Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (334)

plakát

Crucible of the Vampire (2019) odpad!

Děsím se... nikoli však díky snímku jako takového, ale toho co představuje... už si nevzpomenu ani na název snímku na upíří téma s bratrem Julie Roberts, Petrem. Ale i ten byl - a to nevěřím tomu, že to zde skutečně uvádím - o stupeň výše než tato ptákovina (tímto se omlouvám veškerému ptactvu)... Copak už neexistuje žádný scénárista, režisér a filmové studio, které by byly schopny zpracovat tento žánr do filmové podoby tak, aby minimálně šlapal na paty snímkům s mnohem starším datem? Ano, i herecké hvězdy, či spíše Paní a Pánové se zaslouženě psaným velkým "P", se odebírají stále častěji do "dalšího života, Na věčnost, do Věčných lovišť, na Západ," nebo jak se komu zlíbí... Ale cožpak to znamená, že "nevychovali" další důstojnou generaci herců a tvůrců? Patrně ne... Nemám ani chuť se tímto snímkem více zaobírat. Škoda filmových pásů, které mohly být použity jinde a lépe... Odpadkový koš, prosím!

plakát

Skleněný (2019) 

Režisér si napíše scénář...to bych pochopila. Že se pokusí o volné pokračování v tzv. "nepřímo navazující formě", to chce mít dobrý podklad, velmi dobrou představu o ději a s tím vším s ním spojeného... to bych pochopila také, ač se jedná o vysoko vloženou sázku do pomyslné rulety Tvůrčího kasína... Sama jsem učinila tento krok také, kde jsem se chopila mé dříve vydané knihy, a na základě provázanosti historických skutečností napsala po vydání mého dalšího titulu, velmi volné pokračování knižního díla Eleonora ze Schwarz...čtenáři již vědí, kterým je Ve stínu sl... Třásla jsem se před profesionální knižní kritikou i recenzemi čtenářů jako ratlík v dešti. Tento Vabank, který může skončit autorovým propadem nebo ho postrčí ještě výše. Po přečtení prvních reakcí profesionálních knižních kritiků jsem málem upadla do mdlob. Ovšem z uvolnění a tlesknutí si dlaněmi. Dle nich se mi tento Vabank vyšel více než dobře. Čtenář, který má jednu knihu, nepozná, že mu schází jiná. A ten kdo již první má a koupil si i druhou, měl rázem pokračující příběh. Ale každá z knih si přitom vystačí sama... Tento Vabank prý vyjde pouze 5-9% autorům... Žel Bohu, M. Night Shyamalanovi se tento Vabank nezdařil tak, jak zamýšlel, a pomyslná kulička rulety se usadila na jiném čísle, než na jaké vsadil... To tvůrčí svět neodpouští! A neodpouští ani byť jen trochu náročnější divák. A o něj jde především! Z pohledu jedné i druhé strany nemohu s čistým svědomím jinak: 20% za snahu...nikoli za snímek.

plakát

After: Polibek (2019) 

Když chce někdo natočit film podle knižní předlohy, měl by s takto náročnou prací mít zkušenosti. Jak si mohla scénáristka dovolit takto se odklonit od autorského textu knižního díla, a režisérka se postarat o totální herecký otřes, který dokonala nedokonalými scénami, to už je na posouzení zdravého úsudku a vizuální představivosti, která je taktéž i pro práci režisérů nezbytnou, především autorky knižního díla, s jejímž duchovním vlastnictvím bylo takto zameteno... 20% za jisté scény, kterých lze ve snímku napočítat na prstech jedné ruky a označit alespoň jako průměrnými...

plakát

Stín (2018) 

Co z krásné a velkolepé kostýmní výpravy, co z méně či více známých hereckých tváří, když celý scénář stojí za dvě věci?! Režisér Zhang mne už zvedl spravedlivou zlobou nad jeho nesmyslnou Velkou čínskou zdí. Každý si zaslouží druhou šanci a jala se shlédnout tento snímek... Tentokrát mne z křesla nezvedl. Tentokráte jsem již po cca. 30 minutách měla hlavu bezmocně položenou na stole a po hmatu prsty rukou šátrala po krabičce cigaret a zapalovači, abych se uklidnila... Marně. Kde nic není, ani Smrt nebere. A proto se domnívám, že režisér Zhang se tak bát mozkové mrtvice opravdu nemusí... 20% a Hvězda pouze za výpravu.

plakát

Space Battleship Yamato (2010) odpad!

Nu, Saké je stejně zrádné, jako naše Řecké Ouzo. Jazyk pohladí, hrdlo zahřeje, a zdánlivě je pijan stále střízliv i po páté či či šesté skleničce (v případě Saké pohárku). Avšak, když se pijan pokusí poté vstát, náhle a bez varování je v lepším případě sražen zpět na židli, v horším na tvrdou zem.... A jelikož nesnesu nelogičnost a povrchnost, jimiž tento snímek překypuje tak, jako těsto ve známé pohádce Hrnečku, vař! V mých očích tvůrci popíjené Saké knokautovalo k zemi celý film... Tlakem vody a salinitou oceánu se pozvolna rozpadající vrak Yamato na jeho dně, mít oči a rozum, patrně by se jí i zbývající hlavně dělových věží zapletly do sebe, vidouc tento snímek... Ne, takto sci-fi prosím ne! Odpadkový koš a už o tom nechci nikdy nic více slyšet...

plakát

Favoritka (2018) 

Velký důraz na výpravu, nezvyklá hudba k takovému snímku, herecké výkony hlavních protagonistek někdy k zešílení, někdy na Oskara. Inu, chudí touží po bohatství. Bohatí po moci. Mocní po moci absolutní. A pouze moudří touží po klidu... Moc moci může se stát nemocí, na kterou zemře i panovník. A ten kdo se klaní před mocí, která nevede ke štěstí a dobru pro druhé, brzy pochopí a pocítí, jak se z každé jiné moci rodí otroci. Ti skuteční, i ti bohatí budou si rovni. Zbaveni svobody mocí, která vede pouze ke zkáze... Ač podáno s humorem, špetkou nadsázky a sdělením ukrytým mezi řádky slov - mnohdy i zbytečně vulgárními, tak jako některé scény, je nám podáno svědectví o všem, co jsem uvedla výše... 80% a 4 Hvězdy.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Luky, děkuji za Tvou kritiku k tomuto snímku, s níž jsi mne předběhl, a to je jen dobře... Já bych tady o něm napsala celý článek a nakonec bych tak či onak skončila u termínů: Excelentní, brilantní, dokonalé, historicky přesné, atd... Takže mnou zcela vyjímečně udělovaných 100%, 5 hvězd zlatem se blýskajících...

plakát

The Russian Bride (2019) 

Přežít...přežít...přežít... či nepřežít, to je oč tu běží. V posledních měsících jsme přežívali útok medvěda a pomstu synovy smrti, žraločí madam, jenž namísto tunám velrybího tuku se stala závislou na ulovení kostnaté surfařky. Přežívali jsme domy hrůzy, Haloweenského magora, jehož smrt je opět nejistá, přežívali jsme džungli... A víte vy co, proč si nepustit Animal planet s reálnými pořady: Málem jsem to nepřežil, Když zvířata zaútočí, Přežili jsme!, nebo nepřepneme na Crime and Investigation, a neprožijeme skutečné příběhy a případy Pronásledování, Domy hrůzy, Vybrala si mě smrt, či na CBS Reality na Manželky s nožem??? ... Namísto toho sledujeme filmovými studii více či méně povedené a nám nabízené snímky, které v 90% případů v těchto žánrech, vedle těch skutečných, prostě neobstojí... A co tedy s Ruskou nevěstou? Rusové by na to odpověděli: "Nu, eto zhizn'! Odin den' tak, a drugoy den' inache." ... Zkrátka, potenciál filmu se ztratil kdesi mezi druhou a čtvrtou skleničkou whisky scénáristy a režiséra v jedné osobě. Táhne nás něčím, co se na světě děje dnes a denně, aby závěr z nějakého náhlého osvícení mysli vytáhl na důstojné hororové zakončení... No, jak tedy snímek objektivně ohodnotit tak, aby ty, kterým stačí nemnoho neodradil, a ty, kteří čekají více, nebyli zklamáni?... 50% a tedy 3 mírně rzí napadené hvězdy...

plakát

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 

První díl, zkrátka excelentní. Druhý díl v mnohém překonal díl první, leč v mnohém také nikoli. Oba tak zůstaly excelentními... Nicméně tento třetí díl přiškrtil vše, co nabízely oba předchozí díly dohromady... Kapitánka Erika? Jděte do háje zeleného... Parní konzerva Van Helsing? Humorného nic. V háji s Erikou jim bude dobře... Souboj hudebních skladeb matoucích tzv. Krakena pocházející z Atlantidy? Ne, k smíchu nic... Co vrací úsměv na rty? Děda Vlad v plavkách, pronásledován obdivnými pohledy (mých sester) čarodějnic. Rodina "strejdy" Helmuta v podobě demoliční čety jejich potomků v dětském koutku a náhle volné chvíle pro Helmuta a jeho paní (to už bylo řádné procvičení bránice). Rybí členové posádky a samozřejmě, nezapomenutelná Macarena... "A Haj!" :D ... Přesto, předchozím dvěma dílům sotva šlape na paty... 60% a Tři hvězdy.

plakát

Potomek (2019) 

Mnozí filmoví kritici shrnuli své názory již předemnou... Sama za sebe pouze dodávám: Slibuje-li trailer minimálně příjemnou podívanou, připravte se na zklamání.... Nesmrtelnost duše jest prokázanou. Reinkarnace začíná být býti přijímána i těmi největšími vědeckými nadutci... Proces probíhající mezi výměnou vozidel (rozuměj: tělesných schránek), je však mnohem komplikovanější. Ano, novorozeně získává duši až spolu s prvním nádechem. Nicméně, dvě duše v jednom těle nemohou být, a to za žádných okolností. A žádná duše nemůže změnit konečné rozhodnutí jiné duše, pakliže se tohoto Nejvyššího Božího zákona o Principu svobodné vůle nerozhodne vzdát sama! V tomto se tvůrci filmu dopustili fatálního pochybení.... Měla jsem sto chutí poslat snímek do Odpadkového koše... Nicméně, divák neznalý těchto skutečností, může být spokojen. Byla bych pokrytcem a nikoli filmovou kritičkou, kdybych tuto skutečnost nevzala na vědomí... Rovněž výkon malého klučiny v tomto potemnělém snímku, byl excelentní a přesvědčivý.... Tyto skutečnosti vedou k jedinému možnému hodnocení za mou osobu: 40% a Dvě hvězdy.