Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama

Zajímavosti k filmům (27)

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Oficiální soundtrack, obsahující prodloužené symfonické verze filmových melodií, byl nahrán Českou filharmonií.

Zahrada slov

Zahrada slov (2013)

Yukinin mobil se náramně podobá poslední generaci smartphonů Sony Ericsson pod označením Xperia neo.

Kud Wafter

Kud Wafter (2020)

Anime film byl zafinancován předem formou crowdfundingu, který byl zastřešený přímo pod společností Visual Art's, která vlastní práva k původním videohrám. Původní finanční cíl, 30 mil. jenů, byl vybrán za šest dní od spuštění kampaně. Jako maximální strop byla určena částka 60 mil. jenů (zhruba 12,2 mil. Kč), která se vybrala za další dva měsíce. To umožnilo vzniknout plnohodnotnému kreslenému filmu s běžnou stopáží. Jména přispěvatelů jsou uvedena v závěrečných titulcích. Díky této formě financování byl film uveden, navzdory trendu odkládání premiér, v listopadu 2020, neboť globální pandemie nepostihla rozpočet určený pro jeho vznik.

Planetarian: Čísa na hoši no jume

Planetarian: Čísa na hoši no jume (2016) (seriál)

Hvězdný projektor v planetáriu vychází z projektoru ZEISS druhé generace, který je průvodkyní Yumeni nazýván jako „paní Jena“. Jedná se o referenci na německé město v Durynsku, kde byla r. 1846 založena Carlem Zeissem firma ZEISS, výrobce přesných optických komponent a přístrojů.

Akane Maniax

Akane Maniax (2004)

Jedná se o přímé pokračování seriálu Kimi ga Nozomu Eien (od r. 2003) a spojku mezi univerzy zmíněného seriálu a videohry „Muv-Luv“, jež anime adaptaci už postrádá. Obě videohry pochází od vývojářů ze studia âge.

Air - Mači

Air - Mači (2005) (epizoda)

V epizodě, kde Yukito nese Kano oběd do školy, vyptává se Yukito trojice děvčat, kde by mohla být. Všechny tři (Tsukimia Ayu, Minase Nayuki a Sawatari Makoto) jsou hrdinkami seriálu Kanon (od r. 2006).

Černá bible - Only Version

Černá bible - Only Version (2005) (série)

Původně jde o speciály, které vyšly jen v Japonsku v limitované edici, avšak o pár let poté byly spojeny do ucelené kolekce minipříběhů a znovuvydány ve Spojených Státech.

Černá bible - Gaiden

Černá bible - Gaiden (2002) (série)

V první epizodě má Hiroko v ruce knihu s názvem „Grimoreum Verum“. Jedná se o knihu, ve které jsou popsány základní čarodějnické praktiky.

Černá bible - Gaiden

Černá bible - Gaiden (2002) (série)

Ve druhé kapitole se Hiroko a Nami baví o Valpuržině noci. V Česku ji známe jako noc, kdy pálí čarodějnice a spadá na 30. dubna. V tuto dobu se čarodějnice domlouvají se silami temnoty, které jsou právě v tento čas nejsilnější.

Černá bible - Série 1

Černá bible - Série 1 (2001) (série)

Hned v počátku první epizody je v latině citován Exodus; jedna ze stěžejních knih Starého zákona. Odkazuje na 22. kapitolu, konkrétně na verše 18–20.

Refrain Blue

Refrain Blue (2000)

Ve třetí kapitole je zachycen pohled na první stránku novin, kde je oznámena havárie letadla společnosti Air France. Podle ilustračního obrázku jde o odkaz na leteckou katastrofu nadzvukového letounu Concorde, který havaroval čtyři měsíce před vydáním této epizody.

Reklama