Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Pianista (2002) 

Silný příběh, zároveń jakoby jen jeden z tisíců střípků lidského soužení. Na filmu by se určitě našly skulinky, ale samotný Polanski vykročil sáhodlouhým krokem, aby v něm obsáhl svou bezprostřední zkušenost z ghetta, popsal svědectví Szpilmana a vyjádřil nevyjádřitelné, otázkou je jak se k tomuto filmu staví Poláci, kteří mají již kritickou zkušenost s komiksem Maus Arthura Spiegelmana, snad podobně jako někteří Slováci a Češi k Obchodu na korze rež. Kadára a Klose.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Skvěle zpracovaný film, úžasná hudba, jen místami trochu vleklé scény

plakát

Ucho (1970) 

Je více působivější, že snímek není barevný. Původně jsem hodnotil 4. hvězdami, ale ted jsem musel trochu posunout svůj pohled. Na to, že film je ze sedmdesátého roku - tím předešel mnohé a je nadčasový. Je to taková česká obdoba orwellowského 1984, Fahrenheita 451 a Konce civilizace. Skvělé......

plakát

The Ultimate Fighter (2005) (pořad) 

Byly doby kdy jsem se těšil každý týden na nový díl a má přítelkyně to brala jako můj úlet. Každý rok jsou dvě řady. 16 chlapů stráví několik týdnů intenzivním tréninkem pod vedením dvou zápasníků UFC a spoustou asistentů. Prezident Dana White s širokým úsměvem a později i drsným tonem přivítá 32 (původně jen 16 bez vstupního vyřazovacího zápasu)) uchazečů o pobyt ve vile, chybí jen krůček ke slávě a balíku peněz. Jen je třeba probojovat se až do finále, bylo zajímavé vidět v některých řadách uměle vyvolané spory a následné zápasy, pláč, obrovský tlak na psychiku. Neskutečné musí být pocity, kdy už víte den zápasu a vybraného soupeře vidíte pár metrů od sebe v kuchyni. Výborné byly i první řady, ze kterých vzešly hvězdy ultimátních zápasů jako Forrest Griffin, Josh Koscheck, Rashad Evans.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Film je krásně politicky nekorektní a navíc má velký nadhled. Strom poznání a odpuštění, násilí a prohlédnutí vše smícháno do jednoho chutného koláče na který si brousí zobák havrani.

plakát

Černej Dynamit (2009) 

zábavné, s obrovskou nadsázkou a parodií, úžasný Black Dynamite, který okouzlí srdce leckteré ženy a nažene strach všem protivníkům. Legendární Bodie, Doyle a komisař Schimanski v jedné osobě.

plakát

Odcházení (2010) (divadelní záznam) 

Čechovův Višňový sad prostupuje celou hru, kde vykácení sadu, rozparcelování a rozprodání pozemku na výstavbu chat je zaměněno za výstavbu nákupního centra. Vlezlý bulvární deník Fuj nahlíží do (ne)odcházení exkancléře Riegera. Čechovův Lopachin tady vystupuje jako kancléřův náměstek Klein a trochu připomíná nástupnictví a haštěření V. Klause. Výborná Zuzana Stivínová a Jan Tříska.

plakát

Banánové děti (2009) (TV film) 

Chci být pohřbená na Slavíně. Budu spasitelem světa.............:-) výborná sonda do života našich spoluobčanů.