Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (223)

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Do nástupu Jacksona se to celkem drží předlohy a celkem to funguje. Odtamtud dál už totální výplach který s knihou nemá nic společného a i kdyby žádná knižní předloha neexistovala tak by to bylo úplně debilní. Působí to dojmem že Burton film natočil podle předlohy, potom se producenti rozhodli že další díly už točit nechtějí, takže prostě originální konec ustřihli a na koleně k tomu zmatlali a dotočili "uzavřený" konec. To by vysvětlovalo nemastný závěrečný souboj, plný totálně nelogického chování postav, s CGI jak z devadesátek.

plakát

Phineas & Ferb (2007) (seriál) 

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Pozor, tento komentář je bohapustý rant obsahující SPOILERY! :-) Vlk z Wall Streetu? Spíš Zmrd z Wolf Streetu. Film glorifikující bezskrupulózního sráče který slizkým lhaním vytahal lidem z kapes poslední peníze a ty pak prošňupal a prošukal s kurvama. A když ho za to chytli tak naprášil všechny kámoše co je do toho zatáhnul aby si zachránil zadek, málem zabil svoji malou dceru a stejně se z toho všeho nepoučil. Nemůžu udělit žádné hvězdičky, protože filmařsky jde o vynikající dílo které ani chvíli nenudí a Leo tu dává neuvěřitelný herecký koncert, ale vpodstatě pozitivní vykreslení tak odporné postavy jako je Jordan Belford se mi hrubě příčí.

plakát

Interstellar (2014) 

Nolan bros. natočili film, který bych asi nejlépe definoval slovem 'kinematografické baroko'. Stejně jako v baroku architektonickém působí Interstellar epicky, vizuálně vypiplaný do posledního detailu a je nabitý vypjatými emocemi. Stejně jako tváří v tvář barokní katedrále jen stojíte a ohroměně civíte. Připadáte si malí, ale působení té vizuálně dokonalé masy si užíváte. A opravdu je co užívat, protože i při scéně, která, jak Pomo správně poznamenal, je jen audiovizuální onanie, se budete tetelit blahem a zatínat pěsti napětím. Takže ano, Interstellar je vizuálně úžasný film a jeho příběh jsem hltal. Ale po skončení se mi do hlavy vloudili pochybnosti že obsah nebyl zdaleka tak hluboký jako forma. Ale zatím jen pochybnosti - budu si to muset dát znovu, s čímž rozhodně nemám problém :-) Update: Po druhém shlédnutí zvyšuju na pět * a kaju se za své pochybnosti. Interstellar je opravdu baroko, ale je jeho vrcholným dílem kde dokonalá a epická forma je naplněná obsahem díky kterému si zaslouží místo mezi velikány sci-fi. A rotační připojení landeru k Endurance za burácivé chrámové hudby je možná onanie, ale to byly Michelangelovy sochy taky - a pokud machruje a sám sebou se opájí pravý mistr, může být výsledkem klidně něco geniálního.

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Poctivé čtyři hvězdičky. Některé epizody jsou geniální, některé slabší, celkově jde o velmi příjemný seriál hlavně pro ty, co narozdíl od Annie mají rádi 'referential humor' (což já jsem). A ačkoliv celku dávám hvězdičky čtyři tak epizodě Modern Warfare bych jich dal tak sedm - je to totiž dost možná nejvtipnější epizoda komediálního seriálu co jsem kdy viděl!

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Opět musím zopakovat, že dokážu přistoupit na to, že film funguje jen na strhujícím vizuálu a příběh dohromady nepotřebuje. A vizuál je v Pacific Rimu skutečně nátěr, destrukce epicky epická (seřezat godzillu tankerem je prostě styl). Ale přecejen poslední dobou je těch epických demolic velkoměst ve filmech tolik, že už na tom originalitu neuhraje ani del Toro. O to víc vadí nablblost příběhu - je neuvěřitelné že tentýž člověk natočil Faunův Labyrint. K trhlinám v logice se v zájmu vlastní bezpečnosti nepřibližujte, protože z nich potom lezou příšery, které by neporazil ani Jarda Jáegr :-) Koukalo se na to dobře, to je fakt, ale pozítří už mi v hlavě zůstane tak maximálně ta mrda tankerem po kebuli. A to není něco, kvůli čemu bych si ten film měl ještě kdykoliv potřebu pustit.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Fantastický animák o krizi středního věku, s hromadou podtextů, referencí a hlášek, ale hlavně klasicky Andersonovským pošahaným, ale brilantně inteligentním humorem. O dokonalosti obsazení oblíbených Andersonovských, i nových herců do dabingu postav ani nemluvě.

plakát

Penelope (2006) 

Hrozně mile pošahaný film :-) kombinace lehké romantiky, optimismu dodávajícího příběhu o hledání sebe sama a praštěného humoru se mi trefila absolutně přesně na nějakou vnitřní notu. Christina je neodolatelně roztomilá i s rypáčkem nebo šálou přes obličej, McAvoy má charismatu na rozdávání i jako gamblerská troska a vagabund, no a novinář DInklage a labilní Edward tomu všemu dávají korunu (Edwarde, neolizuj Maxe :-) Nehledě na moji srdcovku Sigur Rós v nádherném závěru. Hodnocení tentokrát spíš pocitové, ale o těch 5ti* rozhodně nepochybuju!

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Je to totální úchylárna? Ano, je. Ale taky jedna z nejnašlápnutějších komedií za dlouhou dobu, kde jsem se narozdíl od Your Highness opravdu často smál nahlas a nepřipadal si trapně i přes veškerou ujetost. Tipuju že námět vznikl v podobné situaci, v jaké Franco a Rogen ve filmu probírají námět Pineapple Express 2 :-) některé hlášky nepochybně zlidoví a hustější koncentrace epických cameo rolí se jen tak nevidí: jasně vládne hlavně Emma Watson, Channing Tatum a pochopitelně Backstreet Boys! "Hermione just stole all our shit"

plakát

Hunger Games (2012) 

Narozdíl od, jak se domnívám, drtivé většiny komentátorů jsem si nejdřív přečetl knihu. A z tohoto důvodu nemám důvod být nespokojený, neboť film knihu velmi věrně a dobře adaptuje. Kniha byla zajímavá oddechová jednohubka, stejně jako film, přestože se většinu času odehrává v lese, tělocvičně a hotelovém apartmá, stejně jako film :-) obzvlášť obsazení je paráda, herci do postav typově skvěle zapadají. Je pravda, že úspěšně prezentovat film tohoto typu jako blockbuster je hype a marketing jako blázen, ale pořád mnohem míň než v případě řekněme Twilightu. Hunger Games byly přesně takové, jak jsem je čekal...příjemný nenáročný film na volný večer.