Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (334)

plakát

Pták na drátě (1990) 

Nedávná televizní repríza tohoto filmového snímku mne vrátila o řadu let nazpět v pozitivním slova smyslu. Objektivita na prvním místě: Rok 1990, Goldie Hawn, Mel Gibson, David Carradine. Absolutní záruka vyvážené komedie a akce. Na nějaké označení Thrilleru zde zcela zapoměňte jako na loňský sníh. Protože Thriller to rozhodně není ani co by se za nehet vešlo. O akci a komedii jde především. A těch se divákovi dostáva plnou měrou zvláště zásluhou Goldie Hawn. Subjektivně: Goldie Hawn nekompromisně patří mezi mé oblíbené herečky kam mi až má paměť sahá. A dle mého názoru zcela právem. Komedie, v nichž dostala jednu z hlavních rolí vždy byly zárukou humoru a excelentního hereckého výkonu. Shrnuto: Velká výprava, mistrně zvládnuté herecké výkony, akce střídá humor a k tomu se dokonale prolínají tak, jako kdyby k sobě vždy patřily. Na scénaři pracovali sice tři scénáristé. Ale zde výjimka potvrdila pravidlo. K čemuž možná přispěla i doba a rok, z něhož snímek pochází. Pakliže se i po více než třiceti letech od natočení tohoto snímku rozhodnete pro večer s komedií, sáhnutím po Ptáku na drátě rozhodně neuděláte chybu. 80% hodnocení.

plakát

Ztracené město (2022) 

Inu, inu. Na dobrodružství zapomeňte, milí diváci. V každém případě nikoho z nás nemohla Sandra Bullock zklamat ve své komediální poloze, ač je i mistryní vážných rolí. Channing Tatum skvěle sekundoval. Daniel Radcliffe za nimi pokulhává, ale statečně se drží kam až mu jeho postava ve scénáři dovoluje. Brad Pitt zde pouze zahraje několik štěků, čímž jeho veškerá role končí. Nicméně, je-li libo komedii s akčními prvky, pak lze s čistým svědomím film doporučit. Herecké výkony obou hlavních protagonistů jsou zárukou nejedné velmi zábávné chvíle. Vydařená výprava, nádherné scenérie, velmi dobrá animační a triková práce. Nicméně, objektivita je na prvním místě. A tak v žádném případě neočekávejte žádný velkofilm, ani příliš dobrodružného zaměření, které je divákům slibováno. Zde opět bylo vsazeno na velká a slavná herecká jména. A jak již jsem uvedla, nejsem příznivkyní snahy sázet v obsazení na ně tam, kde scénář zůstal v podroušeném stavu patrně alkoholohového opojení. Shrnuto: Jako poměrně zdařilou komedii lze tento filmový počin ohodnotit 60%.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Ač je povinností filmových, tak jako knižních kritiků, zachovávat objektivitu, u některých snímůků je nutné diváka upozornit i na subjetivní dojem či obhájení vlastní kritiky. Subjektivní pocit z tohoto Marvelovského počinu je pro mne konsternování. Konsternování ze zpracování scénaře. Vždyť postačilo uchopit prvotní podstatu psychicky otřesené, zahořklé a zklamané Wandy Witch ( ne nepochopitelně), spojit se závěrem snímku, a div se světe, rázem bychom měli patrně první krátkometrážní film ze světa Marvelu. Objektivně pro diváka vzato: Po vizuální, animační a trikové stránce jeden z dalších Marvelovských skvostů. Tzv. Multivesmír, či správně Pararelní vesmíry, na jednu stranu nabízejí nekonečné možnosti pro svět Marvel a jeho další rozvoj. V tomto bodě je však nutno se zastavit. Tam, kde vzniká prostor pro téměř nekonečné množství budoucího rozvoje a možností, je potřeba přihlédnout ke skutečnosti, že prolnutí Paralelních vesmírů nemusí být zdaleka ku prospěchu ve všech směrech. Vzpomeňme na Avengers: End Game. Paralelní vesmír nabízí rovněž téměř bezpočet variant závěrů. Včetně Thanose, a dalších a dalších postav. A snaha vytěžit z Paralelních vesmírů pouze pozitiva, je v takovém okamžiku postavená na hlavu. Nemluvě o popření zákonů Teorie chaosu.  Avšak, pro tento snímek ze světa Marvelu nepředbíhejme. Doufejme, že bude zachována hlava a pata i dalších snímků a nedojde k poměrně zbytečným odbočkám jako v případě některých "hrdinů". Shrnuto: Vizuálně excelentní, herecké výkony nezklamaly ani tentokráte, dějová linie za nimi však kulhá na obě nohy a místy příběh sám šilhá příčinou scénaristů, jenž ne dvakrát šťastně chopili se předlohy. Ano, režisér Sam Raimi rovněž zdárně snímek ukočíroval bez toho, aniž by se celý snímek nepřevrhl na nemálo výmolech, jemuž mu sami scénaristé připravili. Výkon protagonistů, práce animátorů, otěže v rukou Sama Raimiho leč postačují na hodnocení dotýkající se alespoň konečky prstů 60%.

Poslední hodnocení (887)

Pták na drátě (1990)

10.07.2022

Ztracené město (2022)

10.07.2022

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

10.07.2022

Tísňová linka - Paranormal 911 (2019) (seriál)

10.07.2022

Strašidelné nemocnice (2018) (seriál)

10.07.2022

Kostka 0 (2004)

10.07.2022

Vlk (1994)

10.07.2022

Hypnotic (2021)

10.07.2022

Lov (2020)

10.07.2022

Reklama