Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Tento seriál dokázal to, co se podaří jen málokterému z posledních let. A to - v dobrém slova smyslu - vyrazit mi dech a pevně uchopit mou mysl natolik, aby se během jeho sledování oprostila od každodenních starostí a bohužel stále méně radostí. Ačkoli první série seriálu ještě nademnou neměla tuto krásnou moc, druhá už ji nabývala. A konečně třetí série mi pomyslně vykouzlila úsměv na rtech i na duši jako ženy i jako spisovatelky a autorky. Zcela mne rovněž svým hereckým talentem ohromila Eva Green, kdy především na její a jí podané roli Vanessy Ives stojí a padá z mého pohledu vše. Až daleko za ní jí v tomto maratónu dobíhá postava Victora Frankesteina v závěsu za ním hned s panem Chandlerem. Timothy Dalton po mne vždy byl průměrný herec, u nízkorozpočtové remaku Kleopatry to jen potvrdil. A ani zde nemohu nalézt pevnou půdu pod nohama pro jeho roli. Je pro mne jen jakýmsi spojovacím článkem. Postavu Doriana Graye zde považuji za nadbytečnou a chybovou ve smyslu původního díla. Dorian Gray již byl v této době dávno konfrontován se svým autoportrétem, o což se postaral jeho zhrzený milenec. Duchovní propojení s obrazem tak zařadilo zpětný chod, a zatímco obraz nabýval své původní podoby, Dorian Gray ztrácí svou nesmrtelnost i půvab a konečně jej dohání smrt, kterou tak dlouho obelstíval. Leč dobrá, jedná se o jinou tvorbu, jinou verzi a jeho postava je také přijata, ač se subjektivně domnívám, že by se bez ní seriál obešel. Nuž, Eva Green coby Vanessa Yves nastavila laťku tomuto dokonale dobovému Viktoriánskému Londýnu, zahaleného ve smogu, mlhou z Temže a vynikající výpravě, laťku velmi vysoko. Pevně věřím, že se jí podaří jí ještě udržet, ne-li ještě malinko pozdvihnout. Za mne 90% a tedy hodnocení hvězd 4+ .

Vikingové

Vikingové (2013)

Kdo porovnává tento seriál, nad kterým visí Damoklův meč v podobě držení se historických skutečností a událostí, včetně osob, se seriálem ryze fantasy Hra o Trůny, který má na rozdíl od Vikingů naprosto otevřenou hrací plochu bez omezení, toho lze pojmenovat ptákem Dodo, čili Blbounem Nejapným. Neb nerozumí tomuto diametrálnímu rozdílu! Ač jsou oba seriály klenoty prvních dvou dekád nového tisíciletí, nelze je poměřovat! Neboť náročnost omezení rozmachu scénáře historickými fakty, je neporovnatelná s tvorbou seriálu z oblasti fantasy... A tak se stalo, že Vikingové jsou Modrým Měsícem (nejdražší démant), a Hra o Trůny je Cejlonským Fénixem (Nejdražší rubín barvy Holubí krve).... Každý z nich patří mezi nejvzácnější a nejdražší. Ale každý z nich, je pánem svého druhu drahokamů... Proto zde, s čistým svědomím, mohu udělit vzácných 100%, a tím plných 5 hvězd... Tak jako u hodnocení seriálu Hra o Trůny :o)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Mé hodnocení tohoto seriálu v písemné formě, je k nalezení u mého hodnocení seriálu Vikings. I zde, s čistým svědomím, zcela vyjímečně mnou udělovaných 100%, a tedy 5 zlatých hvězd.

Lucifer

Lucifer (2016)

Inu, inu...není dobré hodnotit dle prvního dojmu. Leč jsem zůstala (vcelku příjemně) u shlédnutí pilotního dílu s čelistí pokleslou a zapomenouce mrkat, pilotní díl je o přilákání diváka. A aby nezačala sledovanost klesat a představenstvo dané televizní stanice neposlalo k šípku seriál Lucifer stejně rychle, jako dopadl seriál The Messangers nebo Ascension, budou se mít scénaristé co otáčet. Laťku si totiž hned pilotním dílem dali poměrně vysoko... A ač u tohoto seriálu přimhouřím oči a nechám se ráda unést do virtuálního světa stvořeného z faktických nemožností, přehmatů a blábolů zcela vyjímečně bez skřípání zuby, ale s úsměvem, jedna věc mi tam prostě nesedí a světě zboř se, pokud se mýlím: Jaký anděl "Amenadiel"?! A z postavení cherubína a ani serafína by si proti prvnímu a zároveň poslednímu archanděli archandělů ani - takříkajíc - neškrtl. Sražen z Nebes byl "nejsvětějším knížetem Nebeských vojsk" archandělem Michaelem a to ještě z Boží vůle. Čili "vyskakovat" si na Světlonoše, též Jitřenku, by mohl pouze některý z Archandělů (doslovný překlad z řečtiny - Boží posel) a těmi jsou: *Azrael (archanděl smrti - současně také zla), **Gabriel(překlad - Boží síla), Haniel a Oriefiel (poslové dne a noci - Bible naznačuje pvní pohlavní dimorfismus právě u nich. Jsou zde náznak pro ženské pohlaví), Metatron (archanděl Boží moudrosti - její posel), ***Michael (překlad - Bohu podobný), Rafael (překlad - Bůh uzdravuje) Raziel (překlad - Výjev Boží moudrosti), , Uriel(překlad - Průvodce). *Azraelovo místo není zřejmé. Dle výkladu Bible a Talmudu, byl svržen s dalšími padlými anděli. Nicméně, jeho povaha je dvojaká. Vystupuje jako démon(padlý anděl) Zla, ale rovněž jako Bohu poslušný a láskyplný Anděl smrti. ** a *** Gabriel a Michael byli dle Bible i Talmudu těmi, které Bůh povolal ke zničení Sodomy a Gomory. (!) Právě zde se naprosto dokonale drží výkladu obou nejposvátnějších knih lidstva úspěšný seriál - Dominion. Proč tak prozatím není náznaku v seriálu Lucifer, je otázkou. Odpověď by mohla být: Seriál je mysteriózní krimi-komedie, který je nezbytně nutné brát s nadsázkou. Hodnocení: Na základě výše uvedeného posledního souvětí tak seriálu - prozatím, uděluji subjektivně 75% a tedy krásné 4 hvězdy.

Expanze

Expanze (2015)

Djkoma vystihl do značné míry mé vlastní pocity a dojmy z tohoto seriálu. Jen dodám, že paradoxně - dle očekávání mnohých -, druhá série nesundala nohu z pomyslného scénářového pedálu plynu, ale stlačila ho téměř až na podlahu.... Stále pouze trochu pokulhává animace a trikové efekty... Podobně jako Kelišová, když se snažila doběhnout ujíždějící vlak: "Pro Krista Pána zastav! Musím k doktorovi do Volyně. Mám na třikrát zlomenou nohu!" ... Tedy: Působí občas až humorně. Noblesní a herecky vždy excelentní Shohreh Aghdashloo (pozn. V moci ďábla jako doktorka Adani), je jen třešničkou na dortu...