Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (18)

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Spolu s Die Hard je Heat skvěle pojatý akční film, ve kterém se utkají dvě postavy padoucha a detektiva a obě dvě role sehráli skvělý herci a je radost na to pohledět. Spoiler! Moje nejoblíbenější scéna je asi kafíčko a pokec detektiva s lupičem před bankovní loupeží.

plakát

Lego Star Wars: Revenge of the Brick (2005) 

Lego Star Wars založené na epizodě Pomsta Sithů. Animace není sice na velké úrovni, ale pro mě to hodnotu vtípků nesrazilo. Svým způsobem to je klasika. Tohle byla první lego animace (dělaná "profesionály") od Cartoon Network. V průběhu let se samozřejmě vylepšili v animaci a detailech, ale tohle má furt hodnotu a pobaví fanoušky Star Wars tak i lega.

plakát

Diktátor (1940) 

Nemám slov. Je tam humor a parodie na Hitlera. Je tam temná atmosféra a strach. A na konci je poselství, které je důležité (a to nejen na tu dobu) ale vzhledem k tomu, že se lidé o moc nemění, tak to poselství zůstává platné dodnes. Po 11 krátkých groteskách Chaplina je tohle pro mě šok. 2 hodinový film, který baví, dokonale paroduje a navíc nese velké poselství...já nemám slov. Mistrné dílo Chaplina. Prostě je to dokonalé. :)

plakát

Chaplin stěhuje piáno (1914) 

Výborné téma. Dva muži stěhují piáno...nic víc k zápletce netřeba. Výborní herci. Charlie Chaplin a Mack Swain jsou výborné duo. Vtipné a hlavně nejvíc mě dostal ten oslík (chudáček, táhnout piáno a dva magory...)

plakát

Charlie flirtuje (1914) 

Tohle byla pecka. Chaplin s něčím, co bych měl nazvat ženou (vnitřně to je určitě kráska) jde do parku a nechá svou ženu osamotě na lavičce a flirtuje s ženou někoho cizího a ta žena se vyleká a volá policajta. Ten cizí týpek se zase vyplíží a flirtuje s ženou Chaplina a ta taky volá policajta. Oba dva nevděčné muže chce chytit policajt a pronásleduje je. Ještě větší sranda přijde a to, když se oba muži někde schovávají před policistou a mezitím se ty dvě ženy seznámí. Krásné, vtipné, máte dokonalý přehled o situaci, není to natahované, je to svižné a Chaplin je oblečený jako The Tramp. Pro milovníky grotesek i lidi, kteří na tohle náhodou narazí fakt doporučuji.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Stejně jako Bondovky z 60. let, tak ani tohle nejde parodovat...má to styl, příběh, "špionážní" zápletku, místy je to drsný film a místry naprosto absurdní...Máte rádi akci (neskutečně kvalitní), agenty (typu James Bond), Británii a to "gentlemanství" a hodně špionážní nadsázky? Pak toto je film stvořený pro vás! Já osobně vše, co jsem zmínil mám rád, a proto za mě vysoké hodnocení

plakát

Město bohů (2002) 

Film vyprávějící příběh kluka, který žil ve čtvrti brazilských gangsterů. Od 60. Let po 80. Léta...Vidíme jak se město vyviji a jak vypadá v průběhu desetileti. Vidíme šílence se zbraněmi a děti, které nemají kam jít a musí se uživit. Styl vyprávění je zajímavý (není to úplne chronologicky) Kazda postava má svuj příběh a má důvod dělat to co děla...jsou zde touhy...řekl bych, že tenhle film nezklame a to ani tématikou pak ani režii...Výborný kousek

plakát

Chaplin šťastným otcem (1914) 

Dva muži se poperou v baru a vymění si kabáty. Každý má určitý dopis či vzkaz. Když ty vyměněné vzkazy najdou jejich ženy, tak je zle...velice pobavilo, Chaplin v roli mrzutého, ale přesto milujícího otce. Mabel zase taková typická žena. Bylo to vtipné a mělo to děj ve kterém jsem se orientoval. Nejlepší herec ze všech bylo ovšem to miminko!

plakát

Chaplin v hotelu (1914) 

Jasný děj, fajn gagy, v podstatě bych tomu nic nevytkl. Jsou to hotelové taškařice, kde Chaplin chce Mabel a běhá za ní a Mabel se ukryje pod postelí v jednom pokoji. A v tom pokoji bydlí muž s manželkou a jak manželka uvidí, že její manžel má pod postelí Mabel tak mu vynadá a ještě se tam přimýchá milenec Mabel...všechno to dává smysl (v komentáři jsem ten děj jen tak načrtl) a především je to vtipné.