Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nikdy už nespočítám kolik hodin jsem strávil se Simpsonovic rodinkou, ani to kolikrát jsem všechny díly viděl. Ano přiznávám, znám to zpaměti. A ano přiznávám, budu to drbat dál a dál, už na to ani nekoukám, já to pouštím do podkresu k práci, jako hudbu :) absolutní hodnota televizní zábavy a nekonečná studnice hlášek. Klaním se pane Groeningu protože ve sledování Simpsonových mě asi zarazí až smrt, vážně, na tohle budu koukat i v devadesáti letech :) "Vočko, co bys doporučil na těžkou depresi?" "Chlast, chlast a zase chlast!"

Přátelé

Přátelé (1994)

"Jak jistě víš, já se zabývám evolucí, pamatuješ? Člověk z opice. Navíc jsem doktor, a já měl opici...JÁ SEM DOKTOR OPICE!""To ti nikdo nebere" Oproti mým oblíbeným trhlotinám z rodu Britcomů víc civilní ale o to příjemnější změna :) a úplně nejvíc je hlásič Chandler, bez toho by ten seriál byl poloviční...a má oblíbená camea Brada Pitta coby Rossova kámoše z klubu "Nenávidím Rachel Greenovou" a Hugh Laurieho jako angličana v letadle co mu Rachel leze na nervy :-)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Nakonec tomu těch 5* dám. Ono se těžko hodnotí objektivně když si k postavám vypěstujete takový vztah, nicméně alespoň to zkusím. Nuže, Scrubs jsou osm sérií stabilní kvality. To ovšem také znamená osm sérií podle velmi podobného mustru, s opakujícími se motivy a bez nějakých extra propracovaných příběhů. Což nicméně nemusí být zákonitě na škodu, neboť např. zprofanované HIMYM na snahu mít originální epizodu zase a znovu dojelo a nyní je z něj vyhořelý sitcom absurdního humoru zrozeného tvůrčí krizí. Scrubs na to jdou odjinud. Nepokoušejí se za každou cenu vymyslet něco originálního, spíše staví na nekonečných variacích podivnosti postav (JDho představy, Elliotino šílenství, údržbářovy zlomyslnosti, Perryho sarkasmu a odtažitosti atd.), které jsou i přes svou vyšinutost (skutečně, ve Scrubs není snad nikdo kdo by nebyl větší či menší pošuk) neuvěřitelní sympaťáci. Plus skvělá camea a hlášky. Přistupte na tuto koncepční jednoduchost, pusťte si JDho a spol. k tělu a dostanete vynikající oddechovku ke které se budete rádi vracet :-) P.S.: výborně sestavený soundtrack, v seriálové tvorbě záležitost velmi vzácná.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nebudu ventilovat jestli jsou lepší Přátelé nebo HIMYM, přecejen Přátelé si drželi úroveň dlouhých deset let, takže do přímé konfrontace jsem tyto dvě díla ochotný stavět tak nejdřív po shlédnutí šesté série tohoto seriálu, pokud někdy bude :) navíc se musí vzít ohled na to že spousta vtipů z HIMYM je na stejném základě jak ty z Přátel a dva by se hádali jestli jde o úmyslnou poctu nebo přidrzlou plagiátořinu. Každopádně HIMYM je nesporným důkazem že koncept Přátel je geniální a že je po všech těch letech stále nevyčerpaný, dá se na něm stavět a je to pořád naprostý vrchol sitcomové úrovně. Proto po třech sériích dávám prozatím 5*, nadupanost tohoto seriálu nepolevuje a doufám že ještě dloouho nepoleví. Protože kdyby vydrželi v tomto tempu alespoň těch šest sérií tak Přátele s klidným svědomím na druhé místo odsunu. A musím říct že našlápnuto mají Ted, Barney, Robin, Lily a Marschall opravdu dobře, zatím jsou stoprocentně awesome a když vydrží tak to bude skutečně LEGEN...wait for it... tak čtvrtá série se teda rozjížděla hodně upoceně, naštěstí to nakonec opět chytilo dech, i když už ne ten, který to mělo první tři série... keep waiting... no, jak přibývají díly 5. série tak musím s nelibostí konstatovat že se koncepce seriálu úplně změnila. Jednotlivé epizody už nemají žádný pořádný příběh zasazený do kontextu vyprávění o potkání Tedovy manželky. Místo toho se epizody změnily v dvacetiminutové skeče absurdního humoru, který se v předchozích sériích používal taky, ale střídmě a základní děj jen doplňoval, oživoval. Teď už se na něm seriál staví, což nepochybně vypovídá o tom, že tu někomu docházejí pořádné nápady. Řekl bych, že překonání Přátel se asi konat nebude...nicméně I'm still waiting for it

Sherlock

Sherlock (2010)

Seriál, respektive série šesti (zatím) regulérních filmů, jehož díly oscilují kvalitativně od vynikající až po geniální. Předloha perfektně převedená do moderního hávu, skvělé scénáře a perfektní casting. To jsou konstanty všech šest dílů. Osobně tak jednotlivé příběhy hodnotím výš či níž podle toho jaká, a jak zahraná, je role hlavního oponenta. Díly The Great Game, Scandal in Belgravia a The Raichenbach Fall jsou tak na čistých 5* (Andrew Scott udělal pro Moriartyho to co Heath Ledger pro Jokera a od Jokera je to taky nejlepší filmový záporák) , Study in Pink, The Blind Banker a The Hounds of Baskerville na silné 4*. I v dnešní době, která podle mě přeje kvalitním seriálům, je Sherlock něčím zcela výjmečným. A ačkoliv vítám že se oba pánové (Freeman a Cumberbatch) budou více objevovat ve filmu, to že kvůli tomu musím čekat skoro dva roky na další tři díly Sherlocka je skoro jako nějaké Moriartym vynalezené mučení :-)

Firefly

Firefly (2002)

"Telepatie? To zní jako science fiction!""Zlato, žijeme v kosmický lodi!""No a?"Seriál kterému jsem schopen vytknout pouze a jedině to že ho zrušili (už formuluji velice sprostý dopis Foxu). Jinak mě na něm baví úplně všechno a navíc jsem se zamiloval do Kaylee...achjo. BTW: dost často o sobě říkám, že nemít tolik mozkové kapacity zabordelené filmovými hláškami, ale něčím užitečným, byl bych asi naprosto geniální. Mno, řekněme že Firefly je jedno z děl které mi ke genialitě nepomohou ;-) "Jayne, nechceš mi říct proč tady stojí tvoje socha a kouká na mě jako kdybych jí něco dlužil?" P.S.: naprosto dokonalý sestřih nepovedených záběrů k mání zde :-)