Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

Skrytá touha v mnohých z nás, a nejen u žen, podaná famózním způsobem v podobě černé komedie. Ta však plíživě dodává jako hadí syčení v Ráji: Pozor na to, co si přejete. Mohlo by se vám to splnit. Ale za důsledky nikdo neručí... Dvě mé favoritky mezi stálicemi stříbrného plátna předvedly výsostný výkon a i odlehčené podání jinak stále "akčního" Bruce Willlice velmi potěšilo. A věta: "Vždycky sem si přála do Tebe vidět." U mne vyvolává salvu smíchu na nu scénu i po letech... Dokonalá ukázka toho, že lze dělat komedie bez vulgarit, pobíhajících nahotinek atd.. Jen to chce míti více v hlavě. A to se zde režiséru Robertu Zemeckisi i oběma scénáristům opravdu povedlo. 85% a tedy 4 hvězdy superior bez debat.

Největší showman

Největší showman (2017)

Hugh si tento snímek v Hollywoodu doslova vydupal i se slovy, že je mu jedno kolik vydělá nebo prodělá. Ale že musí být natočen, aby světu opět připomenul starý odkaz a společnosti nastavil zrcadlo... Hugh, vždy jsi byl a stále jsi mou platonickou láskou. Nicméně, tento Tvůj naplněný, k naprosté dokonalosti a ryzosti srdce dovedený skvost zastiňuje muzikály jako Chicago nebo Moulin Rouge zcela po právu... I jako žena se před Tebou skláním s plným vědomím toho, že ještě v době natáčení písní jsi bojoval opět s rakovinou kůže. Objevil jsi skrytý poklad v podobě Kealy Settle, a píseň This is me! pro ni, nebo obě sobě navzájem byly stvořeny... Jak jsem si mohla přečíst ve stovkách komentářů, které měly tisíce souhlasně zdvižených palců či srdcí, tato píseň nejen tisícům lidí navrátila sílu dál bojovat se životem a v životě, ale mnoha dalším zabránila v konečném sáhnutí si na vlastní život... Dnešní povrchní společnosti, kde falešná krása, diktát udržení si mladistvého a krásného vzhledu za jakoukoli cenu, kde i mírná fyzická odchylka nebo jizva po operaci srdce jsou stigmaty zavírajícími většinu dveří a nechutně hloupých pohledů nadutých a empatii postrádajících osob se zakrnělým mozkem a kusem ledu místo srdce, nastavuje zrcadlo... Nekompromisní zrcadlo společnosti, která stále rychleji ztrácí lidskost, přirozenost, a obává se ve své hlouposti všeho, co je jen trochu jiné. Co jen trochu vybočuje z toho, co je dnes požadováno, očekáváno a vyhledáváno: Falešná modla dokonalosti... Povrchní dokonalosti, která neexistuje... "So look out, because here I come. And I do no apologize!" Bez dalších slov, bez dalších diskuzí: 100% a plných 5 hvězd!!!

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Realita dnešního světa? Žel Bohu, ano. Snímek je zdrcující pravdou o nás samotných, lidech. O moci, chtíči, neuvědomění, kdy je třeba z kolotoče vyskočit dříve, než-li bude příliš pozdě, a samozřejmě surově odhalenou realitou zbrojního průmyslu. Toho průmyslu, kde si mocipáni a mocidámy nechtěj ušpinit ručičky. A tak to nechají za sebe udělat jiné. Toto je skutečná smlouva s Ďáblem. Za mne naprosto vyjímečně udělovaných 99,9% a tedy 5 hvězd bez debat. PS: Závěrečný epilog doporučuji přehrát si alespoň tolikrát, dokud neproninkou jeho slova a odkaz hluboko do vaší mysli.

Zkrocená hora

Zkrocená hora (2005)

Jak popsat slovy film, jehož psychologický odkaz nastavuje zrcadlo nám všem. Nejde zde jen o lásku mezi dvěmi muži. Především nám děj sám ukazuje vlastní neschopnost vcítění se, tolerance a intolerance. Strachu ze všeho, co se podle jakých si nikým nestanovených měřítek vymyká tomu, co považujeme za normální. Tato vtíravá a mrazivá otázka nebyla nikdy zodpovězena. Kdo určuje principy morálnosti? Kdo nám dává právo soudit, aniž bychom měli být sami souzeni? Příroda sama zná homosexualitu: Šimpanzi Bonobo, delfíni, psi, lvi, atd.. Zná i transsexualitu u některých druhů ryb, želv, krokodýlů i hadů. Jestliže ve společnosti chybí dominatní samec či samice, ten nejdominantnější zkrátka změní své pohlaví, a tím je problém vyřešen. My jsme součástí přírody. A přesto jsme i její největší hanbou. Jiné živočišné druhy netrpí předsudky, nenávisti, nutnosti nasazovat si masky, aby je jejich společenství přijalo. A právě onu nutnost přistoupit na hru masek, velmi hořkou a bolestnou nám v plné síle dává "sežrat" toto dílo. Snad nejsmutnější část nastává v okamžiku, kdy Jackovy rodiče po jeho násilné a nesmyslné smrti navštíví Ennis. Sdělení Jackova otce, že celých 20 let jim Jack říkal, že na ranč přivede i Ennise, a dají zase ranč do pořádku, je naprosto drtivé. Neboť až v tento okamžik si Ennis Del Mar v plné síle uvědomuje, že Jackovi rodiče o jejich vztahu celých 20 let věděli a nic proti němu neměli. 20 promrhaných let, dvě zničené rodiny a zpřetrhány vazby. A proč to vše? Obavy z předsudků a možných důsledků. Film Zkrocená hora přináší mnohé k zamyšlení. A nikoli jen nad hlavními postavami. Přináší také poselství nám. Té většinové společnosti, nemocné chorobami, jejichž jména jsou netolerance, neschopnost empatie, falešné a hloupé předsudky. Poselství tohoto filmu by nemělo být nikdy zapomenuto. Proto plným právem celých 5 hvězd, a má poklona a úcta tvůrcům i protagonistům filmu.