70% odreágovačka.

plakát

Souboj cti (1996) 

Jeden z nejlepších a nejklasičtějších filmů s Van Dammem. Dobře zvolený čas, jednoduchý ale funkční námět, vsuvka vtipu a prostě taková ta old school atmosféra. Nebyla to nějaká extra řezba, ale já jsem byl spokojený.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Bohužel - ani James Wan nedokáže natočit co horor, to vždy pětihvězdičkovou zábavu. Od The Conuring jsem měl velké očekávání, především po prvních Insidious a říkal jsem si, že to bude opět luxus, který mě dostane. Tento scénář se však bohužel neopakoval. V zajetí démonů má sice místy opravdu dechberoucí atmosféru, ale ani Wan ji nedokázal udržet po čas celého filmu, jako tomu bylo v případě Insidious. Někdy je to velký extrém, jindy zase naprosto průměrný horor. Za mě si vezme "pouze" 4 hvězdičky - kdyby tu místy neuvěřitelnou atmosféru dokázal přenést na celý film, byl by to spolu s Insidious nejlepší horor všech dob.

plakát

Dcera nejlepšího kamaráda (2011) 

Já byl spokojený a to takovým způsobem, že klidně i těch 80% tomu dám. Vše začínalo jako totální idylka dvou rodin, která se najednou zásadně změnila, protože láska. I když je Leighton Meester dvakrát mladší než Hugh "Dr. House" Laurie, ti dva to zahráli natolik přesvědčivě, že jste jim věřili každé slovo a každý pohled. Konec nebyl ten typický happy end, který by někdo čekal, leč záleží na úhlu pohledu. Film mi uběhl jako voda a já byl zkrátka spokojený.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Poměrně slušná jednohubka na odreágování. Jason Sudeikis měl těžší úlohu, než jeho kolegové, nicméně stejně jako oni zahrál svou roli na výbornou. Vtipu tady bylo dost a i přesto, že jsem se nesmál od začátku do konce, jedná se o velmi zdařenou komedii, kterou si v budoucnu jistě znovu pustím.