Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (14)

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Asi jsem fakt starý, prašivý cynik. Tohle mě prostě nevzalo. Mám moc ráda Keiru, líbily se mi kostýmy, nádech 18. století a baví mě zfilmovaná literatura...to je tak vše z mých pozitivních emocí. Prostě mi to nepřijde romantické, a jestli je, tak nejsem romantik. Taky mě to ujistilo, že v oné době bych nechtěla žít ani za boha. Ale asi dovedu pochopit, že tenhle film má své fanoušky. Ovšem já příště důsledněji zvážím, zda si pustit i Rozum a cit.

plakát

Marley a já (2008) 

Bože, to štěně bylo děsně rozkošné, kdyby tam zůstalo celou dobu, asi by mi bylo úplně fuk, že ten film je o ničem, nemá děj, člověk se nudí a čeká sto minut na konec, který ho nutí se dojmout a jít hledat kapesníček (pozn.aut.: podařilo se mi ubránit se slzám, ale tento nátlak mě velmi rozčílil)… Ale vzhledem k tomu, že štěně až příliš rychle vyroste a změní se v šíleného psa, nemohla jsem tyto nedostatky přehlížet. Jo a taky nemusím Jennifer Aniston. O Owenovi nemluvě. A teď přemýšlím, kde se vzaly ty dvě hvězdy...

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Chihiro je hrozně milá a sympatická holčička a připomíná mi moji kamarádku (která tento film prohlásila za svůj nejoblíbenější) - ještě dodatek, aby nedošlo k nedorozuměním, nepřipomíná mi ji v tom, jak je nešikovná! - Ale mně se prostě tááák moc nelíbí tenhle typ animací. Hudbu jsem nějak nepostřehla, takže mě taky asi extra neoslovila. Příběh to aspoň nějaký mělo a dalo se to sledovat (narozdíl od Princezny M.). Ale na mě to bylo příliš dlouhé a nezáživné a taky zjišťuju, že má fantazie je asi na bodu mrazu, protože mě filmy tohohle typu prostě nezajímají. A pohádka mi to teda taky moc nepřišla, takový horor pro děti možná. Abych to úplně nehanila, tak se mi moc líbily sazičky a křeček, co lítal s pomocí mouchy :-) Kdyby Hayao natočil nějaký krátkometrážní film o křečkovi a mouše, má u mě pětku. Takhle, bohužel...

plakát

Highway (2002) 

Pohodová road movie. I když mi to teda nějak extrémně vtipné nepřišlo a krom žánru road movie, bych vedle dramatu, komedii určitě nepřidávala. Ale každý má jiný vkus, takže je to vlastně fuk. Jake a Jared (horší účes je dle mého už snad jen krátký ježek + vzadu dlouhý ocásek), tu společně sehrávají dokonalou dvojku celoživotních přátel. Selma mi moc nesedí, ale co se dá dělat. Ovšem maximálně mě vyděsilo, když se na scénu přihnal John C. McGinley, chvíli sem ani nevěřila, že to je fakt on. Ale pak jsem si uvědomila, že k němu ta role přesně sedí a vůbec neva, že tu ve svých 43 letech poskakuje v krátkém triku, s dredama a chová se jak magor. Takže ve výsledku herecké obsazení na ****, příběh: ***, ale musela jsem jít nahoru (kvůli té záplavě modrých očí) ;)

plakát

Ježíš je normální! (2008) 

Haleluja! To bylo něco. Stálo mě hodně úsilí vydržet sledovat něco takového do konce. Nejhorší bylo dívat se, jak vtloukají ty kecy do těch malých nevinných dětí. No, prostě šílené. Jinak, jak si tady lidi stěžují, že to Tereza natočila strašně neutrálně a že to je špatný dokument, tak nesouhlasím. Nevím, co by tam tak podle vás měla dělat? Dle mého to byly prostě autentické záběry šílenců a nikdo snad nepotřebuje vysvětlující komentář, že toto není normální! Nevím, jak jinak to měla pojmout. Prostě mi přijde lepší, že je to dokument otevřený diskuzi, než aby nám někdo cpal svůj názor. Ps.: **** za dokument, ale jednu jsem chtě nechtě musela strhnout za tu děsivou podívanou a za to, jak moc jsem trpěla... :-)

plakát

Requiem za sen (2000) 

Hodně silný zážitek. Asi jediný film, u kterého mi po jeho zhlédnutí běžely titulky až do konce (protože jsem nebyla schopna se pohnout - ani nevím, jestli jsem dýchala). Vlastně ještě tak týden potom jsem docela špatně dýchala a asi do konce života na ten film nezapomenu. Dokonalé herecké výkony, z nichž bych ráda vyzdvihla především E. Burstyn. Z hudby mi běhá mráz po zádech doteď – Mansell je génius!

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Dva roky jsem se neskutečně těšila. Říkala jsem si: „Joo, super konečně po delší době vznikl další dobrý animák.“ Když jsem se dočkala, zbyly mi jen očička pro pláč. Panda je fakt rozkošný a jeho kamarádi jsou taky moc milí, ale ten děj… Absolutně mě to neoslovilo. (Nedávno jsem cestovala busem Student Agency, kde to měli puštěné, takže jsem s díky odmítla sluchátka. Občas mi to ale přeci jen nedalo a vzhlédla jsem od knížky na obrazovku a musím říct, že bez zvuku to je dost povedený a pěkný film. Vyzkoušejte! :)

plakát

Vyfič! (2009) 

Tak tenhle filmek jsem se rozhodla zhlédnout jen kvůli Ellen Page, přiznávám. Po chvíli jsem zjistila, že zde jako bonus hraje i D. Barrymore, která se současně pokoušela sedět na režisérském křesílku (poprvé a naposled?). Nečekala jsem, že tohle vydržím sledovat až do konce a že se navíc nebudu ani nudit. Neotřelá tématika a kvalitní herecké výkony, příběh sice pokulhává a většinu filmu si člověk domyslí sám, ale komu to vlastně vadí. Přesto, až se budu příště chtít na něco podívat jen kvůli Ellen, vyberu si pečlivěji.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Miluju těch 90% komentářů tady, ve stylu: „Jéé, já jsem to vůbec nepochopil, ale bylo to tak úžasné. Proč? No, prostě úplně boží.“ Grrr!! Přiznám se, taky jsem to nepochopila (doufám). Možná jsem ani nechtěla. Možná je chyba ve mně, že tomu nedokážu dát víc hvězdiček, ač se snažím sebevíc. Každopádně tenhle film mě doháněl k šílenství, nesnášela jsem ho po celou dobu, ale pořád jsem doufala, že na konci bude něco tak dokonalého, že mu celý ten děsný průběh odpustím. Konec – BUM – největší vztek. Možná se ještě někdy donutím pustit si to znovu a dát tomu šanci. Možná.

plakát

Vitus (2006) 

Jak asi obtížný život má geniální dítě? Jaký pro něj musí být kontakt s „normálními“ vrstevníky, rodiči, autoritami? Chudák Vitus. Díky, že nemám IQ 180! K filmu samotnému jen, že mě opravdu bavil, stopáž se mi nezdála přehnaná, ale ideální a malý Vitus (F.Borsani) byl fakt rozkošný. :-) P. S. Jo a takového dědu by chtěl snad každý!