Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Mysteriózní

Recenze (5)

plakát

Sněhulák (2017) 

Šla jsem na film s tím, že jsem od něho nic neočekávala, protože vím, že kniha je vždy mnohem lepší než její filmové zpracování (alespoň já jsem žádný takový film neviděla), a proto jsem nebyla zklamaná a odcházela jsem spokojená. Prostě jsem to takové čekala - žádná pecka. Fassbender v roli Holea - tak nějak jsem si ho představovala, takže za mě dobrý.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

David Suchet v roli Hercula Poirota je jedinečný, nikým nenahraditelný, ale Branaghovi se podařilo něco, co jsem vůbec neočekávala. Stvořil svého Poirota, který mě strhnul, bavil a byl emotivní. Celý film byl pro mě víc emotivní než předchozí dvě zpracování, která jsem viděla, a ze všech postav jsem cítila tu bolest, kterou si nesli z minulosti. Ač je to možná divné, na konci mně ukápla slza. Pro mě to byl herecký a režisérský koncert. A na závěr ještě nesmím opomenout excelentní výkon Michelle Pfeiffer.

plakát

Rozhovor (1974) 

Tento film ve mně probudil nostalgii. Nostalgii na filmy, které se už v současné době netočí a je to škoda. Při sledování jsem si vzpomněla na snímek Zvětšenina, patřící k mým oblíbeným. Gene Hackman je skvělý a docela mě mrzí, že se úplně vytratil z filmového plátna (nebo alespoň jsem ho v poslední době nikde nezaznamenala). Jeho postava mi přišla místy poněkud naivní (pero, žena vnucující se mu do postele...), když se jinak snažil být opatrný. Konečné rozuzlení filmu zasadilo tu třešničku na dortu. Jenom závěrečná scéna mi připadala zbytečná a nesmyslná. Možná to bylo vyjádření zoufalství osamělého člověka?

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Spíš než komedii bych tento film označila jako hořkou komedii, ale bylo to fajnových 85 minut.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Něco tak kouzelného a po duši hladícího jsem už hodně dlouho neviděla. Vůbec jsem nečekala, že budu odcházet z kina v takové euforii a dojatá jako bych našla něco, co jsem dávno ztratila. Emočně jsem naprosto odrovnaná. A Eva Green je naprosto bezkonkurenční.