Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Hudební
  • Sci-Fi

Recenze (191)

plakát

Pravá blondýnka (2001) 

A hele, člověk by čekal ..čovinu typu Charlieho andílci nebo cokoli kde hraje Cameron Diaz a ono je to celkem vtipné. Klasické atributy "blondýn" jsou použité jako odzbrojující ironie, Reese Whiterspoon je kočka a celé to má hlavu a patu. Asi jediný "blondýnovský" film, který kdy dokoukám, ale dobrý :) Nebere se to vážně, tak proč ne?

plakát

Greatest Flix II (1991) 

Nevím, jestli bych si dneska ještě druhou várku "sebraných klipů" od Queen záměrně pouštěl, ale rozhodně by to bylo daleko zábavnější pokoukání než "jednička" a dokonce by šlo o jeden z nejlepších souborů videoklipů nějaké kapely, jaké kdy vznikly. Bližší vzpomínky u jednotlivých položek, takhle aspoň tuna nostalgie na devadesátá léta, kdy jsme objevovali hudbu, nahrávali videa z hitparád a pak si je přehrávali na propojených videomagneťácích. A samozřejmě na "polské originálky", které byly cenově dostupné, polské obchody nabízely to, co se u nás nedalo sehnat a většinou kazety byly i nahrané, i když občas si člověk přivezl i prázdnou pásku :) Jo jo, to tenkrát byly v pohraničí časy!

plakát

Greatest Flix (1981) (TV film) 

Zlaté časy VHS-ky, kdy jsme tyhle klipy a hlavně písničky Queen hltali pořád dokolečka. Dneska mě první část klipografie Queen moc nebaví, ono je to vlastně pořád to samé dokolečka (kapela hraje na pódiu), ale nostalgie je potvora a kdybych ještě zprovoznil staré video, dokázal ho zapojit do televize a videokazeta ještě nebyla úplně popraskaná, asi bych se občas nechal unést a tuhle sbírku si přehrál. Ale vzhledem k tomu, že všechny tři výše uvedené technické požadavky jsou už asi neřešitelné a z DVD-čka by to nebylo ono, zůstane u vzpomínek. Že to ale tenkrát byly časy!

plakát

Queen ve Wembley (1986) (koncert) 

Dobrý záznam koncertu Queen s tím, že to samé z Budapešti mě baví mnohem mnohem víc! Proč, to nevím, ale prostě je to tak!

plakát

Queen v Budapešti (1987) (koncert) 

Dokonalý záznam koncertu z posledního turné Queen. Z téhle světové šňůry vzniklo záznamů několik a teoreticky by měly vyznít všechny podobně, ale oproti známějšímu koncertu Queen ve Wembley má pro mě Budapešť daleko větší drive i osobitost. Nevím, čím to je, snad záběry na šťastné Maďary, kteří se konečně dočkali (oproti Anglánům, kteří se ve Wembley "jen bavili"), snad tím, že Queen v Budapešti prošli i československými kiny v době, kdy se to jinak moc nesmělo, snad dojemným okamžikem, kdy Freddie Maďarům zazpívá jejich národní písničku a jim tryskají slzy jak krokodýlům, nevím. Ale jestli živák Queen, tak rozhodně a pokaždé tenhle!

plakát

Queen & David Bowie: Under Pressure (1981) (hudební videoklip) 

Under Pressure je obecně považována za jeden z nejlepších momentů Queen, za mě ale na tak dobrou kapelu jen lepší průměr. Klip je ale hodně slušný, střihy různých demolicí s prastarým upírem Nosferatu jsou zábavné a tak je lepší trojka nakonec pořádně zasloužená!

plakát

Queen: Bohemian Rhapsody (1975) (hudební videoklip) 

Ve své době naprostý přelom jako po hudební, tak po vizuální stránce. Klip složený z koncertních sekvencí, různých psychedelických záběrů a samozřejmě kapely v různých fotografických pózách dnes pochopitelně vyznívá hodně staromódně, muzika naopak nezestárla ani o den, což je skoro až neuvěřitelné, vzhledem k tomu, že má čtyřicet let a je starší než já. Ale tak už to u legendárních počinů bývá. Videoklip by mě dnes jako patnáctiletého asi nezaujal, ale do klasiky se nekope a tak míň než čtyři hvězdy prostě dát nejde!

plakát

Queen: We Will Rock You (1978) (hudební videoklip) 

Vlastně druhý klip s úplně stejným vizuálem jako Spread Your Wings, oba evidentně natočené najednou, ale vzhledem k povaze We Will Rock You zaměřený na rytmiku, muzikanti si užívají mlácením do rytmu čímkoli do čehokoli a baví se jako správná rock´n´rollová parta. V tom zimním hávu z Hyde Parku na mě We Will Rock You působí rozhodně sympatičtěji než jako kulisa pro různé fotbaly nebo "zábavné" estrády, na kterých We Will Rock You zazněla asi miliardkrát.

plakát

Queen: Spread Your Wings (1978) (hudební videoklip) 

Jeden z lepších "živých" videoklipů Queen. Kapela hraje ve vymrzlém Hyde Parku jednu ze svých nejlepších písniček. Na video se dobře kouká a když to není jeden z dvaceti podobných "živých" videí v řadě, není to žádná otrava. Takže tak!

plakát

Queen: Crazy Little Thing Called Love (1979) (hudební videoklip) 

Scénická lahůdka, která ve své době musela vzbudit pořádné reakce. Rock´n´roll jako dělo, kůže, motorky, tanečníci nabití sexualitou, do toho Freddie naprosto ve svém bláznivém teatrálním světě. Kde tohle uvidíte?