Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Zvláštní atmosféra Japonska, zvláštní vztah hlavních postav a zvláštní pomalé (nikoli nudné) tempo. To jsou základní prvky tohoto neobyčejného filmu. Navíc workoholický Giovanni Ribisi, potrhlá Anna Faris, vtipný Bill Murray a krásná Scarlett… Co víc si přát… A na konci jsem brečel… Děkuji, Sofia!

Leon

Leon (1994)

Jean Reno ve své nejlepší roli. Ze zabijáka, který nemá nic kromě své "čističské" práce a kytky, která je "pořád spokojená", se po záchraně Matildy stává postupem času starostlivý opatrovník. Najednou má někoho, na kom mu záleží a pro koho by obětoval to nejcennější.. Krásný film..

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Frank Darabont se mi nesmazatelně zapsal do paměti už Zelenou mílí, kterou jsem viděl dříve, ale tímto filmem mě dostal... Red je jedna z mých oblíbených filmových postav, ale to samé bych mohl říct o Andym. Prostě skvělá dvojka.. A ten závěr.. Krásné..

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Tenhle film Vás donutí přemýšlet. Alespoň u mě to tak bylo a místama se mi tento snímek zarýval opravdu hluboko pod kůži. Donutil mě zamyslet se nad svým dosavadním životem, což bylo ještě znásobeno tím, že poslední dobou se mi také občas vnucuje myšlenka vyrazit někam daleko od všední reality a všedního stereotypu. Ale bohužel nemám takovou odvahu, jako měl Christopher McCandless. Nicméně bylo úžasné sledovat tu jeho cestu. Myslím, že Sean Penn odvedl výbornou práci, stejně jako všichni herci v čele s Emilem Hirschem. A můj zážitek ještě umocnila opravdu krásná hudba.. Po druhém shlédnutí musím pátou * přidat.. Po několikátém shlédnutí musím tento film zařadit do své TOPky. Filozofie hlavního hrdiny je mi totiž natolik blízká, že se k tomuto filmu musím neustále vracet..

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Taky mám rád knížky, které se čtou jedním dechem. A mám rád filmy, které shlédnu na jedno nadechnutí. A tenhle mezi ně patří. Skvělý scénář, skvělí herci, skvělá hudba.. Někdy je opravdu těžké vyzvednout si výhru.. Nejhorší ale je, když je vyplacená někomu jinému.. Mám rád filmy, které mě nutí přemýšlet. A z tohoto filmu jsem si odnesl to, že bychom neměli váhat.. S tím souhlasím, ale někdy je to těžké..

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Eastwood natočil hluboký dojemný film. Dlouho jsem při sledování filmu neprožíval takové emoce. Úžasní herci, skvěle natočené scény v ringu a tělocvičně a emocionální smršť v závěru. Krásné...

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

Výborný film z vězeňského prostředí. Jsou zde opravdu krásné scény jako "50 vajec" nebo "promlouvání k bohu". George Kennedy byl výbornej, ale Paul by si toho oskara taky zasloužil. Jeho charisma je neuvěřitelné, pro mě je to největší frajer, jaký kdy běhal po filmovém plátně.

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků (1989)

Skvělé herecké výkony studentů, které zkušeně vede jejich učitel.. Mám rád básně, mám rád citáty a mám rád tenhle film. Heslo "carpe diem" jsem si oblíbil a stalo se i mým mottem.. A nakonci jsem byl na měko, stejně jako pan učitel.

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Korejská filmografie mě opravdu začíná zajímat. Po výborném Yeopgijeogin geunyeo jsem narazail na tento skvost a opět to byl pro mě film z "jiného světa". A to z toho korejského, který se mi opravdu zamlouvá a doufám, že mě nepřestane udivovat. V současné záplavě, mnohdy úplně zbytečných a nevkusných komerčních amerických filmů, na mě tento film působil jako balzám na duši... Hlavní dvojice byla opravdu skvělá a Ye-jin Son navíc velmi krásná. Závěr byl skutečně dojemný.. Doufám, že na tento film nikdy nezapomenu.

Před úsvitem

Před úsvitem (1995)

Dva lidé se potkají ve vlaku, vystoupí ve Vídni a společně se po ní den a noc procházejí. Zní to jako klišé, ale díky inteligentním smysluplným dialogům tomu tak v tomto případě není.. Moc mám rád scénu v posluchárně obchodu s deskami - to jiskření a váhavost, které se pak naplní/zmizí na ruském kole.