Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (35)

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Není to žádná tragédie, ale šablona superhrdinského filmu bez nejmenší ambice něčím překvapit. Nudit se museli i tvůrci, splnili zadání a šli domů na gauč. Předvídatelnost bolí víc než digibordel a nevyužitý potenciál humoru je smutná tečka. Proč aspoň nepřitlačili na vtípky, když už na nic jiného zjevně nezbývala energie. Mohla to být fajn popcornovka. Tak zas nic. :(

plakát

John Wick 3 (2019) 

Že už není kam dál? Že třetí díl nemůže být minimálně stejně dobrý, jako předchozí dva? Blbost zasypaná spoustou nábojnic a prošpikovaná noži. I třetí John Wick je neskutečný nářez se suchým svérázným humorem a několika koukavými akčními nápady. Klobouk dolů před kaskadéry. Jděte do kina, stojí to za to.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Nutno přiznat, že fakt nemám ráda Jennifer Lawrence. Takže když si ukradla tenhle film tak moc pro sebe, musela jsem zákonitě trpět. Někdo mi musí jednou vysvětlit, jak mohla dostat Oscara. Jenže pak se k tomu přidal mizerný střih, který nasadil korunu už tak zoufale nezajímavému zpracování jinak lákavého tématu. Podle mě ani tvůrci dlouho netušili, jestli se jim ti dvojití agenti ještě nerozdvojí. Chudák Joel Edgerton nedostal moc prostoru to celé aspoň trochu zachránit. Bída a utrpení. Škoda.

plakát

Black Panther (2018) 

Všichni čekali nejlepší film roku a já nevěřila, že se Marvelu povede dovalit další neokoukanou komiksovou podívanou. Moje skepse se během prvních pár desítek minut obrátila proti mně a já musím uznat, že Black Panther je super. Sem tam mi nesedla hláška a některé bitky jsou trochu gumové, ale jako celek je to funguje. Výprava bájné země, která se mi tolik líbila ve Wonderwoman, je v Black Pantherovi velkolepější (jak jinak). Pod pojmem míchání staré kultury a moderních technologií si představím něco jiného, ale tohle bylo o dost lepší (jak jinak). Film víceméně bez bílých herců, ale nevnucuje rasové téma. Jen mi někdo vysvětlete, jak může chudák divák pojmout tolik emocí, událostí, pomrknutí, propojení, motivací a zážitků najednou. Jednou špatný film Marvelu zákonitě přijít musí, ale Black Panther to není.

plakát

Lekce neslušného chování (2008) 

Svižná komedie, ve které se povedlo zpracovat tisíckrát propírané téma svěžím způsobem. Pro mě překvapivě odvážný závěr znamenal pomyslnou očekávanou tečku, abych mohla dát lepší než za tři. Jessica Biel překvapila, Colin Firth utáhnul a Kris Marshall neskutečně pobavil. Super komedie, která není ani trochu hloupá a ani trochu se nebere vážně. A ono to vlastně stačí. :)

plakát

Slova (2012) 

Strašně fajn film. I když je to vlastně drama každým coulem, tak má člověk takový "feelgoodfilm" pocit. Hodně tomu pomáhá Bradley Cooper, který se nesnaží přehrávat a dovede diváka přesvědčit, že to celé může být podle skutečných událostí. Prolínající se tři roviny jsem neviděla jako záhadu, ale jako zajímavý styl vyprávění celého příběhu. Škoda jen toho konce, asi měl být k zamyšlení. Vlastně ale vůbec nevím, o čem bych měla přemýšlet a chybí mi nějaké ukončení. Jinak by to bylo jasných pět hvězd. Jo a s tímhle filmem se mi dostal do merku Ben Barnes. :)

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Uvědomuju si, že za tři hvězdy by mě spousta fanoušků na místě ukamenovala a časem možná změním názor. Jenže. V rámci doplňování svého filmového vzdělání jsem viděla nejprve Lock, Stock and Two Smoking Barrels a hned druhý den Snatch. A ty filmy jsou si tak strašně moc podobné, že jsou až skoro stejné. Co mě bavilo v tom prvním už mě prostě nedokázalo utáhnout v tom druhém. Snatch má jen viditelně větší rozpočet a snad mu to trochu i uškodilo. Jasně, Brad Pitt super, ale spoustu z tohohle hereckého umu vybalil už ve Fight Clubu, takže zase tak velké wow to prostě není.

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Geniální a ničím nezkažený Guy Ritchie. A to gangsterky nepatří k mým nejoblíbenějším žánrům. Jenže takhle pitomí gangsteři mě prostě upřímně pobavili. Závěr filmu jsem sledovala s hlavou v dlaních a se slovy "to ne" "to prostě nevymyslíš" "ne, to už není ani možný". Rozhodně originální scénář a ještě originálnější pohled na to strašně obávané mafiánské podsvětí.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Člověk musí jednoznačně ocenit vyjímečnost tohohle filmu. Co se povedlo Wachovským naprosto dokonale mohlo taky dopadnout jako jeden strašně dlouhý nepřehledný maglajz. Skloubit tolik příběhů z různých období a skákat mezi nimi někdy i v řádu vteřin a neztratit cestou divákovu pozornost a hlavně chuť se v tom všem vyznat, to vyžaduje mistrovské schopnosti. Využití stejných herců pro různé role v různých časových obdobích byl úžasný nápad, Tom Hanks parádní a rozhodně utkvěl Ben Whishaw. Jen mi trochu chyběl nějaký přesah. Atlas mraků mi připomněl Fontánu, kde ale to závěrečné řekněme filosofické vyznění bylo. Jasně, všechno se krásně propojilo a fungovalo, ale nějaká ta tečka na závěr by přidala i pátou hvězdu.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Byla jsem psychicky připravená na katastrofu, ale to, co přišlo, dokázalo moje nulová očekávání zklamat. Justice League se povedlo pohřbít, co doteď aspoň trochu fungovalo a utratit neskutečné peníze za film plný školáckých chyb. Z Wonder Woman je adeptka na nejslavnější pornoherečku světa, jinak si ty záběry zadek-prsa-zadek-zadek nedovedu vysvětlit. V sólovce byla zatraceně sexy, ale tady už to prostě přehnali. Affleck se okázale nudí, skoro jako by se chtěl role zbavit tím, ze svou práci odflákne a nechá se vyhodit. To jsou jen dva střípky, které mě osobně štvaly kromě všech těch, o kterých už se psalo. O postavách bez motivace, dialozích bez smyslu, nenavazujících scénách a zoufale špatných vtipech už toho bylo řečeno dost. Jo a proboha co ten Cavillův knír? Proč mu prostě nepřidali fousy, nedali černý kostým a neudělali aspoň jeho postavu zajímavou a navíc komiksové přesnější?