Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Poslední recenze (5)

plakát

Birdman (2014) 

Na film jsem byl sice velmi zvědavý, nakonec jsem ale na něj do kina nešel - zcela náhodně, omylem, a takřka nedobrovolně jsem ho shlédl on-line na netu (jak to ty piráti dělají?). Ose a tvůrcům filmu se omlouvám, už to nikdy neudělám, zároveň jsem ale rád, že jsem ušetřil za lístek, z kina bych totiž odcházel zklamaný. Možná to byla chyba velkých očekávání, ale film mne nenadchnul. Alejandro González Iñárritu sice ukázal, že patří k nejlepším režisérům současnosti, Edward Norton i Michael Keaton excelovali, duch filmu byl až "woodyallenovský" a jeho tep udávaný jazzovými bicími se neustále stupňoval, takže film ani na chvíli nenudil, .....ale...něco mi prostě ve filmu chybělo. Jako bych celou dobu čekal na něco, co nepřišlo. Krom určité umělecké samoúčelnosti celého filmu vlastně nemám, co bych vytknul, film nebyl rozhodně špatný, vlastně byl i docela dobrý, ale prostě jsem čekal víc, mnohem mnohem víc, ale shlédněte sami, za mě70%.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Rád chodím do kina na české filmy, a i když vybírám dlouho a poctivě, často jsem zklamán. Jana Prušinovského považuji za nadějného režiséra. Jeho filmy František je Děvkař a Rafťáci jsou sice velmi pochybné kvality, seriály Okresní přebor a Čtvrtá hvězda a konečně film Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka již ale daly tušit, že režírovat umí, což definitivně potvrdil právě tímto filmem. Film je obstojně řemeslně zpracovaný, příběh je ze života (podobné loosery s podobnými životními příběhy najdete v každém maloměstě), skutečnou výhrou bylo angažování hadích bratří do rolí hadích bratří. Jedná se o film, který sice neohromí, ale za který se Prušinovský ale ani česká kinematografie nemusí ve světě stydět. Tentokrát jsem tedy peněz za lístek nelitoval a film doporučuji i ostatním - za mě 80%.

plakát

Ghoul (2015) 

Film, jak je ostatně v žánru "found footage horor" obvyklé, nemá velké umělecké ani intelektuální ambice, v hodnocení se tedy nutno zaměřit na to, o co u tohoto a podobných filmů jde - na řemeslné zpracování audiovizuálního obsahu za účelem strašení a děšení publika - a zde jsem prostě očekával víc.. Na filmu jsem byl v kině (jako oběť masové reklamní kampaně), kde hlasitost a 3D značně umocňují "děsící prvky" filmu, přesto jsem se bál jen velice velice málo...Film sice i přes stokrát ohranou zápletku nenudí, ale ani výrazně neděsí. Že jsem se nebál já, bych mu odpustil, ale vzhledem k tomu, že celý film dokonce vydržela sledovat i moje žena, která strašidelné scénky prostě nezvládá a hlavu vyděšeně schovává pod polštář již u napínavějších scén z filmů pro děti, musím konstatovat, že potenciál filmu se rozhodně nepovedlo využít tím nejděsivějším způsobem. Filmy tohoto žánru jsou si podobné jako vejce vejci a ani Ghoul nic nového nepřináší. Jako pozitivum lze vnímat, že se jedná o český film, který se v rámci tohoto úzkého žánru opravdu vyrovná filmům zahraničním - bohužel však filmům spíše horšího průměru. Návštěvu kina tedy sice doporučit nemohu, ale režisérovi přeji, ať mu promítání v USA přinese dostatek peněz na to, aby to příště zkusil znovu, jinak a hlavně lépe.

Poslední hodnocení (347)

Amores perros - Láska je kurva (2000)

23.01.2016

Kobry a užovky (2015)

23.01.2016

Ghoul (2015)

23.01.2016

Přátelé (1994) (seriál)

22.03.2015

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) (S10)

22.03.2015

Jistě, pane premiére (1986) (seriál)

22.03.2015

Jistě, pane ministře (1980) (seriál)

22.03.2015

Černá zmije - Černá zmije IV (1989) (série) (S04)

22.03.2015

Hitlerovi muži (1996) (seriál)

22.03.2015

Reklama